Elektrikli süpürgenin güçlü motora sahip olması mı önemli yoksa hafif olması mı? Güçlü motora sahip olmayan elektrik süpürgesi hiç iyi temizlemiyor. Ağır süpürgeler de temizlik yapmak çok zor oluyor. Bir elektrikli süpürgenin hangi özelliği sizi için daha önemli, hafif elektrik süpürgesi yeterince güçlü müdür?
Elektrikli süpürgenin güçlü motora sahip olması mı önemli yoksa hafif olması mı?
8
4
Görüşünü yaz
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş
nurgül10 | Ev & Yaşam konusunda 94 görüş paylaştı.
Fenomen
5 ay
Evimi detaylı temizlemeye hepimiz gibi ben de özen gösteririm, çünkü yaptığım temizliğin uzun süre kalmasına yani yorulduğuma değmesini isterim. Özellikle evdeki halıları, koltukları veya dolap üstlerini süpürürken fazlasıyla efor sarf ettiğim için, kullandığım elektrikli süpürgenin bana olan ve olacak etkileri üzerine kafa yorarım.
Yeni bir elektrikli ev aleti alacağım zaman ince eleyip sık dokurum ki benim elime, kullanımıma uygun olacak mı diye bakmak için. Vakti zamanında elektrikli süpürge seçiminde de aynı titizliği gösterdiğim için sana, yeni elektrikli süpürge alırken nelere bakılmalı, hangi özellikler uzun soluklu ve avantajlı olur, hafif ve güçlü elektrik süpürgesi olarak önerim nedir bunlar hakkında fikir verebilirim.Dyson süpürgeBen de Dyson kablosuz ve kablolu elektrikli süpürge kullandığım için, elektrikli süpürge seçimindeki detayları Dyson süpürge modelleri arasında karşılaştırarak anlatmak isterim :)
Dyson elektrikli süpürge çeşitleri ve özellikleri nelerdir?
Dyson süpürgeleriDyson markası son yıllarda ev temizliği için son derece sağlam ve teknolojik ürünleri ile ön plana çıkıyor. Özellikle kablosuz elektrikli süpürge modellerindeki yenilikler, ev temizliğinde bize pratiklik ve derinlemesine hijyen sağlıyor. Bahsettiğim bu Dyson elektrikli süpürgeleri temel olarak 2 grupta inceleyebiliriz:
kablolu elektrikli süpürgeler ve
kablosuz elektrikli süpürgeler.
Her iki süpürge modelinin kendilerine has özellikleri olmakla beraber ortak özellikleri de mevcut. Özellikle bizim aradığımız güçlü motor, yüksek çekiş gücü, makinenin ağırlığı, sağladığı avantajlar ve teknolojik farklılıkları, bizim temizlik ihtiyaçlarımızın ne kadarında avantajlı olacağında fikir verme ve uygulama açısından yardımcı olacaktır. Ben de bu özellikleri, Dyson'ın hem kablolu hem de kablosuz süpürgelerin son modelleri arasında kıyaslama yaparak anlatmak istiyorum.Dyson kablolu süpürge
Ürün Ağırlığı
Dyson kablolu ve kablosuz süpürge modellerinin ergonomik olması, benim gibi Dyson kullananların en sevdiği özellikleriden biri. Ele oturması ve taşınması, diğer süpürgelere nazaran daha kolay, zahmetsiz. Mesela:
Dyson V11 Absolute: 2,97 kg
Dyson Cinetic Big Ball Absolute: 5,68 kg
Hafif elektrikli süpürge tavsiyelerimin başında gelen Dyson kablosuz elektrikli süpürge modeli olan V11 modelinin ağırlığı, benzer kablosuz süpürgelere göre daha az olduğundan, sen evini veya arabanı temizlerken el-kol ağrısı yaşamıyorsun, halıyı süpürürken (eğer duruş bozukluğu veya yanlış pozisyon durumu yoksa) gayet konforlu oluyorsun. Tabi bu durum, kablolu elektrikli süpürge modelinde de geçerli ;)Dyson V11
Emiş Gücü
Yüksek emiş gücü, yeni bir elektrikli süpürge alacağımız zaman ilk bakmamız gereken özelliklerden birisidir. Özellikle halı, koltuk gibi derinlemesine süpürge gerektiren alanların hijyenik şekilde temizlenmesi için yüksek emiş gücü çok avantajlıdır. Peki Dyson süpürgelerin emiş gücü nedir?
Dyson V11 Absolute: 185 AW (AirWatts)
Dyson Cinetic Big Ball Absolute: 150 AW (AirWatts)
Dyson kablolu ve kablosuz elektrikli süpürge modellerinde birbirine yakın emiş gücünün olması, hem markanın stabilliğini hem de teknolojisinin gücünü bize gösteriyor. Her süpürge modelinde "Siklon Teknolojisi"ni görebildiğimiz için, bir Dyson süpürge alacağımız zaman, oldukça tatmin edici yükseklikte emiş gücüne sahip olacağımızı biliriz ;)Dyson Cinetic Big Ball Absolute
Hazne Kapasitesi
Eğer toz torbasız bir elektrikli süpürge almayı planlıyorsan, toz haznesinin kapasitesine dikkat etmelisin. Çünkü evinin veya arabanın hangi sürede ne kadar kirlendiğini, tek süpürmede ne kadar toz-kir toplayacağını 3 aşağı 5 yukarı bilirsin ve alacağın süpürgenin de bu ölçüye uygun olması senin açından büyük avantaj.
Dyson V11 Absolute: 0,761 lt
Dyson Cinetic Big Ball Absolute: 1,7 lt
Kablolu süpürgelerin kablosuz süpürgelere göre daha geniş toz haznesi olması, makinenin kullanım alanlarına ve gücüne orantılı olarak geliştiriliyor. Dyson V11 kablosuz elektrikli süpürgenin ve Dyson Cinetic Big Ball Absolute kablolu süpürgenin haznesinin genişliği, benzer elektrikli süpürge modellerine göre daha avantajlıdır. Çünkü Dyson süpürge modellerinde toz haznesi, tek hamlede açılır, elimiz toza-kire değmeden çöpe aktarılır. ;)
Hem motor güçlü olmalı hem süpürge hafif olmalı ben profilo kullanıyorum hem güçlü hem hafif kullanımı çok rahat toz torbalı her seferinde yıkama derdim yok üç ayda bir torba değiştiriyorum gayet memnunum
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş