Arkadaşlar merhaba ben lise öğrencisiyim benim sayısala ilgim var ama pek üstüne düşmüyorum düşersem yaparım ve ben ileride mühendislik okumak istiyorum ve ardından girişimci olmak istiyorum mesela Elon musk , Bill Gates, ya da Steve Jobs gibi olmak istiyorum kendi teknoloji markamı kurup dünya ya açılmak gibi büyük bi hayalim var amaaa işte önemli yer şurası ben öyle bilgisayar yazılımı vs gibi şeyleri pek bilmiyorum mühendislik okuyabilir miyim?
Güncellemeler:
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
12böyle dediğim şirketleri kuran insanlar doğuştan zengin değildi onlarda çalışarak çabalayarak bir yerlere geldiler elin amerikalısı yaparken yapıyorda neden bizim yapmamız uçuk oluyor onu anlamadım evet belki hayal ettiğim gibi büyük yerlere gelemiycem ama en azından elimden geleni yapacağım. Türkiye'de bile zengin insanlar bunu yapması imkasız diye bir şey yok bu zamanda Casper, LC Waikiki gibi ünlü markalarda Türkiye'nin. teknoloji çok gelişiyor dediğim gibi İMKANSIZ DİYE BİR ŞEY YOKTUR ÖNEMLİ OLAN HAYAL ETMEK VE ONA GÖRE ADIMLAR ATMAK. örnekleri daha da artırsa mesela en yakından örnek vereyim Acun Ilıcalı
verdigin ornekler senin durumunla bagdasmiyor, acun ilicali cesitli tv programlari sayesinde bu yerlere gelebildi. lcw ve casperin kuruculari hakkinda bilgim yok muhtemelen senin de bilgin yok. benim dedigim bu ulkede basarili insanlarin olup olmamasi degil, evet cok basarili insanlar var. dusunsene sence ulkedeki kac kisi senin gibi dusunmustur? bugune kadar bir tanesinin bile adini duydun mu? cunku o ucuk hayallerini gerceklestirmis olsalardi isimleri duyulurdu. ama hayat herkese ayni sansi vermiyor, ne kadar cabalasan da hirslansan da boyle bir hayalin gerceklesmesi icin sadece senin cabalarin oldukca yetersiz kalir. ayrica uc bes kisi haricinde o sirketleri kuran insanlarin hepsi onceden zaten zengin olanlardi. ve nerdeyse hepsi de amerikadan cikma. sence bu bir tesaduf mu? neyse hayat senin istedigin kadar cabalayabilirsin ve azimli olmak da guzel bi seydir ama onune asamayacagin engeller ciktiginda anlayacaksin dediklerimi.
ben yapılmayacak şeyler yazmadım ya
ya
Olur insallah
Aminn
üniversite mezunu olmadan nasıl ilerleyebilirim acaba
Üniversiteler sadece diploma veriyor. Bildiklerinin belgesi maalesef oradan geçiyor. Yoksa diğerleri araştırmalar, okumalar, denemelerle olur.