İş yerlerinde ki mülakat soruları bence çok fazla abartılıyor. Bazıları IQ testleri bile yaptırıyor. Peki sizlerin bu konuda ki tecrübeleri nasıl oldu? İş başvurularında ki mülakat sorularını nasıl değerlendiriyorsunuz? <3 :)
İş başvurularınızda nasıl mülakat yapılmasını istersiniz?
11
3
Görüşünü yaz
En İyi Erkek Görüşleri
Kimikio | Eğitim & Kariyer konusunda 363 görüş paylaştı.
Master
1 ay
Evet, iş başvurularında bazı firmalar dediğin gibi çeşitli testler de yapabiliyor. Şimdiye kadar başvuru yaptığım firmalar da yüz yüze, online olarak görüşme gerçekleştirdiler. Genelde firmalar tecrübe istiyorlar. Eğer tecrübe yoksa, sadece “Özgeçmişin görüntülendi” yazısıyla baş başa kalıyoruz. Devamı gelmiyor.
Mülakat soruları genelde klasik sorular oluyor. “Kendini tanıtır mısın, neden biz, seni neden işe almalıyız” şeklinde sorular oluyor. Aslında işe kabul edilmenin en önemli noktası, becerileri pazarlayabilmektir.
Mülakatlarda en sevdiğim ise, klasik sorulara hiç gereksinim duyulmaması! Sohbet havasında geçen, karşılıklı güvenin sağlandığı mülakatlar; candır. 😊
Gökay90 | Eğitim & Kariyer konusunda 687 görüş paylaştı.
Guru
1 ay
1.5 saat süren mülakatım olmuştu :D Karşında ki işi bilen biriyse mülakat olayını takdir ediyorum. Ama toy ya da işini bilmeyen birinin hazır soru cevap yaptığı şeyleri pek iyi bulmuyorum.
Dosyalar bir sürü testler Allah'ım dedim bu nasıl bir işkence. :) Yetmedi IQ testlerine başladılar. Dedim ben tıp için doktora başvurmadım. Almayacaksanız ben gidiyorum. Beş dakika sonra ayrıldım oradan.
Anaconda2841 | Eğitim & Kariyer konusunda 94 görüş paylaştı.
Bilge
1 ay
Mülakatlar, özellikle yazılı mülakatlar çok saçma. İşle alakasız, manyak manyak sorular soruyorlar. Zaten vasıfsız başvuru yapıyoruz ne anlamı var. Hayat, aile durumunu sor, ihtiyacı olana öncelik ver. Birde en az lise mezunu diyor, diğer mezunlar işsiz mi kalsın.
1|0
0|0
myd1oez | Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b görüş paylaştı.
Master
1 ay
İlk izlenim ve değerlendirme çok önemli ama bazende gereksiz bir insana bakınca bile nasıl biri olduğunu anlayabiliyorum bunun için doğru bakış bile önemli tüm detayları değerlendirmek gerekir sadece iş ile alakalı sorular yeterli olmayacaktır elbette. Karşıdakini hissedebilmekte bir o kadar önemli.
1|0
0|0
Saddov | Eğitim & Kariyer konusunda 136 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Gayet rahat geçiyorum. Sıradan sorular oluyor. Başta heyecanlanıyordum ama artık öyle değil. Aklımdan geçeni arkadaşım soruyor gibi çatır çatır cevaplıyorum.
1|0
0|0
ichwillsieg | Eğitim & Kariyer konusunda 1b görüş paylaştı.
Guru
1 ay
İşyerlerinde mülakat denen şey çok saçma çok fazla iş çok fazla soru soruyorlar ama üç kuruş paraya adam arıyorlar kendileri aptl haberleri yok
1|0
0|0
EkonometristKız | Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b görüş paylaştı.
Master
1 ay
2 kere girdim 2sinde de işe alındım. Sorular da aman aman abartı gelmedi bana
1|0
0|0
HesapsızHayat | Eğitim & Kariyer konusunda 166 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Kökten kaldırsınlar bu mülakatı onun yerine konuşmasına ve becerisine baksınlar
1|0
0|0
Naz_006 | Eğitim & Kariyer konusunda 249 görüş paylaştı.
Guru
1 ay
Uhuu sen bu iş icn yaratılmışsın yarın başla 🤷♀️👌😬
En İyi Erkek Görüşleri