Avukatım, kendi hukuk bürom var. Savcı olmaktı hayalim ancak zamanla mesleğime inancımı yitirdim. Çok fazla hukuk mezunu var, öne çıkmak için büyük mücadeleler gerekiyor. Ağzınızın iyi laf yapması gerekiyor, kendinizi kanıtlamanız gerekiyor vs. daha birçok zorluk var.Yıldım, mesleğime saygımı yitirmeme yol açan problemlerle karşılaştım. Benim gözümde avukatlığın saygın bir meslek olup olmadığı tartışılır konumda. Sizde durum ne?
Güzel başlık. Kesinlikle hak veriyor ve katılıyorum düşüncelerinize. Saygın olan pek çok meslek gibi avukatlık da bu yılgınlıklardan nasibini almakta. Öğretmenliğin saygınlığını yitirdiğini düşünüyorum. Yıllar önceki öğretmenlere ve öğretmenlerin (genelinin) öğrencilere yaklaşım biçimine geriye dönüp bakılırsa... Arada çok büyük uçurumlar olduğunu görmemek imkansız. Ufacık bir söz dahi söyleyemiyorsunuz öğrencilere bu devirde. Aile okula bile gelmeden direkt milli eğitimde bitiyor. Vasıfsız, duyarsız, çocuğuna bugüne kadar hiçbir değer katamamış aileler öğretmen falan tanımayıp size zarar vermek için uğraşıyor. Bunun sebebi koşullar, bu zamanın getirdikleri değil sadece. Bakanlık ve onun başındakilerin altan alta öğretmene verdiği değerle alakalı. Veliler el üstünde tutuluyor. Yıllarca didinip dirsek çürütüp, okul bitirip, o da yetmezmiş gibi sınava girip, binbir zorluklarla doğuda en ücra köşelerde en kötü koşullarda çalışıp daha üç yılda meslekten tiksinip, bir umut bir şeyler değişir diye bekleyip, hiçbir şeyin değişmediğini görmek... Asla ve asla hiçbir şey değişmiyor bu ülkede. Aksine gerisin geriye gidiyor. Çocukları, gençleri eğitelim öğretelim diye çırpınırken, eve gittiğinde, tatilden okula döndüğünde çocuğun eve kurban gittiğini görmek... Yıpratıcı, bu meslek, öğretmenlik artık yapılacak meslek değil ülkemizde. Ülkenin ve insanların zeka/eğitim düzeyi, sosyo kültürel durumları her şey bu mesleği etkilemekte. Değer, saygınlık yalnızca hak edilerek kazanılmaz. Olması gerekendir aynı zamanda.
0|0
0|0
Görüş hala geçerli mi?
En İyi Erkek Görüşleri
Matij | Eğitim & Kariyer konusunda 200 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
TUBİTAK’IN desteğiyle İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü tarafından yapılan araştırma projesinde mesleki itibar skalası ile mesleklerin toplumdaki itibarı sıralandı.Türkiye’de 32 ilde 2500 kişi ile yapılan anketlere dayanarak gerçekleştirilen araştırmada mesleklerin itibar sıralaması elde edildi. İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada paylaşılan veriler arasında toplumda işe, çalışmaya ve mesleklere dair ilginç detaylara yer verildi. Proje kapsamında Türkiye’ye mahsus bir sosyoekonomik statü (SES) endeksi geliştirilmesi hedeflendi.
Türkiye’de mesleklerin itibarını belirlemeye yönelik ilk çalışma olma özelliğini taşıyan araştırma neticesinde toplumsal yaşamda işe ve çalışmaya dair tutumları kapsamlı bir biçimde analiz etme imkanı ortaya çıktı.
İyi Bir İşte Aranan Özellikler Araştırmaya katılanlara iyi bir işte olması gerektiği düşünülebilecek 16 özellik okunmuş ve kendilerinden 1-5 arasında bir puanlamaya tekabül edecek şekilde kesinlikle katılmıyorum (1); katılmıyorum (2); ne katılıyorum ne de katılmıyorum (3); katılıyorum (4); kesinlikle katılıyorum (5) cevaplarını vermişlerdir. Verilen bu cevaplara göre toplumda işe dair bakış açıları analiz edilmiştir.
Araştırmaya katılan deneklerin iyi bir işte en fazla aradıkları ilk üç özellik sırasıyla iyi bir ücret, iş garantisi ve iş güvenliği rahat işlerin istendiğini göstermektedir.
Bunların hemen ardından stressiz ve uygun çalışma saatlerinin geliyor oluşu toplumda rahat işlerin istendiğini gösteriyor. Evet mesleğimin statüsü ve itibarı listenin en üstünde ki sıralarda, ancak son 20 yılda ''Öğretmenlik'' mesleği malum siyasi zihniyet tarafından ayaklar altına alınmıştır! ... Yani nesiller Öğretmenin eseri değil, Öğretmen yeni nesillerin esiri edilmek istenmektedir...
0|0
0|0
Görüş hala geçerli mi?
Eğitilme | Eğitim & Kariyer konusunda 761 görüş paylaştı.
Master
1 ay
Serbest meslek erbabıyım. Sevdiğim mesleklerle uğraşmak hoşuma gidiyor. Baklava ustalığımdan, köpek otelinde bakıcılığına kadar yaptım. Pilotlukta yapıyorum. Mutluyum. Taşı sıksam para çıkarıyorum. Taşı seviyorum 😁
aimPediatrician | Eğitim & Kariyer konusunda 245 görüş paylaştı.
Guru
1 ay
Mesleğe başlamadan önce evet, başladıktan sonra şunu gördüm; herkes bir birinin arkasından atıp tutuyor, senin kıymeti bilen vatandaşlar var ama kıymet bilmeyip saygısızlık yapanlarda bir o kadar çok. Zaten şu salgın döneminde kimsenin tahammülü kalmamış. Hasta olanlar bir yandan aileleri, refakatçıları diğer yandan. Onları anlıyorum ama bir insanın on tane eli yok. Kafa o kadar dolu oluyor ki bazen ne yapacağını bile şaşırıp unutabiliyorsun sonuçta insan o da... Ama diğerleri seni can kurtaran olarak görür, robot olarak bilirler. Ağlayamazsın, dinlenemezsin, yorulamazsın, şaşıramazsın, derin bir nefes alıp soluklanamazsın bile. Ağzını açıp bir laf etmeye kalksan bir güzelde dayak yersin...
Alaçatı_mavisi | Eğitim & Kariyer konusunda 82 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Adım attıgım her yer avukat mesleginize olan inancinizi yitirmekte haklisiniz cunku bir cogu dolandirici kazanilması %80 lik bir dava için bir avukata 20 binlira odedik 7 ay once ama iste mecburduk verdik. Bana gelince meslegimden memnunum ama isimize comak sokmasalar
Saygınlığı bikemem. bakis açısına bağlı. ama. evden çık. adan haftada1000/2000 TL arası kazanıyorum buda bana yetiyor
0|0
0|0
canylmz08 | Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b görüş paylaştı.
Master
1 ay
Hukuk okuyorum hiçte sizin gibi düşünmüyorum. Aksine hukuk mesleğini gerçekten seven ve icrasindan keyf alan insanlar için bir çok mezun olması piyasadaki iyiyle kötünün farkına varılması için bir fırsattır. Lütfen sizde böyle düşünmeyin değerli meslektaşım. Saygılar sevgiler..
0|1
0|0
noyansgt | Eğitim & Kariyer konusunda 91 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Evet. Gerçi uzun yıllar olduğu için bana normal geliyor. Ama diğer insanlara saygın ilginç ve çekici geliyor mesleğim...
0|0
0|0
Gizli Üye
1 ay
Bence her meslek saygındır. Çünkü herkes birbirine muhtaç. Sizle olmasanız hakların savunulmasında çok büyük sıkıntılar olur. Bir çiftçi olmasa tarım durur. Bir çöpcü olmasa ortalığı çöp götürür.
0|0
0|0
bunasııladam | Eğitim & Kariyer konusunda 940 görüş paylaştı.
Master
1 ay
Savcı olmak için ağzının iyi laf mı yapması gerekiyor 😂
0|0
0|0
CatKong | Eğitim & Kariyer konusunda 325 görüş paylaştı.
Master
1 ay
Evet saygın bir mesleğim var özellikle sorumluluk sahibi olmanın verici bir saygınlığı.
0|0
0|0
smooth-spoken | Eğitim & Kariyer konusunda 59 görüş paylaştı.
Bilge
1 ay
Ülkemizdeki oynanan siyasi oyunlar sayesinde bütün saygın bildiğimiz meslek dalları saygınlığını kaybetti... eskiden avukat ya da öğretmen denildiği zaman insan saygı gösterirdi şimdi çöpçüler bile yukardan bakıyor...
1|0
0|0
majestetuncay | Eğitim & Kariyer konusunda 3,8b görüş paylaştı.
Master
1 ay
saygın değil ama çapkınlık ve çok para ile bağdaştırıyorlar mesleğimi.. işletmeciyim, cafeleri işletiyorum..
AVUKAT =yalan konusunda nirvana olan AVUKAT=atatürk resimlerine bayılan AVUKAT=%20 den asla aşağı inmeyen AVUKAT =kandırma konusunda kendi ismini unutan insanlar
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş