Var mı öyle bir film sizin için :)
Güncellemeler:
13 gü
Çok Süper bir soru sormuşsun, sorun artık vitrinde! 🙂 Şimdi sorunu daha çok üye görecek. Üstelik, 4 Xper daha kazandın! Tebrikler!
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!
Cevabı o kadar uçsuz bucaksız bir soru sormuşsun ki nasıl cevap vermeli acaba? Öncelikle bu soru hangi amaçla soruldu, onu belirtseydin keşke... Sinema tarihinin en önemli filmleri bakımından mı, en eğlenceli olanı bakımından mı, hangisi?
Ben sinema tarihi bakımından önemli filmler üzerinden bir cevap vermeye çalışayım. Her ne kadar çeşitli seçkiler yapılsa da tüm zamanların ilk üç filmi sanırım Vertigo, Yurttaş Kane ve Tokya Hikayesi'dir.
Ben Bir Dahiyim Ama Henüz İlk Senaryomu Yazmadım adında bir kitap yazdım; kitabın önemli bir bölümü Yurttaş Kane ve anlatım teknikleri üzerineydi. Eğer merak edersen kitabı tavsiye ederim, bu vesileyle belki bir senarist kazanırız.
Geçenlerde verdiğim cevaplardan birinde bir grup arkadaşımla bir zamanlar benim evde toplanıp yemek yedikten sonra sinema tarihinin köşe taşı filmlerini en başından itibaren seyrettiğimizi ve üzerine konuştuğumuzu anlattım. Aslında sinemaya biraz merak duyanlara şiddetle tavsiyem siz de bir araya gelip benzer bir çalışma yapın. Biz, seyretmekle kalmaz, üzerine okumalar da yapardık.
İnternette çeşitli kurumların listeleri vardır. Bunlara bakıp birini seçerek de izleme yapılabilir.
Geçenlerde bir yerlerde okudum, iki kız kardeş, sanırım Amerika'da, kendilerine 1000 (evet yazıyla bin) filmlik bir liste yapmışlar ve teker teker izleyip haklarında açtıkları bir bloga yazmaya başlamışlar. Benim de aklımdan geçmiyor değil. Eğer bir gün böylesi bir işe kalkışırsam mutlaka ilan ederim.Umarım, bu yazı seni benzer bir çalışmaya özendirir. Keyifli seyirler...
Teşekkürler ♥️