Ben izlerken efsane rahatsız oldum.
Yoğun zikir ve sema gösterileri çok rahatsız ediciydi insanlar şuursuzca kendilerinden geçerek zikrediyorlar.
Bu sırada bina ateşe veriliyor hiçbirinde tık yok zikre devam o sırada raks eden semazenin elbisesi ateş alıyor adam yanarak ölüyor bunlarda yine tık yok zikre devam 🙈
Nasıl bu kadar zihinleri kapalı olabiliyor anlamıyorum.
Şuursuz şuursuz biat etmeler tapınmalar enteresan 🧐
Tasavvufa ilgim vardı ama artık kenarından kıyısından geçmem yüksek ihtimalle!
Yoğun zikir ve sema gösterileri çok rahatsız ediciydi insanlar şuursuzca kendilerinden geçerek zikrediyorlar.
Bu sırada bina ateşe veriliyor hiçbirinde tık yok zikre devam o sırada raks eden semazenin elbisesi ateş alıyor adam yanarak ölüyor bunlarda yine tık yok zikre devam 🙈
Nasıl bu kadar zihinleri kapalı olabiliyor anlamıyorum.
Şuursuz şuursuz biat etmeler tapınmalar enteresan 🧐
Tasavvufa ilgim vardı ama artık kenarından kıyısından geçmem yüksek ihtimalle!
Güncellemeler:
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
28Tasavvufu severim ama boyle bir zikri kabul etmem. Gerci zaten tarikata da karsiyimdir fakat fikir olarak ilgi alanima girer.
Ben mesela birçok spiritüel konu ve mistisizm konuları ile ilgilendim ama o tasavvuf cemaatlerinin iç yüzü çok vahim 🙈 Dizinin asıl sen esajı mevlana ve şemsti bence 🙈
İzlemedim acikcasi ben , ama somucta o da bir bakis acisi yani.
Tarikatlarin ic yuzu her zaman eger toplumsal bir kurumsa din asagilik bir hale geliyor
İnanış mi spor mu anlamış ta değilim
Spor olsa başka alemde ne işleri olur
İnanış olsa hacayip hareketler neden yaparlar
Neyse neyse
Eksik bilgi ile yola çıkınca varmak istediğimiz yere varamiyoruz
Teşekkür ederim
Yukarıda din ile ilgili ne okudun gerçekten çok merak ediyorum 🧐
Zikir sema yaparken şuurlarını kaybediyor demedin mi laf ebeliği yapma tasavvufun temeli dinden gelir çnce ne sorduğunu iyi anla
Senin dinin tasavvuf mu?
Tasavvuf din değildir ama ben senle bunu neden tartışıyorum ki nede olsa anlamak istemeyeceksin
Ne konuştuğunda haberin yok kendinle çelişiyorsun yazdıklarını bir daha oku!
Pohahahaha aref lan o aref
@RipVanWinkle ismini yanlış hatırladım televizyon izleme alışkanlığım olmadığı için arkadaşlarım bahsettiklerinde internetten izlemiştim aklımda Alef olarak kalmış.
Saygı nasıldı şimdi ona başlayacağım
Başlarda sıkıldım. Tirt dedim ama izledikçe adami sarıyor. O çıtır kız efsane. Ben de şu an alefi izliyorum da sıktı biraz