yesilkedim | Eğitim & Kariyer konusunda 97 görüş paylaştı.
Fenomen
2 gü
Selam🍀😊 günümüzde yuksek standartlara sahip bir hayat yasamak için sadece okumak da yeterli olmuyor malesef. Ülkemizdeki üniversitelerin eğitim kalitesinin de hızla düştüğünü göz önünde bulundurursak gelecegimizi kurtarmak için okumak pek de bir çözüm değil. Evet okumak zorundayız en azından diploma için belki ama geleceğinin kurtulacağı garantisi yok. Çağa bir şekilde ayak uydurup özellikle dijital alanda yenilikler yaparak bence geleceğini insan garanti altına alabilir. Ya da stabil bilinen altın meslekler okunarak ( tıp, hukuk) vs. düşüncem bu yönde.
2|0
0|0
SSelvi | Eğitim & Kariyer konusunda 91 görüş paylaştı.
Fenomen
19 sa
İki hatta üç üniversite bitirip de hala geleceğini şekillendiremeyen insanların olduğu ülkemizde maalesef okumanın yeterli olmadığını düşünenlerdenim. İstisnalar dışında, herhangi bir okul okumadan da geleceğini kurtarman çok daha da zor tabii ki. Ama yine de iş garantisi olmasa da kaliteli eğitim veren bir üniversitede okumanın, öğrenmenin, kendini geliştirmenin güzel ve faydalı olduğu inancındayım. Biraz da okul ve meslek seçiminde doğru hareket etmek gerektiğini düşünüyorum.
Bir insanın kendini ve çocuklarını kurtarabilmesi için tek şansı Eğitimdir. Okullarda ya da işlerde gördüğümüz öğrenimden bahsetmiyorum, bahsettiğim şey tam olarak kendini yetiştirebilmek (ki bu kişinin doğumundan ölümüne kadar süren bir süreçtir) ve kültür seviyeni yükseltebilmesinden geçiyor. Okuduğumuz kitaplar, gezip gördüğümüz şehirler ve kültürler, meşgul olduğumuz konular, izlediğimiz filmler, giriştiğimiz fikir tartışmaları bizi geliştirir. Tabi maddi güçte önemli, maddiyat olmadan bir çok şeyin olmayacağı gerçeğini unutmamak lazım.
0|0
0|0
Gizli Üye
2 gü
İŞSİZLİĞİN önüne geçmek için okumak sadece zorunlu kılınan bir OYALAMA aracıdır. Okumazsan kimse işe almıyor... Ama 8 yıllık eğitim sonrası da kişilere iş ve meslekler öğretilebilir.
Kaldı ki tercih ettiğin meslek grubunda sana atomu parçala demiyorlar... 3x+y işlemini hallet de demiyorlar... Şu rakamların karekökünü bul da demiyorlar...
Üniversite mezunu olarak da iş hayatına geçsen sana iş, görev ve sorumlulukları tarif ediyorlar. Onca yıl Okul ve Eğitim Hayatında öğrendiklerimiz ne s2me yaradı o zaman?
0|0
0|0
Vetbay | Eğitim & Kariyer konusunda 66 görüş paylaştı.
Xper 7
2 gü
İyi bir geleceği okumakta görenler sefildir. gafildir. Dünyadan bir haberdir. Ve biri onlara söylesin bugün dünyada var olan milyarderlerin %80 'i lise diplomalıdır. Okumak size parayı nasıl büyütüceğinizi öğretmez. Okumak, başkalarının sizin sayenizde nasıl daha çok para kazanacağını öğretir.(bu arada aramızda bilim adamları varsa üzerine alınmasın, benim sözüm bütün geleceğini 4 yıllık bi yer okuyarak kurtaracağını sananlara)
0|0
0|0
Gizli Üye
2 gü
Bu ülkede her okuyan birşey olmuyor. Adam 4 yıllık üni bitiriyo. Ama yine işsiz işsiz geziyo sonra bunalım felan derken herşey kötüye gidiyor.
Şahsen babam mafya felan olsa okumam onunla birlikte işler yapardık. Alaattin Çakıcı nın kızı olmak isterdim şahsen. (kendi babana sukret felan demeyin, misal olsun diye örnek verdim) Ama belli de olmazdı avukat veya savcı olup onları mahkemede kurtarabilirdim.
Okumadan bu ülkede ayakta kalamassın lakin ben ne okumuş asalaklar gördüm gerçi okuyanda bu ülkede refah içinde yaşıyamıyo torpil geleceğini kurtarmak için torpil lazım şu yüksek rütbeli yerlerde çalışan akraba falan işte ülkenin adaleti eğitimi falan filan
okuyanlarin hepside hayattan ve yasamdan bir haber.. oysa calisan insan hem emegin hem alinterinin hem yorgunlugun hemde dinlenmenin tadina varir huzurunu yasar hakeder.. okuyanlarin cogu bos beles yasamanin devlete kapaklayip kendini garantilemenin pesinde..
Okumak bitti siber çağ başladı yakında beyinimeze chip takılacak akşam yatarken yüklemeğe başlıyacağız sabahleyin binlerce kitap beynimize işlenmiş olacak.
Oyuncular youtuberler okudu mu sanki? Şarkıcılar mankenler falan... Ya güzel olacaksın ya zeki yads cesur. Ticarete atıl bu cesurluktur risktir. Zeki isen çevirirsin işi. Güzel fiziğin iyiyse de oyuncu manken YouTube de makyaj videosu çeken fenomenler gibi zengin olursun. 16 yıl okuyup ya asgari ücretle çalişiyoruz şanslıysak ta kpss den atanıp memur oluyoruz. ..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
2031Okumazsan kimse işe almıyor...
Ama 8 yıllık eğitim sonrası da kişilere iş ve meslekler öğretilebilir.
Kaldı ki tercih ettiğin meslek grubunda sana atomu parçala demiyorlar...
3x+y işlemini hallet de demiyorlar...
Şu rakamların karekökünü bul da demiyorlar...
Üniversite mezunu olarak da iş hayatına geçsen sana iş, görev ve sorumlulukları tarif ediyorlar. Onca yıl Okul ve Eğitim Hayatında öğrendiklerimiz ne s2me yaradı o zaman?
Şahsen babam mafya felan olsa okumam onunla birlikte işler yapardık.
Alaattin Çakıcı nın kızı olmak isterdim şahsen.
(kendi babana sukret felan demeyin, misal olsun diye örnek verdim)
Ama belli de olmazdı avukat veya savcı olup onları mahkemede kurtarabilirdim.
Ama bu ülkede ameleyede ihtiyaç var herkes okuyacak diye bir şart yok
Pratik zekaya sahipsen hayatını kurtarırsın.
Ama tabi seçimler yanlış olursa maddiyati da göz görmüyor bazen
youtuberlar Okuyarak mı oldu hayır ama hepsi dünyanın parasını alıyor ya da markası olanlar. açıkçası ben böyle düşünüyorum.
oyle olmak zor
Evet zor
Ama ne kolay ki geleceğimizi kurtarmak istiyorsak çok çalışmamız gerekir
demı
Dmye bakarmsnz haber geldi @48kumsal48