Çoğu filmin ve dizinin saçma senaryolarını izleyince, mantıksal yönüme uymadığı için direk kapatan biriyim. Filmlerde ve dizilerde gerçekçilik arayan biriyim. Ama bir bilim-kurgu veya en sevdiğim tarz olan fantastik türlerde gerçekçilikten ne kadar uzak ise o kadar çok hoşuma gidiyor. Sizlerde durumlar nasıl?
Fantastik filmlerde gerçeklik aramıyorum, gerçi arasam da bulurum çünkü o kendi evreninde gayet gerçek ve mantıklıdır. Bilimsel verilere ve gerçekliklere dayanır. Ama belgesel tadında, bilim&kurgu filmleri özellikle bu konuda sınıfta kalabiliyor bazen. Özellikle zamanda yolculuk filmleri birçok paradoksu göz ardı etmişe benziyor. Diziler de buna örnek verilebilir. 12 Monkeys, dünyayı çorak topraklara dönüştüren bir terör saldırısı (virüs kökenli) mevcut, kahramanlarımız ellerinde olan zaman makinesi ile birçok şeyi düzeltmeye çalışıyorlar ama kısır döngüden kurtulamıyorlar.Genel anlamda, zamanda yolculuk filmlerinin başlamadan bitmesi gerekir zira niyetlenen kişi, gelecekte düşündüklerini çoktan yapmıştır ve geçmişi de değiştirmiştir. Bu da paralel evrenler teorisini güçlendiriyor, geçmiş ancak bu şekilde mümkün oluyor. Geleceğe yolculuk filmlerinde de birçok hata mevcut, araba ile yaptıkları ilk yolculukta, ilk zaman yolcusu bir köpek oluyor. 1 dakika bekleme, olayları anlatma, 1 dakika geleceğe gitme konuları var. Her şey çok iyiyken bu mantık 2. filmde göz ardı ediliyor.
Bilimkurgu ya da fantastik filmlerde aramam çünkü filmlerin konusu zaten apaçık belli. Interstellar'da bir bilimkurgu filmidir ama bu filmde bence bir gerçeklik olduğuna inanıyorum bence diğer bilimkurgu filmlerinden çok farklı. Senaryosu efsane.
Özellikle dizilerde bu daha önemli olaylar hayatın olağan akışına uygun hareket etmeyince seyirciye geçmiyor o sahneler mesela dizide diyorki bu senin oğlun veya bu senin baban adamların aklına dna testi yaptırmak gelmiyor nedense bu sadece bir örnek çoğaltılabilir yani senaryo hayatın olağan akışına uygun olmalı onun haricinde bilim kurgu filmlerinde zaten gerçeklik beklemek olmaz zaten olmayacak yaratıklar falan oluyor.
Film bu. Tabii ki biraz gerçeklikten uzak olacak ama arkadaş her türk dizisinde dikkatsizce her yerde çok özel şeyler birşeyler konusup arkasındaki duymak zorunda mı yaaaa? Telefon dinlettirin, mailleri kontrol ettirin vs. Ama koca salonda bağıra bağıra konuşup evdekiler duymuş demeyin artık ya. Her dizide aynı durum. Bıkkınlık verdi.
Bazı filmlerde arıyorum bazılarında aramıyorum, bu durum biraz da gerçeklikten ne kadar kopulduğuna bağlı olarak değişiyor. Bazı filmlerde azcık gerçeklikten kopma kabul edilebilir, fantastik filmlerde özellikle bunun kabul edilebilirliği fazladır korku filmlerini de buna dahil edebiliriz. Komedi tarzı filmlere bu tam uymayabiliyor.
Evet ama bunu nasıl yaptıkları önemli, gerçek dışı bir şeyi olabilmesi mümkünmüş gibi göstermek adeta bir yetenek, bu yüzden Christopher Nolan filmlerini çok seviyorum
Filmin kategorisine bağlı. Fantastik filmde gerçeklik aramak mallıktır zaten kelime anlamı bir kere "gerçek olmayan" demek. Onun dışındaki filmlerde ararım gerçekliği
0|1
0|0
Gizli Üye
1 ay
Gerçeklikten uzak olmasını tercih ederim. Gerçek hayatta yaşıyoruz uzaklaşmak için film izlerim. Bi de gerçek hayat olursa sıkıcı olur. Fantastik olmasını tercih ederim.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş