2 ay
Evlendiğiniz insanın mesleğinin olması şart mı?

Shnfjmllhc
Xper 1
Sizce şart mı meslek?
Güncellemeler:
- Şart tabii ki:
Bu dönemde ekonomik olarak tek kişiyle olması hiç kolay değil.
Kadınların da erkekler kadar ekonomik özgürlüklerini elinde tutması gerek. Oturduğu yerden para yemek herkese kolay. Kimse kimsenin kölesi değil.
Keza eşe güvenip çalışmamak da saçmalık kadının bir prestiji bir iş düzeni olmalı ki, kendisini kısıtlanmış ev işlerine boğulmuş hissetmesin. Keza evliliklerin daimiyetlerinin büyük sıkıntıda olduğu bu çağda bir kadının çalışmaması prangaları erkeğe vermesi demek. Ekonomik özgürlüğü olmadığı için evliliği çok kötü olmasına rağmen evliliğini bitiremeyen kadınlar var. Bunu ne o kadınlar ne de o ailedeki çocuklar çekmek zorunda.
Kadının ekonomik özgürlüğünü kazanması bir opsiyon değil zorunluluktur.
Eğer ben çalışmam koca parası yerim diyorsanız bilin ki sizden bunu isteyecek erkek de size ne yaparsa yapsın sineye çekmek zorunda kalın, ondan ayrılamayın diye yapıyordur. Kadın olarak kendi gücünüzün farkında olun. Embesil olmayın kendi ayaklarınız üzerinde durun. Karşınıza da buna göre insanlar alın.0|00|0Görüş hala geçerli mi?
En İyi Kız Görüşleri
- 1. Meslek Nedir?
bir kimsenin kendine temel çalışma alanı edindiği, geçimini sağlamak için yaptığı sürekli iş.
2. Neden Edinilir?
Evin olsun, aşın olsun, çoluğunu çocuğunu istediğin gibi yedir içir giydir gezdir, pazarına rahat rahat git, her türden meyveni sebzeni al, her gün mis gibi yemek kokuları dağılsın mutfağından evin diğer odasına, evin sıcak olsun üşüme, fatura neymiş? bilme, çocuğunu okula yollarken cebine harçlığını koyabil, onlar dışarıdayken kendine vakit ayırma şansın olsun, vitrinlere bakarken için hüzünle dolmasın, bayram geldiğinde kapını çalan çocukları harçlıkla sevindir, gelen misafirlere tatlını dolmanı böreğini servis et, ikinci çaydanlık hazırda dursun ya ilki hemen biterse?,... gün sonu gelipte kafanı koyacağın yumuşak bir yastığın, üstünü örteceğin bir yorganın olsun ve yarını dert etme diye edinilir...
3. Mühim Olan Edindiği Meslek midir? (Asıl Sorulması gereken)
Asla. Pazarda limon satmaktır belki mesleği. Bugün çok satar ama yarın satamaz. Hatta belki bu hafta hiç iş olmaz.
Olsun. Didinmiştir, gidip işinin başında durmuştur. Kimseye muhtaç etmemiştir. Borcun yoktur. Faturaların ödenmiştir. Evin sıcaktır. Geçen hafta pazardan yeterince meyve sebze almışsındır. Ocakta yemeğin sıcacıktır, hazırdır...
Herkes rızkını yer... dünya zenginiyle evlenirsin, ertesi gün hiçbir şeysiz kalır, dünyanın en yoksulu dedikleriyle evlenirsin, ertesi gün dünya ayaklarının altındadır...
Mesele kalp, mesele insanlık, mesele merhamettir.
Şart olan, bunların varlığıdır.1|10|0Görüş hala geçerli mi? - Evet şart, yazılanları okudumda erkekler işi olması şart değil demiş ev hanımı ister çoğu anlaşılır.
ama kadınlar yazılarında samimi değil, neden ozaman işine kariyerine parasına göre erkek seçiliyor :)))
sosyal medyanın aldatılıcığı süper ya :)))0|00|0Görüş hala geçerli mi?
En İyi Erkek Görüşü
- Şart değil. Benim için düzgün mütevazi bir insan olsun yeter. Meslek kişiliği, ahlakı belirlemez. Karaktersizse şayet AVUKAT olmuş ne yazar. Örnek verdim kimse yanlış anlamasın0|00|0Görüş hala geçerli mi?
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
9388- Evlilik; iyi - kötü günde, hastalıkta - sağlıkta çiftlerin birbirlerinin yanında olacağına söz vermeleriyle kurulan, çok özel bir bağ. Ve insan aşık olacağı kişiyi seçemez, aşk zamansızdır. Elbette kişilerin ekonomik rahatlığa kavuşmaları için karşı tarafın bir mesleği olması gerektiğini düşünüyorum ancak bu konuda katı olarak "meslek şart" da diyemeyiz.1|00|0
- Elektrik Elektronik Teknikeriyim ama gel gelelim bu ülkede değerimiz yok malesef. Eline pense ve kontrol kalemi alan Elektrikçi kesiliyor başımıza. Ama söktüğünü toplayamayanlar ise bize başvuruyor, ya da elektriğe çarpılıp aklını başına alıyorlar ve kimiside bunu hayatlarıyla ödüyorlar.2|10|0
İşte bu dediğin bizim ülkede geçerli değil malesef. Arızayı falan yaptırırken iyi ama para vermeye gelince usta ne yaptınki ya o kadar para istiyon diyorlar. Bir yolunu bulsam gidecem bu ülkeden.
- Hepsini Göster Daha Az Göster
Zaten önce kendileri müdahale ediyor ya elektriğe çarpılıyorlar, ya da söktüklerini toplayamıyorlar.
Kendi başına ben yaparım deyipte elektriğe çarpılıp ölenlerin haberini bile aldım. Bu meslek öyle basit bir meslek değil malesef.
- meslek her insan evladı için şart.. kadınlar bu konuda şanslı! extradan ev hanımlıgı gıbı annelık gıbı muthıs bır karıyer daha yapabılıyorlar!! yalnız onuda ıyı ogrenmek lazım ev hanımlıgı zor zanaatdır her dişi beceremez! yarın basınıza ne gelecegınızı bılemedıgınız bır dunyada yapmsanızda bır meslegınız kolunuzda altın bılezıgınız olmalı!
once bılezık.. gozlerınız yuzukte degıl o bılezıkte olsun o bılezık olduktan sonra yuzukte takılır elbet!!3|00|0 - Tatlıcan mesleği olmayan insana ben selam vermem, çünkü bu mantıklı değil kişinin tembel veya sorun olduğunu veya baba parası yediğini gösterir, bugün binlerce meslek var, mühendislikten çaycılığa hatta kalfalığı kadar ancak mesleği olmayan insan normal bir durum değildir.3|00|0
- Taş mı yiyelim hadi ben çalışırım ama tek maaşla nereye kadar gider bir de üstüne çocuk isterse evladıma hemen dadı tutacak halim de yok ( hiçbir şekilde başka birine baktırmam zaten)0|00|0
- Neyleyim zor günümde yanımda olmayan yar’u cihan nice malı mülkü olupta insanlıktan nasibini alamayan dünya’i süsüne şatafatına kapılan nasıl görür hakitat’i devr’ü cihan0|00|0
- Hayır şart değil. Evlendiğim evleneceğim vs kadının mesleği olsa da olur olmasa da. Ben karışmam onun eğitim kariyer hayatına. İster çalışır, ister yedi seksen evde uzanır canım karım benim0|00|0
- Her türlü bu devirde herkesin mesleği olmalı yoksa yaşamak çok zor olur. Sadece erkek de değil bir kadının da işi olmalı.0|00|0
- Taş kırığı çorbası yiyebiliyorsanız tabi ki gereksiz. Fazla pollyannacılık oynamaya gerek duymamak lazım0|00|0
- Karşımdaki insan olsun Güven veren sadakatli bana karşı gerçek olsun Sevsin değer versin beni düşünsün merak etsin gerisi önemsiz0|00|0
- Meslekten ziyade bir hayat görüşü bir mottosu bir hayali olsun. Yuvarlanan tekerlek gibi yaşamasın yeterli.0|00|0
- Ya sekerim TR şartlarında kim kendi mesleğini yapabiliyor ki? Herkes dağıldı farkli sektörlere. Paradan çok anlaşmak daha önemli0|00|0
- erkek için mutlaka bir meslek ya da işi olmalıçalışkan olmalı sorumluluk sahibi olmalı0|00|0
- Ben hiç şart koşmadım.
Ama keşke devlet memuru olsan diye şart kosmuslardi0|00|0 - Valla mesleğinin olması şart değil tabi ki, iyi bir geliri olsun O da yeter :D :D0|00|0
- Kendi parasını namusu ile kazanıyorsa yeterli çalışmasa bile olur.0|00|0
- Bunu hiç düşünmedim ama beyni olsun yeter meslek kazanılır0|00|0
- Benim icin değil benim tek sartim uzun ince ve guzel olmasi0|00|0
- ŞART tabiki napıyım parasız kadını bu devirde tek parayla değirmen dönmezz0|00|0
- Asgari nin üstünde almasi şart meslek değil ama meslegu olan biri de olursa valla çok iyi olur0|00|0
- Benim için şart. Belirli bir eğitim seviyesi olmayan kadınla ne konuşayım?0|00|0
- İyi bi insan olsun yeter bence ya karakter önemli bence0|00|0
- Mesleği olmasını isterim. Eve para getirmesi ya da kendine yetmesi için değil. Mesleği olan bir kadın kendini biraz daha geliştirmiş, hayata bakış açısı daha farklı ve özgüveni oluyor. Bunun için mesleği olmasını isterim.1|00|0
- Bence şart. Malûm ekonomiyi görüyoruz. 100 tl oldu sana 1 tl. Mesleği olan insan her yerde bir iş bulur çalışır herşeyin farkında sorumluluk sahibi olan insandır0|10|0
- meslek değil evi geçindirmesi para kazanması önemli geçim...0|00|0
- Olsada olur olmasada ama bir adamın karısı öğretmen çarşı pazar dolaşıp duruyor kadının 1 TL şi bile eve gitmemiş öyle de olmaz kocam beslesin ben eğleneyim öyle de olmaz dimi0|01|0
- meslek değil de sürekli olan bir işi muhakkak olmak zorunda çünkü bu devirde artık her şey para olmuş para olmayınca aşk da zamanla uçup gidiyor yerini kavgalar alıyor.0|00|0
- Gizli Üye2 ayTabiki nasıl geçinmeyi düşünür ki insan. Benim mesleğim var o yüzden onunda olması lazım.0|00|0
- Öncelikle iyi ahlaklı olması lazım. Ne istediğini bilen birisi0|00|0
- Olmaması daha iyi. Ben çalışıyorum o çalışıyor bu sefer ikimizde yorgun oluruz. Evde fazla mutluluk olucağını sanmıyorum.0|10|0
- Gizli Üye2 ayEvet şart yaşım 29 diplomalı profesyonel yapabildiğim 3 mesleğim diplomasız yapabildiğim 4 mesleğim var eşim olacak insanın vasıflı olmasını isterim elbet Kimse kimsenin aç karnını doyurmak için yaratılmadı bi zahmet ayaklarının üzerinde dursunlsr1|01|0
- Mesleği olsun ama yapması şart değil. O kendi tercihi.2|00|0
- Meslek değil ama işinin olması şart.
Gönül ister ki hepimizin mesleği olsun ama nerdeee1|10|0 - Çalışmasına ne gerek var ben kadın halimle evi gecindiririm zaten... hjghjghjghjjghjggjhg
Tabii çalışacak erkek adam çalışmalı ve mesleği olmali0|00|0 - Sart evet omrumu alacak. hersekilde zaten bari parasizlik cekmeyim zaten hep fakirdim bari evlenince fakirlik cekmeyim0|02|1
- Bir mesleği kariyeri yoksa hiç bir şey olamamış demektir. İlişki yürümez böyle bir karakterle1|00|0
- Hayır...
Mesleksiz de çok işler bulunabiliyor.
Meslek sahibiyiz fakat oturuyoruz0|10|0 - Meslek olmasa da olur çalışmış olsun ama. İş hayatını görmüş olmak çok şey katar insana1|00|0
- Rızık veren Allah meslek olsa dahi Allah rızkı vermese ne yapabilirsiniz elinizden hic birsey gelmez1|00|0
- Meslek önemli değil ama belli bir kazancı olması lazım gazoz kapağıyla evinizi çeviremessiniz1|00|0
- Gizli Üye2 ayEv hanımı olsa da olur Ev işlerini yapsın Beni güler yuzle karşılaşın Biraz doyumsuz azgın olsun Sabaha kadar sevişelim opuselim sadakatli olsun önemli olan bunlar sjsj1|00|0
- Kesinlikle olmalı, benim olduğuna göre onunda olmalı başka türlü olmaz.0|10|0
- Bence şart yoksa ileride baya bir sorun yaratır bu. Ama cidden aranız iyiyse oralar değişir ✌️0|00|0
- Degil mantık evliliği yaparsam belki bu hususları düşünürüm. Mesleği için sevmezsin değil mi birini?0|00|0
- Gizli Üye2 ayEvet olması gerekir çünkü ben evlendiğim de çalışacağım eşimin de mesleğinin olmasını isterim ekonomik açıdan sürdürülebilir bir yaşam için eşlerin her birinin çalışması gerektiğini düşünüyorum0|00|0
- Geleceğe dair planlarım tutarsa; eşimin de, benim de çalışmamıza gerek yok.0|00|0
- değil. bence evinin kadını çocuklarının anası olsun yeter.0|01|0
- Kızlar için mesleğin işin gücün olmasına gerek yok artık serseri olanlarla evleniyorlar1|00|0
- Bir bölüm bitirmesi, meslek sahibi olabilecek kapasiteye erişmesi şart. Bir belli zekâ seviyesine sahip olması şart.
Yani sadece diploma yetmez, lâkin diploması olması da şart değil.1|00|0 - Gizli Üye2 ayBence şart. Mesleğinin olması demeyelim de istediğinde iş bulabilecek vasıflarının olması diyelim.1|00|0
- Ev erkegi almayacağıma göre evet şart0|00|0
- Daha Fazla (121)
Benzer Benceler
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Evlendiğiniz insanın mesleğinin olması şart mı?
En İyi Görüş(eig) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Evet Hayır
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş