Merhaba arkadaşlar, dil okuyorum ve aklımda 2 bölüm var. Japonca öğretmenliği veya Rus dili ve edebiyatı. İleride yurt dışında yaşamak istiyorum İrlanda veya İngiltere de. Hangi dili öğrenmem daha iyi olur?
Cinsiyetini ve yaşını belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler:
Ancak bu vizyon, dil öğrenmek için gereken yüksek motivasyonu tek başına sağlamayabilir. Gerektiği için değil de sevdiğiniz için öğrendiğinizde o dil belleğinizde kalıcı yer edinir. Dil seçimini yaparken kariyer odaklı düşünmenizi önermem
İrlanda ya da İngiltere'de yaşamayı planladığınıza göre İngilizceniz çok iyi düzeyde olduğunu varsayıyorum. Harika bir İngilizcenin yanına Rusça ya da Japonca ekleme isteğiniz de çok yerinde.
Diyelim ki, Rusça öğrendiniz, İngiltere'ye gittiniz ve (Türkçeyi de katarak 3 dilli biri olarak) iş arıyorsunuz. İngiltere'de Ukraynaca ve Rusçayı ana dil olarak konuşan yarım milyondan fazla Ukraynalı göçmen olduğunu biliyor musunuz? Üstelik bunların yarısı Polonyaca ve belki Almanca da biliyor ve aklınızdaki ücretinin yarısına çalışmaya razı.
Bu açıdan bakınca Japonca kesinlikle daha doğru bir seçim olur gibi geliyor
Yaşantımızı dizayn ederken amaçlarımızı duygusal değil nesnel ölçütlerle belirlememiz gerekir
Kanımca gençlerin ortak amacı; Sağlıklı, mutlu ve barış içinde, başarılı bir aile ve iş yaşantısı sürmektir. Yeni bir dil öğrenme hayalinizi gerçekleştirip, dilediğiniz ülkeye gitmenizi diliyorum. Orada sağlıklı, mutlu ve barış içinde, başarılı bir aile ve iş yaşantısı kurmanızı yürekten diliyorum.Amaaaa sakın pire yüzünden yorganı yakıp gitmeyin derim. Önce 3-5 aylık bir test yayını yapın. Gerçekçi gözlem ve analizlerde bulunun, bakalım orada mutlu olacak mısınız. Toplumun bir Türk olarak size dönük düşünce ve davranışlarını ya da mesela yemeklerini beğenecek misiniz acaba?
Öte yandan, harika bir İngilizce ve yanında Rusça ya da Japonca ile Türkiye'de de gayet ilginç iş teklifleri alabilirsiniz.
Daha önce şöyle bir soru gelmişti: Yurt dışında çalışmak için hangi dilleri bilmeliyim? Bu soruya yazdığım yanıt ilginizi çekebilir.