İşe uygun olan arkadaşımı önermemem beni kötü biri mi yapar?

- Gizli Üye14 güHayır güzel düşünmüşsün. Senin imajını kötü etkiliyebilir."Getirdiğin insan ne biçim?, Sen böyle insanlar ile mi arkadaşsın?" gibi şeyler söylenebilir. Bunları basite alamıyorsan söylememen en iyisi. Başkaları işi alsın gerisi önemsiz demiş. Ancak katılmıyorum. Diğerlerinin gözünden düşebilirsin. Hatta o düşünceli-çalışkan birisi olsa böyle yapmak yerine önermez miydin? Kaldı ki işleri sana bile yığabilir. O ortamda sana bunu kimse yapamaz belki, ama o, samimiyet var diye ohoooo :D, kısaca tanıdık insanları alma, diğerleri bile yüz bulabilir. Ben iyi olsa zaten önerirdin. Buraya kadar sorduğuna göre düşünceli birisin. Boşuna kötü hissetme. Salla, nasıl imaj verdiklerine dikkat etsinler. Arkadaşısın diye bakıcısı değilsin sanki. Araştırsın bulsun.4|01|0Görüş hala geçerli mi?
En İyi Erkek Görüşü
- Risk almak istememiş olman sorun değil fakat başvurmasını söyle en azından bu iyiliği yap ;) sonuçta kendi başvurmuş olacak. Tembellik yaparsa sorun olursa tavsiye etmemiş olduğun için sorun olmaz.6|00|0Görüş hala geçerli mi?
En İyi Kız Görüşü
- Gizli Üye13 güAynısını ben de yapıyorum. İş arayan arkadaşım var. Ve benim çalıştığım yerde eleman eksikliği var ama o arkadaşımı önermiyorum. Çünkü isim fazla yorucu ve o arkadaşım biraz dayanıksız. Ben zorlaniyorum, zor dayanıyorum. O hiç yapamaz. Gerçekler yani. Bu kötü biri yapmıyor bizi.2|00|1Görüş hala geçerli mi?
Helal olsun kimisi iste benden daha başarılı saygı gören biri olur düşünür sen onun iyiliğini düşündüğün için helal olsun valla
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
6038- Kefil olmak mı? Sen bunu çok abartmıyor musun? Kimse kimseyi %100 tanıyamaz. Ailen akraban 40 yıllık arkadaşın bile olsa senin tahmin etmediğin bir hatası veya başarısı olabilir. İşinde başarılı olamazsa işine son verilir ama sana bir zarar gelmez, en fazla sana "sen önermiştin ama yapamadı" derler ki bu da seni suçlu yapmaz. Herşeyi bilemezsin.
şu an işe alınacak kişi veya başkasının önerdiği kişi daha mı iyi olacak?
Bence kendin mini minnacık laf duymayım diye başkasının iyiliğine engel oldun. Halbuki hayatı değişebilirdi sana çok dua edebilirdi, çok sevap kazanabilirdin.
Şimdi otur kimseden laf duymayan sorumluluk almayan egonla mutlu ol0|00|0 - Çok çok iyi yapıyorsunuz. Bir şeyin okulunu okumak o işi yapabileceğiniz anlamına gelmez. Eşim 6 sene okuduğu işi yapmakta güçlük çektiği için bu yaştan sonra kariyerini komple değiştirdi mesela. Hep savunmuşumdur bu düşünceyi. Hele ki çalışkan olmayan birine kefil olmak hiç akıl karı bir iş değil. İşinizi de arkadaşınızı da gayet iyi tanıyorsunuzdur zaten. Kimseye yargılamak düşmez.0|00|0
- Ben doğru bulmuyorum yaptığını. Çünkü sen de emin değilsin ki yapamayacağından. Desen ki "evet arkadaşım o bölümden mezun aranan şartları da taşıyor ama yine de yapmaz, çalışmaz, işi savsaklar" falan desen anlarım. Sonuçta yapamayacağından emin ne diye risk alsın ki derdim. Ama şu durumda net ve emin olmadığın için hatalısın bence.0|00|0
Emin değilsin madem duvar da örme bence en azından ilanı haber verebilirsin.
- çok kötü bir insansın sen arkadaşlık bu degil madem Boyle birşey yaptin birdaha konuşmada seni arkadas sanmasın belkide senden daha basarili olur diye korktun bunu bilemeyiz. ihtiyacı olan birine heleki bu zamanda bunu yapman yazik inşallah birgün sende o duruma gelirsin aynisini yasarsin0|00|0
- Hepsini Göster Daha Az Göster
Ya bak ne olursa olsun arkadaşım dediğin bir insana bunu yapma yapicaksanda hayatindan çıkar. patronuna dersin tanıdığım bir arkadaşım var ayni pozisyonda ama ben onerdigim için sorumlu tutulmak istemiyorum siz bilirsiniz gibi bir konuşma yaparsin arkadaşına da önerdiğini söylersin seni etkileyen birşey olmaz
Arkadaşlık kavramını daha ogrenememissin bence bir gözden geçir o kızıda yazik etme de seni arkadaşı sanmasin
Verdiğin örneğin arkadaşınla bir alakasi yok sen arkadaşını kusmuk mu görüyorsun vay be.
Hiçbir benzeri yok verdiğin örnekle arkadaşının yerinde kimse olmak istemezdi eminim yazik ya sen çalış rahat rahat uyu hallahallah belki kiz senin yaninda daha iyi olucakti belki bunun farkina varcakti belki o is onu duzelticekti oynadın resmen
Birşey soruyorsun istediğin gibi cvp alamayınca kızıyorsun o zaman neden soruyorsun madem kafanın dikine gidiceksin neden görüş bekliyorsun herkes seninle ayni fikirde olmak zorunda degil banda saygi duymak zorundasin
- Aslında önerilebilir ama bunu bende bir kez yaptım fakat şunu ekledim yani sorumluluk almadığını söylemelisin her zaman. O iş arıyor sizde eleman bir deneyebilirsiniz belki karar sizin. Ben isterim onun da burada çalışmasını, iyi biri fakat nasıl çalışır, nasıl bir ortamı olur bilemem, yani öneririm ama sorumluluk almam çünkü hiç birlkte çalışmadık, bilemiyorum. Sorumluluk size ait dedim...0|00|0
- Gizli Üye14 güEmin ol en iyi arkadaşınız o pozisyona %90 uygun olsa bile kişilik özelliklerini sorumluluk sahibi olup olmayacağını biliyorsanız buna kefil olmamanız gayet yerinde ve mantıklı bir karar olmuş. Sonradan onun yüzünden insanlara karşı mahçup olmak ve kendinize karşı da hoş olmayan durumlar yaşamanıza sebep olmasındansaa en başında söylememek daha iyi. Ben bir arkadaşa kefil olmadım ama iş yerinde ayni boşluk icin onu yönlendirdim sonrasinda oldukça pisman oldum. Iş görüşmesine gelse bile sizinde adınız geçecek farklı bir şube olsa yine neyse ama tamamen aynı is yeri çok riskli.0|10|0
- Gizli Üye7 güÖncelikle eğer %100 dediğin gibiyse profesyonel yaklaşmışsın. Ama senin bakış açın olabilir , tarif ettiğin özellikleri. Yani sen onun sorumluluk sahibi oldugunu veya çalışkan oldugunu farketmemiş olabilirsin. Ona olan bakış açına , iletişim şekline bağlı. Mesela ben çalışkanımdır.Çalıştıgım yerde de çok sevilen ve daha önemlisi saygı duyulan güvenilen birisiyim. Ama arkadaş ortamında laubali ve umursamaz oluyorum... O zaman aynı şeyi arkadaşlarımda benim için düşünebilir ama gerçek farklıdır.0|00|0
- Soran7 gü
Yok o şekil değil, daha önceki iş deneyimlerinden. Ki daha birkaç ay önce konuştuk zor geliyor 9-5 çalışmak diyor işe giderken her sabah yakınırdı yürüyorum işe kadar bilmem ne diye e yine yürüyecek
- Sonuc itibariyle getirdigin kisinin referansi sen olacaksin ve onun kotu performansi sana olan bakisi etkileyecek, kotu degil rasyonel dusunceye sahipsin. Ha etik acisindan, duygusal yonden tartisilabilir o ayri0|00|0
- Uygun olma konusunda egerki ona guvenmiyorsan dogru olani yapmissin.
Neden kotu yapsin ki bu seni?
Sezgilerimizle yasamiyoruz, reel hayat daha acimasiz.
Bir gun guvenini kirip aranizin acilmasindan bu durum daha mantikli.0|00|0O diyenler empati yapmayi becerip kendi icindekine ve cevresinden ogrendigine gore yargiliyor, fakat herkesin icinde yasadigi zorluklar farklidir.
Sen soruyu sorarak insanlara bunu soyleme firsati verdin onlarda geregini yapti, kimisi konusmak icin konustu kimisi boraz dusundu oyle konustu.
Vicdanin dogru yaptigini soyluyorsa kimseyi umursama.
- Sen özgeçmişini ver istersen şirkete.
Zaten kesin alacaklar diye de bir şey yok.
Gerisine onlar karar verir.
Ne kadar tanıyorsun diye sorarlarsa iyi biri ama iş konusunda çok tanımıyorum, siz karar verin dersin.0|00|0 - Arkadaşını önermiş olman onu işe aldın anlamına gelmiyor. Bir mülakattan geçiyor uygun görülürse işe alıyorlar.
Nasıl güveneyim nasıl kefil olayım diye birşey yok. Sonuçta sana kefil misin altına imza atr mısın diyen yok. Eğer kefil misin derlerse değilim diyebilirsin.
Senin bu yaptığın mazeret değil kıskançlık.1|00|0Kesinlikle haklısın. Bazı insanlar böyledir kimsenin iyiliğine bişey yapmak istemez. aslında bilinçaltında herkes benden aşağıda olsun isteği vardır
- Hayir yani sen işe aldiracaksin evet ama ilerde birakip birakmayacagini nerden bilebilirsin. Biraksada işi patron senimi kovacak. Ozaman kiz arkadasina su sekilde soyleyebilirsin. Bak aldiriyorum seni işe ama duzgun calisacakmisin eger isden falan cikmayi veya duzgun calismamayi dusunuyorsan riske atma beni falan diyebilirsin. Oda cikisini verse dahi belki oradan duzgun ayrilir.0|00|0
- Sen de açik konuş sart biç. De ki şimdi açık konuşalım böyle böyle sen fazla önemseyen bir tipsin bkzim iş yeri böyle birini istemez işine önem vereceksen gel gir de beni boşuna da kefil etme se sonra ona bırak kararı. Arkadaşınla açik konuşmayacan da kiminle konuşacan.0|00|0
Senin ismini vermeden başvursun sen de tesadüfen görmüş gibi yap o şekilde sıkıntı olmaz.
- Hepsini Göster Daha Az Göster
Evet öyle yap işte, başvurular başladığında direkt formunu versin onları ikna etsin kendini kanıtlasın. İşten çıkarsa da kendi sorumluluğu artık
Sen arkadaş önerme olayından bahsetme hiç, de ki başvuru yapılacak işyerine eleman lazım diye, başvuru tarihini de söylersin olur biter
- Sen vesile olacaktın sadece. Belki rızkı orada? Sen kimsin ki buna karar veriyorsun?
Sizin gibi fesatların zaten hayatta iki yakası bir araya gelmez. Bir de arkadaşım diyor... Yazık sana.2|00|0 - ya o değilde bu soru bana geçmişi hatırlattı o zamanlar iş arıyorum arkadaşım çalışıyor firmada neyse pozisyon açılmış sonra buda senin gibi düşünüyor demiyor bana sonra işilanlarından denk geliyor beni çağırdılar onu gördüm neyse aldılar işe sonra ben ondan daha çalışkan çıkmıyımmı şimdi ben patronum iş verenim o nerede bilmem yani hayat bu:)4|00|0
- Onermemen iyi olmuş bence. Devamlılık sağlanmazsa nedeni sen olursun. Bu da senin imajını oljumsuz etkiler0|00|0
- Yo kötü biri yapmaz bende müzık ögretmeni arkadasıma is buldum ama söylemedim cünkü koronadan sonra brakıp ögretmenlik yapacak tekrardan..😏0|00|0
- aynisini banada arkadasim yapmisti isi soyledi acik var dedi ama ben soyleyemem kendin basvur cv birak demisti bende cok uzulmustum ama basvurdum aldilar ve ben Şu an hala ayni yerdyim ama o kovuldu coktan 😂0|00|0
- Şöyle ki referans ister istemez siz olacaksaniz sizin güvenmediğinize şirket neden güvensin
Ama belki is hayatın da çalışkandır bunu da bilemezsiniz0|20|0Sonuçta ilerde size laf gelecekse mantıklı olanı yapmışsınız. Derler ki iş hayatında duygusallık olmaz
- Sakin sakin caliskan birine kefil olunur. Tembele ne diye kefil olacaksin?0|00|0
- İsim olarak önerip kefil olmayacağını belirtilebilir baz alınıyor ise.
Sizde haklısınız.0|00|0 - Sen önermeseydin ama yine de söyleseydin arkadaşına iş var başvururdu senin ismin geçmezdi yani0|00|0
- Bana kalırsa, emin olmadıysanız en doğrusunu yapmışsınız...0|00|0
- Hayır, sen referans olacaksın sonuçta. Dürüst davranmışsın, kayırmamışsın. Bu iyi bir şey.0|00|0
- Gizli Üye6 güDoğru bi karar bence. Sadece işte değil başka konularda da öyle. Eğer bir sorun olursa senden görürler. Hem zaten ona çok güvenseydin bence hiç burada sormadan bile onu iş için önerirdin0|00|0
- Merhaba,
İş konusunda arkadaş markadaş dinlemem eğer kariyerimde en ufak bir zararı olacaksa onu da siler geçerim.
Bence çekincelerin varsa ve ona güvenmiyorsan çalışmasına iş disiplinine doğru olanı yaptığını düşünüyorum..
#Just1|02|0 - Bir insan kaynakları uzman yardımcısı olarak söylüyorum öncelikle;
Tanıdığınız varsa tavsiye edin lafı illa üstün performans göstersin , pes etmesin değil
Doğru , dürüst , güvenilir birini arıyorlar aslında karakterine kefil olabiliyorsan ver CV sini...
İşe başlayınca ne olur kimse bilemez , ortamı sever , yöneticisini sever kısa zamanda adapte olup tahmin edemeyeceğin gelişmeler de gösterebilir1|00|0 - Bence ahlaklı bir duruş göstermişsiniz. Hiç üzülmeyin.0|00|0
- Ben olsam önerirdim. Eğer yapamazsa işi bu onun sorunu olurdu benim değil. İçinde biraz kıskançlık seziyorum sadece kılıf uyduruyorsun vicdanı rahatlatmak adına0|10|0
- Senden daha iyi tanıyan yoktur onu ileride seni pişman edeceğine söylememem iyi olmuş0|00|0
- Gizli Üye7 güIşsiz olduğum zaman bir arkadaşım çalıştığı yerde boşluk olduğunu ama sen yapamazsin zor ama yinede bir görüş istersen demişti. Orada en uzun ben kaldim. Arkadasimdan bile uzun.
Insanlar iş bulamıyor. Ayıp etmişsin0|00|0- Soran7 gü
Zorluğundan değil ki, kızın karakteri uygun değil 5 ayda 5 iş değiştirmiş bunalıyorum ben mesaili çalışmaktan diyor.
- Ben olsam sevdiğim bir arkadaşıma destek olmak isterdim. İşsizlik çok zor. Yaşanın anlayacağı bir durum. Kendini onun yerine koy ve öyle düşün. Senin işe ihtiyacın olsa ve o sana böyle bir konuda elinden geldiği halde yardım etmese ne hissederdin.0|10|0
- Gizli Üye6 güVicdanını rahatlatmak için söylemiyorum ama gerçekten aşırı şekilde işe ihtiyacım var nolur bana işin içeriğini söyler misin uzun zamandır iş arıyorum0|00|0
- Tamam sen eğer onun sorumluluk sahibi olmadığını düşünüyorsan elbette önerme0|00|0
- Ben önermemi yine de yapardım. Hatta zaman varsa yap öner.
Önermek yerine göre kefil olmaktır.
O arkadaşın o eğitimi almış ve o işe uyhun biri. BNitireceks de o kwnsi bileceği. şey. Seni bağlamaz0|00|0 - İlan vermeden önce size sorulması işvereninizi sizden daha kötü biri yapar. İlan açsınlar ilanı arkadaşına öner. Sorumluluk almamış olursun. İşi bırakırsa seni kimse sorumlu tutmaz.1|00|0
- Güvenmiyorsan önermemen normal ama kıskançlık anlamında önermediysen yanlış olur0|00|0
- Gayet güzel düşünmüşsün bende bi çok arkadaşımı şirketime önermedim. İşi sallayan birisini neden kefil olup işe aldırasın ki seninde puanını düşürür bu.0|00|0
- "Bu bölumü okuyan bir arkadaşım var fakat ne düzeyde bu iş uzerine düşer bilemiyorum. Tam olarak kefil olamam" deyip topu patronlara atabilirdin. Bi kisinin elinden tutmuş olurdun.0|00|0
- Gizli Üye7 güSen önerirsen sen kefil olmuş olursun. Doğru yapmışsın. Bunda takılıcak bişi yok.0|00|0
- İnsanlar sürekli bir rekabet içindedir eğer amaç buysa ve art niyetse yapmamalısın ama iş verimliliğine güvenemiyorsan tabiri caizse yarı yolda kalacağını düşünüyorsan aldırmamalısın0|00|0
- Senden daha başarılı olup daha çok ilgi çekmesinden korkmuşsundur.0|10|0
- Gizli Üye14 güİnsan üzülür yine de haklısın ama onun bu işi görevini yerine getirme konusunda emin değilsin kefil olmak zor sonunu görmüşsün o yüzden normal geldi bana. Bende benzer durum yaşadım ama o insana guvenmedim iş konusunda onermedim.
Çalışkan işin hakkından gelecek biri gibi görsen elinden geleni yapardın sende0|10|0 - Sen oner. Arkadasin isi kaybeder en fazla. Bu senin sucun degil. Insanligini et0|20|0
- Arkadaşanın işe ihtiyacı varsa önermeliydin kıskançlık gibi gözüküyor seninki0|20|0
- Yani evet arkasının karakterinden ötürü çekinmen çok normal. Normalde böyle bir durumda elestirirdim seni ama hak vermedim de değil0|00|0
- Iyı yapmışssın en ıyı sen tanırsın arkadasını ve gerek yok senı utandıracak olana kefıl olup üzülmene gerek yok.0|00|0
- Hiç te yapmaz, güvenmiyorum diyosun başka birşeye gerek yok, onu en iyi tanıyan sensin. Yarın bir gün pişman olacağına hiç bulaştırma0|00|0
- Bunun benzerini bende yapmıştım ya ve çok vicdanla baş başa kalınan bir durum.0|10|0
- Başladıktan sonra çalışkan olup olmaması senin sorumluluğun değil önermekten bişey olmaz0|10|0
- kefil olmadan birisi var tanıdığım diye söyleyebilirdin sonuçta kararı yöneticiler verir.0|00|0
- Ben olsam böyle bi durumda bende önermem. Sen doğrusunu yapmışsın0|01|0
- Bence hic karışmayın ben bir kere önerdim benim başıma kaldi gerek yok0|00|0
- Gizli Üye6 güHerkes kendinden sorumludur, o kişi o işi beceremedi diye kimse seni sorumlu tutmaz ama arkadaşın o işi çok iyi yapabilirdi de.1|00|0
- kıskanç bencil kendini düşünen en sevdiğim kötülük dolu ruha sahip :)1|01|1
- Kötü biri yapmaz seni fakat pandeminin olduğu, iş bulmanın zor olduğu şu dönemde arkadaşına bir faydan olurdu. Yerinde olduğumu varsayarsam ben önerirdim şahsen1|00|0
- Gizli Üye14 güHayır bahsettiğin gibi biriyse önermemen senin için daha iyi, eğer memnun kalmazlarsa sana yüklenirler0|10|0
- Hayır kötü biri yapmaz0|00|0
- Daha Fazla (38)
Benzer Benceler
Detaylı bilgi
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş