En İyi Kız Görüşleri
Oyun vs. yerine İngilizce ogrenebilexegin appler indirebilirsin. Erasmus'la gideceğin için daha çok akademik İngilizce gelistirmeni tavsiye ederim. TOEFL veya İELTS Akademik yaz, ilgili içeriklere ulaşırsın. Onun dışında okuldaki bölüm İngilizcesi derslerini iyi takip et. Mesela turizm okuyorsan, turizm İngilizcesi derslerini iyi çalış. Cunku yurtdışında eğitim alırken derste o İngilizce ağırlıklı olur terimler vb.
1|00|0Kaçıncı sinifsin? Öyle bir dersi secmemen hata olmuş. İnsanlar TOEFL ve IELTS hazırlık için bir ton para veriyor, o dersi alsaydın hazirlayacaklardi sizi...
Seçtin mi gerçi, onu da açık bir şekilde yazmamissin. Sectiysen çok iyi olmuş, o dersin konularını tekrar ederek hazirlanabilirsin..
Cümle kurabilmek ve çeviri yapabilmek için kelime haznenin çok fazla olması lazım. İlk olarak kelime ezberlemen lazım sonra cümlenin yapılarına bak cümle nasıl kurulur sıralaması nasıldır grammar kitapları alırsın bol bol film izlersin pratik yaparsın inan zor değil inan yeterki..
1|10|0- Hepsini GösterDaha Az Göster
- Soran
Çok teşekkürler bugün başlayacağım. Sizin ingilizceniz nasıl peki? Böyle mi öğrendiniz
En İyi Erkek Görüşleri
Kelime ezberlemek yanlis. Ben 7-8 yaslarinda ing ogrenmeye basladim, okudugum kitaplarin cok faydasi oldu. Basitten zora dogru hikaye kitaplari okuyacaksin ve gramer calisacaksin daha sonra. Ve dizi izle, lost veya person of interest. Michel thomas method a bakmani oneririm. O metot ile almanca ogrenmistim.
1|00|0- Soran
Hiçbir şey bilmiyorken en basit kitabı da alsam elime ne faydası olacak ki? Önce gramer çalışıp okusam hocam
- Hepsini GösterDaha Az Göster
Gramer calisarak hata yaparsin. Once dinlemelisin. Kulak asinaligi olacak, yavas yavas alisacaksin. Kitap okurken bilmedigin kelimeleri yanina yazman faydasi olur. Telaffuz artik kolay, tureng falan halledersin. Asinalik olduktan sonra gramer calisirsan cok faydasini gorursun can kardes.
- Soran
Öyleyse önerdiğin dizileri izleyeceğim sıklıkla. Öyle öyle baslar asinalık kazanmaya calisirim. Elimden geleni yapacağım çok teşekkür ederim
Cok faydasi olur. Kitap okurken bir defter veya a4 kagidi alip tercume etmeye calis. Cok gelistirecek seni. Yardimci olabildiysem cok sevindim.
- Soran
Bir arkadas da video listesi gönderdi göz attım çok iyi görünüyor kafama yattı baslamak icin. Görüşlerden birisinde. Sen de bakmak ister misin bir fikrin önemli
- Soran
Link atamıyorum xper seviyem 1 olduğu için. Sıfırdan ingilizce öğreniyorum yazarsan YouTube listesi çıkar. bir göz atarsan çok memnun olurum
Dinleyerek ogrenmek cok ise yarar. Senin kitap okumani cok isterdim. Ogrenmek isteyenleri gorunce ben de seviniyor, onlara destek vermek istiyorum.
- Soran
Yani kendi dilimde okuma çok yapıyorum elbette, öğrenip ilerletince ingilizce de okumak istiyorum elbette ama su an icin dediğim gibi hic ingilizcem olmadığı icin kitap elime almam anlamsız olur
www.youtube.com/playlist
bak buradan sıfırdan ingilizce öğrenenilirsin bu set 339 videodan oluşuyor sıfırdan üst düzey ingilizce öğrenmeni sağlıyor. Şu an internetteki en iyi ingilizce öğrenebileceğin yer.2|00|0- Hepsini GösterDaha Az Göster
Hayır yok malesef ama biraz şu listeye bakarsan zaten sana çok fazla kelime ezberleticek emin olabilirsin. Bazı derslerde sana 400-500 kelime ezberletiyor mesela. Grameri dert etme yani ayrıca direk kelime öğrenmekte uygulamalı olmadan sıkıcı oluyor bence ingilizce küçük makaleler var (listede 2. videoda bahsedicekler) oradan kendini ve bildiklerini pekiştirirsin, bilmediğin kelimeler olursa da hemen çevirip öğrenenilirsin
- Soran
O zaman bugün bu videoyu izleyerek başlayacağım. Sıfırdan demiş ben de sıfırdan alacağım. Hayli bir faydası olacağını düşünüyorum listenin.
Ya zaten bu liste sadece öğrenme seti 1 seti daha var
Video Eğitim - İngilizce Geliştirme: www.youtube.com/playlist
buna da bak derim, tabi ki o seti bitirdikten sonra, nasıl bu videolardan faydalanıcağını biliyormusun yani nasıl çalışıcağınıŞöyle videolar kısa zaten görmüşsündür bir anda hepsini izlersen ne öğrendim ben şimdi diyebilirsin 😂 Videoda da bahsedicekler günde 3 ve ya 4 video izle ertesi gün dün izlediğin o 4 videoyu tekrar et ve yeni 4 tane video izle sana 4 video fazla gelirse 3 video şeklinde de yapabilirsin
Ya aslında arttırarak değil, sadece bu gün izlediğini yarında tekrar ediceksin ve yeni videolar izliyceksin o kadar. Bence not tutmana gerek yok çok istersen gelecek , zaman geçmiş zaman konusunda not tutabilirsin bence tut zaten ama sadece bu tür konularda not tutsan yeterli her videoda not tutmana gerek yok :) Sözlük iyi fikir, videoda farklı kelimeler görüceksin yani normal bir cümlelerinde bile onlar genelde kelimelerin anlamını söylüyor söyledikleri kelimeleri yazabilirsin vb.
Ama unutma yeni bir dil öğrenmek ders çalışmaya benzetilmemeli, zevk alarak öğrenirsen öğrenirsin
- Soran
Çok yardımcı oldun gerçekten çok teşekkür ederim. Ben de merakla öğrenmek istiyorum zaten keyif alacağımdan eminim 😊
İngilizce dersim yok ne yazık ki, akademik ingilizce diye seçmeli bir dersim vardı geçen sene eğer olursa onu seçerim bu dönem