>>> Dizilerin senaryosunu ve konusunu yazanların kimlikleri iyi araştırılmalı? Birileri konusunu özenle yazıp insanlara izlettikleri dizilerle BEYiN YIKIYORLAR. Erkekleri mafya dizileriyle , kadınları lüks sosyete hayatı dizilerindeki gibi yaşamaya yönlendirip beyinlerini yıkıyorlar. Erkekler eline silahalıp mafya olmaya, insan öldürmeye , kadınlarda ilk gördükleri sosyetik itt şrefsizle yatıp kalkıp biranönce sosyete kadını olup lüks hayat yaşamaya hevesleniyorlar. İnsanları kötülüğe, yoldan çıkmışlığa, cinayete ve sahte tatlı hayatlara yönlendirme çabası içinde olanlar bu ülkeye ihanet içindeler.
Nalet girsin bu Türk dizilerine maalsef senaryolar hep ayni kopya gibi son 10 yildir ayni seyleri yayinliyorlar kabadayi, mafya, fakir kiz zengin oglan, asker, osmanli, yeni bir dizi yayina girdiginde benin hatun aciyor mecburen bende yaninda istemeden izliyorum daha ilk bölümden dizinin konusuna hakim olabiliriyim zira yeni birsey yok :) sadece cekilen ortam farkli. En kötüsüde Türk insaninin bu senaryolardan o kadar cok etkileniyor olmasi en kötüsüde bu defalarca yasanmistir bir dizi oyuncusuna sirf oynadigi karakter yüzünden hakeret eden, saldiran, övgü yagdiran, hatta cenaze namazi kilanlar bile olmustu bu ülkde. Bence Türkler olarak bizler tüketmeyi ve üretmeyi bilmiyoruz halkin talepleri sabit yenilige acik degiller tvler de görmek istedikleri kan, vahset, ihtiras, kavga, düzenbazlik, küfür.
Hayır, çok yanlış buluyorum. Biz eskiden dizi izlerken öpüşme sahnesi çıktığını için utanırdık, şimdi alalen de olsa tecavüz, şiddet sahneleri sergileniyor. Dünyayı yeni keşfeden bir çocuk bu sahnelerden çok çabuk etkilenir, zaten çocuğu da öğrendiği küfürleri dizilerden duyuyorlar
Televizyonlarda yayınlanan dizilerin şiddet içerikli olmasına karşıyım. İnsanlarımız bu dizileri günlük hayatta kendilerine örnek almakla birlikte, çocuklarımızın gelişimini büyük bir tehdit altına alıyor. Çocuklarımız daha çok silaha meyilleniyor. İnsanlar şiddeti normal bir his mi gibi algılamaya başladı. -Dünya barışı her zaman bizimle olsun <3 :)
Diziler bir bakıma insanlara mesaj veriyor, bu nedenle dizilerin topluma örnek olması lazım diye düşünüyorum dizilerde bu derece şiddet sahnelerinin olmaması lazım insanlar direkt diziye bakarak hareket etmez belki ama bilinçaltında yer ediniyor 😊👍
Bence her türlü sahne diziye renk katıyor, dizinin konusu belli isteyen izler isteyen izlemez. Yabancı dizilerde neler meler yapıyorlarda kimse bir şey demiyor. Çünkü beğenmeyen izlemez bu kadar. Rtük falan boş şeyler bunlar
Sigara sansürlü ama silah, taciz tecavüz, gasp ihanet, şehvet ne hikmetse her dizide dönen hikayeler serbest. Sonra neden suç artıyor neden gündemimiz hep vahşet diyoruz. Aptal kutusunu izlemeyi bırakın artık.
Ben hiç dizi izlemiyorum ya film falan. Başkalarının yaşadıklarından ders çıkarmak yerine kendi hayatımıza yön verme çabasına girip hatalarımzdan ders çıkarmak daha iyi olmaz mı ki
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş