2 yıldır özel sektörde çalışıyorum ve en başından beri çok zor insanlarla mücadele veriyorum. Satış personeli olarak başladım 1.5 senedir de müdür yardımcısı olduğum bu sektörde adamlar hala takık şekilde bizimle uğraşıyor. Zorla mesai yaptırıyorlar üstüne mesai paramı da vermiyorlar veya fazla saatleri de kullandirmıyorlar. Geçen gün mesai yapmadım diye müdür yardımcısı olmaktan sıkıldın heralde biz kal deyince kalmak zorundasın diye zorbalık yapıyorlar. Bende kimsenin her lafina eyvallahim olmadığı için saatim dolunca kimseyi iplemeden evime geliyorum. Zaten 8 saatten fazla çalıştığım yetmemiş gibi salak salak konuşuyorlar. Bu durumda olsanız ne yaparsınız?
Güncellemeler:
2 ay
Süper soru olmuş teşekkür ediyorum.
2 ay
Merhaba arkadaşlar bugün daha vahim durumlar yaşadım, çıkmaya niyetim yoktu lakin en kısa zamanda istifamı yazıp ayrılmayı düşünüyorum sorumda beni destekleyen herkese sonsuz teşekkürler 😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
215Bu durumda yapacağın en iyi şey, kaybedecek bir şeyinin olmadığını göstermek ki zaten yapıyorsun.
Özel sektör kan emici bir yapıya sahip, bu yüzden ya torpilin olmalı ya da sağlam bir karakterin olmalı ayakta durabilmek için. Umarım haklarının daha iyi korunduğu ve mobbing uygulamaya cesaret edemeyenlerin olduğu bir şirkette çalışırsın.
Umrumda değil ısterse çıkarsinlar tazminat verirler olan yine onlara oluyor :D
Çıkarmakla tehdit edebilirler ama çıkarmazlar zaten belli bir raddeden sonra boyun eğmeyeceğini anlarlar. Büyük ihtimalle sana böyle diyenler, işe girdiklerinde aynı muameleyi gördüler. O yüzden kendini yıpratmadan bugüne kadar yaptıklarına devam etmeni öneririm, bu düzene karşı koymak senin elinde :)
Ben karşı koyarım no problem asla değişmem ya kendini değiştirirler ya da sesini kesip otururlar niye boyun eğeyim ki kendine yaslayan dik yürür :D
Haha izle bakalım ama iyi yapıyorum böyle yapmakla 2 pislik insanın gözüne girip neden yaranayim ki yapsan da yapmasan da gözüne gelmiyor onların. :D
İnan bana en güzelini yapıyorsun. Sesini çıkaramadığın sürece emeğini kullanmaya kalkarlar. Dik başlı olmak haksız kazançtan şişen bu denyolara takınılcak en güzel tavırdır. Lütfen boyun eğme
Asla boyun eğmem teşekkürler :D
Rica ederim. Filmide izle bu arada güzeldir. Tarık akan ve cüneyt arkın var :D
Tamam mutlaka izlerim bu olaydan sonra jdhd
Ajsjsjsh :D
🤣🤣
Ne demek işveren olup da dürüst ve namuslu olanı görmedim arkadaş? Ben de isverenim ve calisanimin hakkını sonuna kadar veririm. Yanımda çalışıp ayrılanlar bile hala gelir sohbet ederiz. 2 tane elemanımı benim veremediğim koşulları alabilecekleri yerlere bizzat ben gönderdim. Lütfen genelleme yapmayın.
Ben senin gibi görmedim kardeş kusura bakma. Senin gibi varsada azınlıktadır. Buna eminim. Helal olsun bu arada tebrik ederim
Teşekkür ederim. Ama kendim eski bir çalışan olarak asla calisanimin hakkını yemem. 13 yıldır maaşlarını 10 gün erken ödedim ama 1 gün bile geciktirmedim. 10 dk mesai yapsalar 10 dk için bile ödeme yaparım. Ama iyi calismayani da çalıştırmam. İşinin hakkını veren her çalışan benim için kutsaldır.
Onların kçı kırık personellerinin başında da ben bekliyorum işte akşama kadar yoksa senin dediğin gibi oluyor hak edene kadar çalıstiriyorum insanlari ekmek elden su gölden insanlar zor valla
Sadece saat doldurmak için çalıstıkları için boyle oluyor. Hepsi hakederek çalişsa işci hakkini arar ve el birligiyle işvereni yönetirler. Bu genel bir durum
Aynen öyle müdür için de durum aynı bunlar köpek muamelesi çekiyor insana
Yani öyle düşünürsen işten çıkamazsın ayrıca çıkınca alırsın avukata ver haklarını savunsun
Adamlar mobbing de yapıyor 2 yıl çalıştım şimdi kendim çıksam 2 yıllık tazminat alamayacam napcan şaştım kaldım ya o benim hakkım
İşini doğru yapma çıkarsınlar
Öyle de haram para gibi geliyor hayırlısı neyse o olsun hayır görmeyeceksem almayayım daha iyi :-)
Haram para ne alaka ki işini doğru yapmazsan asıl adam senin hakkına giriyor şu an
Çok hak yiyorlar ya 1 değil ki bakalım bulacam orta yolu inşallah..
Hakkını yedirirsen alışırlar sende hata her neyse hayırlısı
Sözde benimde öyleydi ama sözler havada kaldı..
ben resti çeker çıkarım bitiyorsa bitsin çokta umurumda olmaz çıkıyım hemen işe başlarım onlarlamı uğraşacağım
Bu arada seni tanıyorum hemde çok iyi derecede tanıyorum
Baksana işte hala devam ediyor..
Yine patlak vardı bir yerden onca zamandan sonra
Işte evet demiyorum diye uyuzlar bana
iş hayatı eğilenide kınayamazsın eğilmeyenide ama sen doğruyu yapıyorsun
Teşekkür ederim
iyigünler