az önce bi dizi bitirdim 6 bölümlük mini dizi amaa sonunda ters köşe şoklara girdim hiç tahmin etmeyeceğim şekilde biten bir yapım uzuun süredir denk gelmemiştim sanırım kitap uyarlamasıymış dizinin adı “gözlerinin ardında”..
Senaryosu, sinematografisi, oyunculuk ve konusu ile Netflix’teki en kaliteli dizi olmaya aday olduğunu söyleyerek Peaky Blinders’a giriş yapalım. Gerçek bir hikayeden esinlenilerek yaratılmış olan Peaky Blinders, 1890’ların sonu 1900’lerin başında, sokak çeteleri tarafından yönetilen Birmingham çıkışlı Peaky Blinders çetesinin, İngiliz devleti içinde yükselişini konu alıyor. Cillian Murphy, Tom Hardy, Adrien Brody, Sam Neill, Helen McCrory gibi usta oyuncularla dolu kadrosu, müzikleri, set ve kostüm tasarımı, görüntü yönetmenliği ile inanılmaz başarılı bir yapım. Şu anda yayınlanmış 5 sezonu var. İlk sezonlar efsane, son sezonlarda aynı beklentiyi karşılamıyorsa da izlemeye değer. Bölümler ortalama 55 dakika.
Black Mirror
Drama, macera, hiciv ve bilimkurgu tarzında 3’er bölümlük sezonlardan oluşan İngiliz televizyon dizisi Black Mirror, modern ve dijital çağın yarattığı farklı distopik durumları konu alıyor. İşlediği konular karanlık olduğu kadar mümkün de olduğu için izlerken içinizi sıkıntılar basıyor ama insan kendini izlemekten alamıyor da. Ben içim aşırı karardığı ve gelecek ile ilgili endişelerimi körüklediği için diziyi çok beğenmeme rağmen izlemeyi bıraktım. 2 saatlik özel bir Christmas bölümü de olan dizinin toplam 5 sezonu var. Her bölüm ortalama 2 saat sürüyor.
Dark
Oldukça karmaşık ilişkiler ağı ile örülü bir yapım olan Dark, zamanın 33 yılda bir kendini tekrar ettiği Winden kasabasında yaşayan insanların, üç ayrı zaman diliminde yaşadıklarını konu alan bir bilimkurgu dizisi. Dizinin Alman yapımı ve Almanca olduğunun da altını çizelim. Şu anda yayınlanmış 2 sezonu var. İkinci sezonunda, dördüncü bir zaman dilimindeki olaylar ve karakterler de hikayeye ekleniyor o nedenle iki sezonu peş peşe izlemek isteyebilirsiniz. Böylece kim kimdi karıştırmamış olursunuz. Bölümler ortalama 55 dakika.
The Crown
En pahalı Netflix yapımlarından olan The Crown, Birleşik Krallık’ın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth’in yaşamına ve İngiliz monarşisinde kapalı kapılar ardında gelişen olaylara odaklanıyor. Kraliçenin gençlik yıllarını Claire Foy canlandırırken, orta yaşlılığını ise Olivia Colman canlandırıyor. 5. sezonda kraliçeyi canlandıracak isim ise Imelda Staunton olarak açıklandı.
1-Prison Break 2-True Detective 3-Friends 4-Narcos 5-Mr. Robot 6-Black Mirror 7-Vikings 8-Sherlock Holmes 9-House Of Cards 10-Breaking Bad 11-Dark 12-Hannibal 13-Spartacus 14-The Punisher 15-MindHunter 16-The Walking Dead 17-Fringe 18-Stranger Things 19-Sex Education 20-The Purge 21-Sense8 22-Outcast 23-Two And A Half Man 24-Marvel's Luke Cage 25-Marvel's Iron Fist 26-The Man in The High Castle 27-Person of Interest 28-Limitless 29-Orphan Black 30-Zoo 31-The Last Man On Earth 32-Ballers 33-Ash vs Devil Dead 34-Arrow, 35-24 36-You Me Her Mini Dizi 1-Band Of Brothers 2-unsere mütter unsere vätter 3-Chernobyl Anime Dizi 1-Marvel Assemble 2-Star Wars: Clone Wars.
Formula 1 Drive to Survive Witcher Hunters Too Hot to Handle Bates Motel 11.22.63 12 Monkeys Raised by Wolves Baby Barbarians Helstrom The Boys Tom Clancy's Jack Ryan. The Queen's Gambit The Office WandaVision
En İyi Kız Görüşü