Herkese mutlu perşembelerrr
Benim için mutlu değilde düşünceli bir perşembe oluyor. Bursa da yaşıyorum. Fakat üniversiteyi şehir dışında yazmak istiyorum. Büyükşehirde yaşarken belamı aramıyorum tabiki ama tek gayem olgunlaşmak. Çekingen, özgüvensiz bir kızım.19 yaşıma girdim ve başıma gelen en ufak şeyle bile baş edemeyeceğimi sanıp kendimi üzüyorum. Bunu yenmek istiyorum. Bu güzden farklı yerde okumanın iyi geleceğini düşündüm. Ailem kesinlikle istemiyor. Konusunu açtığımda kestirip atıyorlar. Çok hassas olduğumu ve dayanamayacığımı idare edemeyeceğimi söylüyorlar. Olmayan özgüvenim daha da kırılıyor tabi. Ve annem çok haber izliyor üniversiteli kızların başına geleni anlatıyor karşı çikıyor. Sizce ne yapmalıyım? onlar haklı mı ve eğer haklılarsa kendi şehrimde de özgüveni mi geliştirebilirmiyim? Yoksa ben haklıysam nasil ikna edebilirim?
Benim için mutlu değilde düşünceli bir perşembe oluyor. Bursa da yaşıyorum. Fakat üniversiteyi şehir dışında yazmak istiyorum. Büyükşehirde yaşarken belamı aramıyorum tabiki ama tek gayem olgunlaşmak. Çekingen, özgüvensiz bir kızım.19 yaşıma girdim ve başıma gelen en ufak şeyle bile baş edemeyeceğimi sanıp kendimi üzüyorum. Bunu yenmek istiyorum. Bu güzden farklı yerde okumanın iyi geleceğini düşündüm. Ailem kesinlikle istemiyor. Konusunu açtığımda kestirip atıyorlar. Çok hassas olduğumu ve dayanamayacığımı idare edemeyeceğimi söylüyorlar. Olmayan özgüvenim daha da kırılıyor tabi. Ve annem çok haber izliyor üniversiteli kızların başına geleni anlatıyor karşı çikıyor. Sizce ne yapmalıyım? onlar haklı mı ve eğer haklılarsa kendi şehrimde de özgüveni mi geliştirebilirmiyim? Yoksa ben haklıysam nasil ikna edebilirim?
Güncellemeler:
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
43O kadar doğru ki. Annem bana şöyle diyor. Evlwnene kadar ben seni koruyacağım. Evlenincede artık kocana emanetsin. Yani sanki ben kendimi hiç koruyamazmışim, bir şey başaramazmışım gibi hissediyorum. Bu his beni bitiriyor, mutsuz ediyor. Ailem öyle aşırı geri kafalı değiller. Dışarı çıkmama geç saate kadar olmamak kaydıyla izin verirler. Ama işte başka şehir olunca işler değişiyor. Sen de de kesinlikle olmaz diye kestirip attılar mı? eğer öyleyse nasıl ikna ettin? teşekkürler bi arada şu ana kadar en özenerek, uzun yazan sensin
Yani ne desem bilmiyorum evlenince kocana aitsin demişler ama annenin babanın verdiği değeri ve güveni sana kocan ya da başka birileri vermeyebilir, senin kendine güvenin olması için bir mesleğinin olmalı ve kimseye muhtaç olmadan yaşayabileceğin bi hayatın olmalı, diğer türlü sürekli birilerine bağlı olarak yaşar ve başkasının isteklerine göre yaşarsın, kaç yaşındasın bilmiyorum ama biraz kendine güven lütfen ve ailene bu konudaki rahatsızlığını söyle, elbette tek başına bir şeyleri başarabilirsin ileride pişman olma..
Kesinlikle katılıyorum evlendiğimde sonuç olarak o da el oğlu. Aile hariç kimseye güven olmaz. Allah gecinden versin birgün ailem yanımda olmadığmda kendimi cevirecek gücüm olmalı. Teşekkür ederim yorumların için
Nasıl ikna edeceğim işte. Çalışma isteğimde azalıyor :/
Kendini motive et
Nasıl ikna edeceğim. Onlar izin vermedikçe çalışma motivasyonum da düşüyor😕
Tek seçenek vermiyorsun sen ver şansa bırak