Hababam Sınıfı Rıfat Ilgaz'ın Dolmuş dergisinde yazmaya başladığı öykülerden bir bölümünü birleştirerek 1957 yılında Hababam Sınıfı ismi ile kitaplaştırdığı eserinden çıkarak oluşan medya imtiyazlarıdır. Daha sonra, 1970'li yıllarda Ertem Eğilmez tarafından bu roman sinemaya uyarlanmıştır. Pek çoğumuzun ekranlar karşısında repliklerini ezbere bilmemize rağmen, sanki ilk defa duyuyormuşuz gibi kahkahalara boğulduğumuz bu efsane sinema filmi ön gördüm o yöndedir ki; seneler boyunca insnalar üzerinde aynı etkiyi yaratmaya devam edecektir
Hababam sınıfı ile diğerlerini kıyaslamak bile hababam sınıfına hakarettir bana göre. 100 kere izlememize rağmen 101. Kez yine aynı şeylere aynı şiddetle güldüren , güldürürken düşündüren bir film yoktur.
Hababam Sınıfı bir klasik. O sıcaklığın, izleyiciye geçen samimiyetin, gülen gözlerin ve efsanevi oyuncuların yerini hiçbir komedi filmi alamaz. O yüzden benim için daima bir numara olacak. <3
Yerli günümüz yapımları güzel ancak 1. filmlerinden sonra aynı heyecanı vermediler. Yani Hababam Sınıfı eski olmasına rağmen bütün devam filmleriyle diğerlerinden daha heyecan vericiydi.
En İyi Kız Görüşleri