Doğu kültürü Ortadoğu ve İslam coğrafyası zerre umrumda değil. Uzak Doğu ise hiç ilgi mi çekmiyor. Akraba ilişkilerim yok, halk oyunu bile bilmem, arabesk dinlemem, okey ve tavla oynamayı bile üniversitede öğrendim. Osmanlı imparatorluğu' nün batı bölgelerinde köklerim. Fikir özgürlüğü ve kültürel olarak en adapte olduğum kültür batı kültürü. Cumhurbaşkanımızın deyimiyle mankurtum yani anlayacağınız. Çocukken saz değil gitar çalmak isterdim, medrese de hafızlık eğitimi değil sokakta kaykay kaymak isterdim, sarık, fes, kimono değil şort ve tişört giyerim, cihat yapmak değil eğitim almak isterdim. Bu sebeple dürüst bir şekilde söylüyorum işte.
0|1
0|0
Soran
1 ay
Batı kültürü daha çok insanın özgürlükçü ve araştırmacı yönüne hitap eden bir kültür. Doğu kültürü ise biraz insanı kısıtlayan ve baskı altında tutan bir kültür. Batı kültürüne günden güne yeni kavramlar eklenirken doğu kültürü eski özelliklerini koruyup dış etkilere kapalı bir kültür. Onun için yeni kavramlar eklenmiyor. Ve bilim-teknoloji-sanat geliştikçe doğu kültürü bu etkilere daha uzak bir hale geliyor. Ortaçağ'da yaşamış olsaydık belki bi ihtimalle doğu kültürünü seçebilirdik ama 18. yüzyıldan günümüze kadar ki dönemde batı kültürü en zengin ve dolu kültürler arasında.
Dürüst olduğun için teşekkürler :) Türkiye'deki çoğu insan ihanet etmemek için doğu kültürünü seçiyor ama aslında herkesin içinde batı merakı yatıyor. Yalnızca bunu belli etmiyorlar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
02Batı kültürü daha çok insanın özgürlükçü ve araştırmacı yönüne hitap eden bir kültür.
Doğu kültürü ise biraz insanı kısıtlayan ve baskı altında tutan bir kültür.
Batı kültürüne günden güne yeni kavramlar eklenirken doğu kültürü eski özelliklerini koruyup dış etkilere kapalı bir kültür. Onun için yeni kavramlar eklenmiyor. Ve bilim-teknoloji-sanat geliştikçe doğu kültürü bu etkilere daha uzak bir hale geliyor.
Ortaçağ'da yaşamış olsaydık belki bi ihtimalle doğu kültürünü seçebilirdik ama 18. yüzyıldan günümüze kadar ki dönemde batı kültürü en zengin ve dolu kültürler arasında.
Dürüst olduğun için teşekkürler :) Türkiye'deki çoğu insan ihanet etmemek için doğu kültürünü seçiyor ama aslında herkesin içinde batı merakı yatıyor. Yalnızca bunu belli etmiyorlar.
Eskiden bende gerçeği kabullenmeyip romantik bir şekilde takılırdım ama artık bunu aştım dürüstçe kabullendim.
Kızlardan ilk görüşü sen paylaş ve
1 Xper puan fazladan kazan!