Üniversiteye yeni geçecek birine tavsiyeleriniz nelerdir?

Üniversite okumak güzel.
Tebrik ediyorum kendi adına almış olduğun en doğru kararlardan bir tanesi.
Hangi şehire gideceğini belirtmemişsin.
Büyükşehirlerde arkadaş seçimlerini yaparken çok dikkatli olmanı tavsiye ederim kadın erkek fark etmez.
Üniversitede ilk sene ister istemez zor geçeceğinden emin olabilirsin, bu nedenle ilk sene yurtta kalmanı Tavsiye ederim.
Düzenli bir hayatın olur anlamadın ders konularında yurtta kalan arkadaşlarından yardım alabilirsin, ya da birlikte ders çalışabilirsiniz.
Hayatın için güzel anılar olur ayni hababam sınıfı gibi unutulmaz.
Maddi olanakların ne durumda bilmiyorum ama İstanbul gibi büyük bir şehirde tek başına bir kadın olarak kalmak zor, bunların bilincinde misin.
Eve çıkmak bir çok üniversite Öğrencisi için Hürriyet anlamına geliyor, istediğimiz gibi gezer tozarz erkek arkadaşlarımız da görüşürüz gibi heyecan dolu düşünceler oluyor. Tabii ki de gençliğimizi yaşamamız gerekiyor ama şunu da bilmelisiniz ki sizleri aileleriniz fedakarlıklar yaparak maddi ve Manevi desteklemektedir.
Sizler eğer sorunsuz olursanız onları sizler için yapmış olduğu fedakarlıklar boşa gider. Örnek
Aman kızımızın bir eksiği olmasın, kızımıza 50 tl fazla gönderirim ama biz bu ay ET yemeyelim, Ya da birkaç ayda olan ayakkabımla idare edeyim.
Bunun gibi bir çok tavsiyede bulunurum.
Temennim topluma gelecekte faydalı bir insan olursun Ülken için güzel şeylere imza atarsın.2|00|0Görüş hala geçerli mi?
En İyi Erkek Görüşleri
- Gizli Üye5 güArkadaş gruplarında tanıdık edin, her birinden ayrı not iyi olur. Eve çıkacağım kişiyi iyi seç. Sonra bişmaniye olma. Erkeklere zerre güvenme. En zekisinden en safına sap kalmamak için uğraşıyor gibi bence. Hocalarla aranı iyi tut, sınav kağıdını okurken iyi olur 🤣. Devamsızlıklarını dikkatli kullan, acil duruma kalmazsa avyayı yersin. Notlarını herkesle paylaşma.1 kişiye gitti sanırsın, tüm sınıf senden otlanmış olur 🤣. Paranı günlük ya da haftalık olarak nakit şekilde harcamaya çalış. Kredi kartı olayı, rahatlık gibi olduğundan, hesabı şaşırabilirsin. Ay sonuna doğru ,10 lira ile 1 hafta geçirme çelınç yaparsın. Tanımadan iyice, kimseye borç verme, peşinden koşmak zorunda kalırsın. Gurbettesin zaten, iyice zora düşebilirsin. Ortalama için ilk seneler iyi oluyor, oraları boş geçme, pişman olursun. Sonlara doğru kızışıyor ortalık 🤓😎0|00|0Görüş hala geçerli mi?
- Gizli Üye5 güHer bölümde sıkıntılı bir hoca vardır bazıları senin o derse hocaya ön yarğılı bakmana sebeb olur hiç önemseme dersine odaklan dil öğrenmeye ve bölümünle ilgili kurs filan varsa onlarada katıl hepde ders olmaz gezi konser vs etkinliklere katılmayı ihmal etme 2. Sınıflarla irtibatlı ol onlar hoclar hhakkında sana yeterli bilgiyi verecektir not bulmanda yardımcı olur.0|00|0Görüş hala geçerli mi?
En İyi Kız Görüşü
- Arkadaş seçimine dikkat et , lisedeki kadar masum arkadaşlıklar olmayabilir. Aşk yaşamak çok başka illaki üniversitede olmazsa olmazlardan, imkanın oldukça gezi etkinliklerine falan katıl, ortamı tanımak için ilk dönem yurtta kalırsan iyi olur daha sonra kafana uygun bi arkadaşla apart ya da eve çıkarsın, tadını çıkar üniversitenin kısaca benden bu kadar😊0|00|0Görüş hala geçerli mi?
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
47- Bütün derslere gir mutlaka ben çok kaçardım.. şimdi olsaydı da girseydim diyorum.. kulüplere üye ol, ben olmadım pişmanım.. sosyal aktivitelere ağırlık ver ve diğeri de part time işe staja mutlaka girmeye çalış. Okul sonrası faydasını görürsün işverene daha güzel gözükürsün0|00|0
- Arkadas kurbani olma
Insanlarin gulen suratlarini bakma
Laflara degil yaptiklarina bak
Ve insanlari analiz etmeyi ogren0|00|0Bol bol kitap oku
Ve ilk 2 sene hayvan gibi ders calis
seks alkol le ugrasip arkadas kurbani olma
Cogu insan boş ve aptaldır
Sana zarar verecek olanlardan uzaklas
Ve seni pozitif enerji ile dolduran
Kisilerle otur
Sirtlan cok olir
Makati deldirme
- Arkadaşlarına inanma güvenme ve kanma. Notun için arkadaşlıklar oluyor.0|10|0
Ben çok not tutmazdım, ve üstüne not alırdım herkesten. Üstelik yazım çivi yazısı gibi 😄
- Hepsini Göster Daha Az Göster
Aynen katılıyorum sana. Günümüz arkadaşlıkları zaman ve mekan ile sınırlı. Okul bitince o da biter. Arkadaşlarını iyi seç.
@reisaga Kesinlikle katılıyorum. Sen kalkıp sabahın köründe okula gidiyorsun ve yol mesafen olsun toplu taşıma olsun biniyorsun. O ise sıcacık yatağında oluyor "Nasıl olsa (enayi) birinden notları alırım" düşüncesi.. Sonra zahmet edip bir gün okula gelir "Canım, ben X derse girdin mi? Ben giremedim. Şu şu sebepten dolayı. Notlarını verebilir misin?" derler.
Malesef ki haklısın. İşin kötü tarafı o kişi senden yüksek alıp ve birde kopya çekip atanır. Sen ise hakkın ile birşey yapamazsın.
Benim tavsiyem kafana göre bir ya da iki arkadaş edin ama fazla güvenme.
Bizim zamanımızda korona olmadığında dolayı sınıfta görüyorduk kim kimle, kim neyin nesi neyin fesi anlaşılıyordu. Şimdi online eğitim olduğu için pek anlaşılır mı bilemem. Bahane çoktur bulursun. Ama kime vereceğin sana kalmış. Benim de üni. de yakın arkadaşım vardı. Ama gördüm ne olduğunu. Bana soracak olursan tek takıl diyeceğim. Derslerine gir. Araştırmalar yap.
Bir örnek vereyim bazı insanlar kim hangi puan almış onun takibini bile yapıyorlar.
- Doğal davran ve herkesle hemen samimi olma ve not tut çünki kimse not vermiyor0|00|0
- Çok şey edebilirim ayır bakalım ne yönünden aşk , aile uzaklığı , arkadaş , ev , iş vs.0|00|0
- Yol yakınken dön o hatadan 😂0|00|0
Bir üniversite mezunu olarak söylüyorum ki (1 yıl erasmus ile yurtdışı eğitimi gören, ortalaması yüksek, başarılı ve mezun olduktan sonra yüksek lisansı kazanıp bırakmış birisiyim bu arada) bu ülkede tıp ya da çok sayılı belli başlı bölümlerin mezunu değilsen ne hak ettiğin yere gelebilirsin ne de hak ettiğin ekonomik seviyelere ulaşırsın. Bilgi birikimi anlamında kendini geliştirmekle yani okumakla bu ülkede bir şey yapamazsın. Şu anda ne yapıyosun diye soracak olursan ticarete atıldım kendi işimi yapıyorum ve onca yıl boşa okumuşum diyorum. Yurtdışına paramla da çıkabilirdim. Erasmusa gerek yokmuş. 3 tane yabancı dilim var bunların hiç birini okulda öğrenmedim kendimi geliştirmek istediğim için çalıştım.
- Mutlaka yurtta kal, 1 dönem bile olsa bunu yap.0|00|0
- Kendini kaybetme bi hobi filan edinebilirsin0|00|0
- Lütfen yanlışşeyler yapma0|00|0
Detaylı bilgi
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş