Bu sene bir bolum okuyorum, bu sene yerlestim ama memnun degilim. Sinavada giremiyorum. Puanim kesiliyor cunku. Bir dahaki sene tam puanimi kullanabilecegim ve o zaman sinava tekrar girecegim. Ikinci universite diye bir sey varmis açıkogretimde. Yeni ogrendim acikcasi. Bilsem bu sene kayit yaptirirdim. Ordan adalet okumayi düşünüyorum. 2021 eylul ayinda kayit yaptiracagim ikinci universite icin. 2022 de universite sinavina tekrar girmeyi dusunuyorum. Seneye ikinci universite icin kayit yaptırmam okul basari puanimi tekrar keser mi? Aynen kalir mi tam puan olarak?
Güncellemeler:
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
10Cift anadal nasil oluyor aciklar misiniz biraz? Tekrar sinava girmek gerekiyor mu bunun icin?
Okuduğun üniversitenin akademik takvimine bakıp , Çift anadal başvurusu yapabilirsin
Çift anadal nedir diye sormuştun. iki diploma programından eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı diploma alabilmesini sağlayan programı ifade eder.
Yani demek istedğim şu ki okuduğun bölüme devam ederek bir başka bölüm daha okuyorsun aynı anda
Lisans onlisans farkeder mi? Ben Şu an önlisans saglik bolumu okuyorum. Cift anadal icin lisans icin basvuru yapabiliyor muyum? Bir de bolumume denk bir bolum mu olmak zorunda yoksa bolumumle alakasi olmayan bir bolumde olabilir mi? Saglik bolumu diye yine baska sağlık bölümüne basvurma gibi bir zorunlulugum var mi yani?
Önlisans yani 2 senelik okuduğun için 2 senede 2 bölüm yapmış oluyorsun. 4 yıllığa geçem için Çift anadal yapamazsın. Eğer ki 4 yıllık istiyorsan DGS sınavına girmen gerekir.
Çift anadal kendi bölümüne yakın olanı seçebilirsin diye biliyorum. Her üniversitenin kendi belirlediği Çap sınırı farklıdır o yüzden bilemeyeceğim. Okulunun akademik takvimine bakarak öğrenebilirsin detaylarını. Benim şu an eğitim verdiğim kurumda kendi bölümüne yakın bölümler seçmek zorunlu.
Yani demek istediğim şu ki eğer bizim okulda eğitim görseydin ve Çap yapmak isteseydin sağlık okuduğun için sağlık bölümü seçmek zorunda kalırdın
Adalete geçmek istiyorsan da bence puanının gitmesini göze alma 2 senede bu bölümü bitir. Zaten şurda ne kaldı 1 dönem bitti bitiyor sık dişini. Güzelce DGSye çalış ve adalet bölümüne geç. Benim fikrim bu yönde :)
Tesekkur ederim cevaplarınız için😊
Erkeklerden ilk görüşü sen paylaş ve
1 Xper puan fazladan kazan!