Yurtdışında okuyorum ve oyunculuk eğitimi almak istiyorum sizce susukunluktan konuşan biri olabilirmiyim.
Gel icime atıyorum herşeyi, yutuyorum ama artık yoruldum büyüdükce sustukca kayboluyorum sanki.
Gel icime atıyorum herşeyi, yutuyorum ama artık yoruldum büyüdükce sustukca kayboluyorum sanki.
Güncellemeler:
Başarılı olabilir miyim değil başarılı olacağım demen gerekir her zaman
Hayata hep olumlu bakmaya çalışın. Şans gülene gelir derler değil mi?Yurtdışında neredesin, hangi ülkedesin bilemiyorum ama okulunu okuyabilirsin oyunculuğun yani konservatuarda okuyabilir, eğitimli bir oyuncu olabilirsin, ki birçok yabancı ülkede çok daha iyi imkanlar olabilir. Alaylı olarak eğitim almak istersen de, mesela ABD'de isen Actor Studio'ya gidebilirsin. Yani imkanlarını bilemesem de, eminim bir yol bulabilirsin.
Suskunluk konusuna gelirsek, bu konuyu çok sorun etmişsin kendine, hayatın biraz zor geçiyor olabilir. Sıkıntılar, şartlar bir insanı suskun bir insana çevirebilir bazen ama şunu unutma yalnız değilsin, birçok insan senin gibi zorluklar yaşayıp, birçok konuyu içine atıp susmak zorunda kalabiliyor. Öncelikle sıkıntılarını uzman bir kişiyle paylaşmanı tavsiye ederim. Bu bence ilk aşaman olmalı.
Bunun dışında, hangi meslek dalı ile ilgilenirsen ilgilen, içine kapanıklığının üzerine de gitmen gerek. Sadece oyunculuk için değil birçok meslek dalında kendine güvenli, kendini rahatlıkla ifade eden bir birey olmak çok önemli olabiliyor işe alınırken ve işin devamında. Oyunculuk için ise, alacağın oyunculuk eğitimi, bu konuda sana çok faydalı olacaktır.
Sana tavsiyem, öncelikli olarak diksiyon-spikerlik kursuna gitmen. Orada sana, başka iş kollarında da faydalı olabilecek şekilde, duruş, konuşma, nefes, diksiyon, başkaları önünde kendini ifade etme konularında pratik yapma imkanı vereceklerdir. Sonrasında da oyunculuk kursuna gidip bu gayretini bir ileriki aşamaya geçirebilirsin.
Oyunculuk kursunun, kendini toplum içinde rahatlıkla ifade etmen için, sahnede ise rollerinin hakkını verebilmen için sana çok faydalı olacağı inancındayım. Bu arada, sessiz ve sakin bir oyuncu da olabilirsin. Örneğin Binnur Kaya böyle bir oyuncu diye biliyorum. Kendisi en sevdiğim, en başarılı oyunculardan biridir. Onun gibi yetenekli ve çalışkan isen bence başarılı olabilirsin. Neden olmasın? Ama dediğim gibi alacağın eğitimler seni başka bir meslekte de destekleyecektir.
Umarım, kendi içindeki parıltıyı en kısa sürede keşfeder, amaçlarına ulaşacağın yolda ilerlersin.
Sevgilerimle..