bunu yabancılara sordum (her ırktan her çeşit dili kullanana) anket sonucu yüzde 90 ingilizce daha iyi diye çıktı. tabi türkçeyi nerdeyse hiç bildiklerini sanmıyorum sadece kulaklarına nasıl geldiğini inceleyebilirler.
ben rap müzikle 20 yıldır ilgili biriyim. rap dinlerken ingilizce daha hoş geliyor kulağıma. onun haricinde her konuda türkçeyi daha çok seviyorum belki de anadilim olduğu için. ingilizceyi bir yere kadar kullanabiliyorum, ondan sonra muhabbet etmek için ya da video izlemek için sıkıyor bir yerden sonra türkçeyi istiyorum geri. günde 2 saat ingilizce 15 saat türkçe kullanıyorum o yüzden.
ben rap müzikle 20 yıldır ilgili biriyim. rap dinlerken ingilizce daha hoş geliyor kulağıma. onun haricinde her konuda türkçeyi daha çok seviyorum belki de anadilim olduğu için. ingilizceyi bir yere kadar kullanabiliyorum, ondan sonra muhabbet etmek için ya da video izlemek için sıkıyor bir yerden sonra türkçeyi istiyorum geri. günde 2 saat ingilizce 15 saat türkçe kullanıyorum o yüzden.
Cinsiyetini ve yaşını belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler:
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
23ama bence türkçe kadar zengin değil
yani türkçe de gerçekten kendini ifade etmenin birden çok yolu var
kelime haznesi daha çok bana göre.
o yüzden şarkılar için ingilizce ama kendini ifade etmek için türkçe en iyisi
katılıyorum. 10 senedir yabancılarla konuşuyorum ve papağan gibi hep aynı kalıplarla kendilerini ifade ediyorlar, bizde sonsuz yolu var gibi ve daha samimi oluyor. ama müzik şarkı ve özellikle rap konusunda maalesef türkçeyi rape hiç yakıştıramıyorum. ingilizce melodik bir dil
kesinlikle türkçe de bir olayı on farklı şekilde farklı kelimelerle anlatıyorsun dediğin gibi samimi bir dil.
bu yüzden bence ingilizce kendimizi ifade etmede zorlanıyoruz bizim her küçük olaya bir ifademiz var ama onların hep aynı şey o yüzden eksik hissettiriyor türkçede ki her ifadeye ingilizcede bir karşılık arıyoruz ama yok
ve şarkı olarak türkçe dili hep benzer melodiler çıkartıyor yani şarkı için gerçekten uygun değil ne rap ne de pop.
ama şarkı dışında bence ingilizceden eksiği yok fazlası var
Evet tam olarak aynı fikirdeyiz :) bu yüzden de yurtdışına temelli yerleşmek istemezdim sanırım