Arkadaşım kim diyor işsiz kalacağımı? Hayatında sadece mühendislik ve tıp bilen insanların laflarına inanma. Sen pişman olursun. Evet, hemşireliğin ataması çok iyi fakat 10 sene sonra aynı olacak mı? Hayır olmayacak, her yıl binlerce mezun veriyor ve teknolojinin gelişmesi önlerini kapatıyor. Karar senin.
Cok para hayalini meslek sahibi olarak gerceklestiremezsin bu ulkede yillarini akademik başarılarına vermis insanlar bile 10 binden fazla maaş alamiyor
Gizli Üye
1 ay
Kimyadan iş bulman çok zor iş bulamayan bissürü kimya mezunu var ama hemşirelikte çok rahat iş bulursun ayrıca atamasıda çok fazla bence hemşirelik daha iyi
1|0
0|0
Saglamkoc | Eğitim & Kariyer konusunda 573 görüş paylaştı.
Guru
1 ay
YTÜ devam. Bi Beşiktaş havası alırsın.
0|0
0|0
Mrsparamedic | Eğitim & Kariyer konusunda 212 görüş paylaştı.
Hııım ya şöyle düşünelim.. Sonuçta buna karar verdiğine göre daha mutlu olacağını düşünmüşsündür. Önemli olan da mutlu olmak. Yine de para kazanırsın az değil.. Kötü hissetme kendini
Soran
1 ay
Yani şöyle düşündüm ytüde kendimi geliştirmem gereken nir bölümdü kendimde o ışığı göremedim derslerim kötüydü hep ondan geçtim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
36Neden abi işsiz kalcan onda
Arkadaşım kim diyor işsiz kalacağımı? Hayatında sadece mühendislik ve tıp bilen insanların laflarına inanma. Sen pişman olursun. Evet, hemşireliğin ataması çok iyi fakat 10 sene sonra aynı olacak mı? Hayır olmayacak, her yıl binlerce mezun veriyor ve teknolojinin gelişmesi önlerini kapatıyor. Karar senin.
Kimya?
Ulkemiz sartlarinda universite okumak yetmiyo malum Kimya bölümü atamalarina baktin mi kac puan alman gerek kpss den
Kpss değilde özel sektörde çok paralar alırmıyıö ki
Asgari ücretle aksam dek calistirmak icin bile eleman seçiyorlar cok para hayalin varsa okumaktan vazgec
Çok para hayalim var o zaman hemşirelik mi demekiyim
Cok para hayalini meslek sahibi olarak gerceklestiremezsin bu ulkede yillarini akademik başarılarına vermis insanlar bile 10 binden fazla maaş alamiyor
Ytü kimyada işsiz mi kalırım
Hemsirelik daha garanti geldi bilmiyorum kimya bölümü iş imkanlarını
Neden peki
Fen edebiyatta işsiz diyor herkes
Daha çok iş imkanı var ve daha prestijli bence
Ama fen edebiyatta olan bir bölüm öğretmen falan olamıyosun özel sektörde çok para alabilirmiyim
Yani bana hemşireliğe göre daha çok maaş alırsın gibi geldi sonuçta diploma da ytü yazacak.
O zaman şöyle diyim ben ytüyü bırskıp oraya geçtim bu sene sence doğru mu yaptım of
Hııım ya şöyle düşünelim.. Sonuçta buna karar verdiğine göre daha mutlu olacağını düşünmüşsündür. Önemli olan da mutlu olmak. Yine de para kazanırsın az değil.. Kötü hissetme kendini
Yani şöyle düşündüm ytüde kendimi geliştirmem gereken nir bölümdü kendimde o ışığı göremedim derslerim kötüydü hep ondan geçtim
Aslında bu bölümü çok istediğimden değil
Derslere çalışma isteğin yoksa falan zaten okumak senin için eziyet olur boşver iyi yapmışsın
Ama şimdide hastane yaşantısından falan korkuyorum
Niye ki
Yani bu sefer o vakalara alışırmıuım korkusu var ya
Bir şey olmaz ya bu kadar düşünme..
Bu arada artık ytğ diploması da önemsizleşti odtü boğaziçi olmafığı sürece
Diğerinde işsizmi kalırım neden
Evet
Ya neden
Herkes bana fen edebiyat boş bölümler iş yok dedi gaza gelip oraya geçtim
Sen orada iyi bir dereceyle kimya mühendisliğini bitir ben sana iş ayaralarim
Kimya Mühendisliği değil bölüm kimyaaaa
İçeriğini bilmiyorum kimya bölümü olarak
İşsizmi kalırım neden
Hemsire olursanız hem işsiz kalmaz sayılır sewilirsiniz efendim otoriterli olursunuz