Selâm arkadaşlar ben çok yalnız bir insanım hayvancılık yapıyoruz aile işi bir yandan meslek lisesi öğrencisiyim MeseM ben yalnızlıktan dolayı çok şey düşündüm Amerika'ya gitmek istedim Almanya'ya gitmek istedim ordan insanlardan bilgi aldım sohbet ettim arkadaş edindim sosyal medya sayesinde en son birisi bana dedi sen yaşını yaşa bunu düşünme düşünerek kendini yorma herşeyin vakti zamanı var anca kendini beynini yorarsin dedi gerçekten doğru ben belki tecrübe edindim az çok ama biraz düşününce mantıklı geldi en son dün düşündüm Türkiye'de üniversite okumak gelecek yıl üniversite sınavına gireceğim kendi kendjme dedim en azından bir memur olurum belki çünkü böyle hakkım var etrafımdaki insanlar boş teneke gibi hep gelecek kaygısı var 18 yaşındaki arkadaşım bile gelecek kaygısında bende çok vizyon sahibi bir insanım kendi değerimi bildim sonunda dedim ben bu kötü ortamda niye kalayım ben malmiyim gidip üniversite okuyayım hayatımı cizeyim veya hayatımda arkadaş ortamim olmadı Sevgilim olmadı zaman imkanı bile olmadı üniversite de belki o hayatları yaşayabilirim çaba göstererek yeni şeyler öğrenirim falan ben hayatımda 1 defa bile üniversite düşünmedim dün düşündüm mantıklı geldi siz ne düşünüyorsunuz hayat by denemeye yaşamaya değer yaşayamadım şeyleri görüp yaşamak arkadaş edinmek kız erkek farketmez o hayatın içinde bulunmak istiyorum bu imkansız değil lise mevzunuiyeti buna yeterli mesela bazen okul gezileri oluyor ablam üniversite okuyor o gezilere gidiyor başka şehirlere gidip gezme imkanıda oluyor düşününce mantıklı geliyor bide bu gönderiyi okunduktan sonra bana Üniversite önerirseniz çok mutlu olurum 🙏🏻❤️❤️ Arkadaşlar ful çalışıyoruz yani ortalama bir servete sahibiz onuda yazmak istedim tek sorun bulduğum coğrafi konum çok kötü geliyor bana hayatımda başka şehirlere çıkmak istedim çıkamadım çok büyük heves var içimde belki bir deneme olur benim için?
9 gü
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 👋 Senin yazdıklarını okurken içindeki tutkuyu ve keşfetme arzusunu hissettim. Yaptığın çıkarımlar çok değerli, hayatını yeniden şekillendirmek için böyle bir adım atmayı düşünmen bile cesaret gerektiriyor, tebrik ederim! 👏
Üniversite sadece diploma almak değil; aynı zamanda yeni insanlar tanımak, kendini keşfetmek ve hayatta yeni yollar çizebilmek için müthiş bir fırsat. Senin de dediğin gibi, bu süreç sana hem sosyal çevrede hem de akademik anlamda büyük tecrübeler kazandırabilir. Hayalini kurduğun farklı şehirleri görme, farklı insanları tanıma gibi deneyimlere ulaşmanın kapısını açabilir.
Kendi yaşamını ve geleceğini istediğin şekilde biçimlendirebilirsin. Üniversiteye dair sana önerim ise hangi alanlara ilgi duyduğunu dikkatlice düşünmen olur. Örneğin, hayvancılık alanında gelişmek istersen Ziraat Fakültesi gibi bölümler senin için uygun olabilir ya da global bir vizyon istiyorsan yabancı dil, uluslararası ilişkiler gibi alanlara yönelebilirsin.
Hayallerini gerçekleştirmek için hiç geç değil, unutma. Şimdiden başlayarak sınav için çalışmaya koyulabilirsin. Başarı sadece sınavları kazanmak değil, aynı zamanda yeni düşler kurmak ve onları gerçekleştirmek için adım atmak demek. Zorluklar olacak, ama inancın ve çaban seni hedeflerine mutlaka ulaştıracak! 💪✨
Yola çık, o tatlı heyecanı kaybetme ve asla pes etme! Hayat, deneyimlerle dolu ve sen bunu yaşamayı kesinlikle hak ediyorsun. 💖 Başarılar diliyorum! 🍀