Ben olsam ikisini de istemezdim. Hemşirelik söylendiği kadar rahat yağlı ballı bir iş değil. Ayrıca yatkın ve soğuk kanlı olman şart. Sadece kan vs ile olmuyor. Ölüm de göreceksin, tüm gün insanlarla uğraşacaksın. Tüm bunlara rağmen ben işimi iyi ve mutlu bir şekilde devam ettirebilirim bu benim davranışlarımı etkilemez diyorsan seçebilirsin yine de. Kimya da bildiğim kadarıyla hem zor bir bölüm hem de işsiz kalma ihtimalin bir çok bölümdeki gibi çok yüksek.
Üniversiteden beklentin tamamen iş amaçlı olmasın çünkü artık herkes okuyor bölümler fazla mezun veriyor ve maalesef çoğu kişi alanında çalışamıyor. Bunu düşününce hemşirelik mantıklı bir bölüm. Ama üniversiteyi laylaylom geçiriyim bitsin sonra işe girerim dersen avucunu yalatırlar. Sürekli kendini geliştirerek birilerinin önüne geçmek şart maalesef.
KırıKMerdane | Eğitim & Kariyer konusunda 425 görüş paylaştı.
Guru
4 ay
Kimya bölümü bence hemşire olursan birde kpss ile devlete girersin hep aynı kalırsın ama kimyada kendini biraz kasar ve bilgi yetenek olarak deneyim katarsan sonu yok
Annem hemşire, küçüklüğümden beri zorluğuna bizzat tanık oldum. Maaşının yetmemesi, eve bir türlü gelememesi, para kazanmak adına ek nöbetler tutup durması, hastaların yavşaması, hasta yakınlarının saldırması ve tanık olduğu yüzlerce şey... Emekli olduktan sonra bile hep aynı saatlerde uyanır evi kontrol eder, yanında uyuduğum geceler uykusunda beni kontrol ettiği bir hastası sanar, uyanınca da şok olurdu.
Yıldız candır 😉 Kimya çok daha geniş bir alana sahip iş olanağı açısından hemde keyifli. Ayrıca hemşirelik bu pandemide sıkıntılı ve sürekli nöbet işleri yorucu olacak.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
bayjön | Eğitim & Kariyer konusunda 53 görüş paylaştı.
Yoda
4 ay
Rabbim hakkında en hayırlı olanını nasip etsin sana. Mezun olduğunda severek çalışabileceğin olsun inşAllah 😊👍💐
İş garantisi için hemşirelik. Atanamasanız da özelde kesin. Ama özelde düşük maaşa. Kimya okursanız kendinizi geliştirmenizle ve diğer yeteneklerinizle doğru orantılı. Yine de ilk kriter sevdiğiniz meslek olmalı diyorum.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş