konu ülkeyse , birde devasa borç vardır. çok farklı alanlarda odağı iyi bir şekilde dağıtma esası vardır. siyaset vardır , insanların mutluluğu vardır. fakat bir ülkenin başkanı , kralı , şeyhülislamı ya da artık her neyse , bu kişilerin kişisel malları ile ülkenin malları arasında hiçbir alaka yoktur. sadece idare etmekle yükümlüdür. ama mesela elon musk ' a bak. adamın odağını verdiği tek konu bilim ve teknoloji. kimseyle siyasi bir derdi yok , insanları mutlu etmek gibi de bir derdi yok. bilim ve teknoloji de ne kadar ilerlerse zaten eline geçen üründe o kadar ileri oluyor. fiyatı da o kadar ileri oluyor. düşünsene mars a gittiğinde bu adam , ordaki taşları buraya getirdiğinde , o taşlar mı daha değerli olacak yoksa burdaki petrol mü? üstelik dünyadaki petrol rezervleri de her geçen sene daha da azalıyor. insanlık yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek istiyor. yani petrol dediğin yeniden üretilebilen bir şey değil , aradan milyonlarca yıl geçmesi gerekir. ve kalan ömrü de 50 yıldan daha az. buda şuanki insan sayısına göre. yani insan nüfusu artarsa , doğal olarak araç kullanımı da artar. ve bu süreçte petrolün bitme noktasına gelmesi , 30 sene gibi bir rakamı bulabilir.
elon musk , çok uzun sürelerce konuşulacak bir isim. ve her zaman da tarihte hatırlanacak bir isim. dubai kralı dediğin , ismini bile bilmiyoruz. aynı 1000 yıl önceki kralları vs. bilmediğimiz gibi. krallar yöneticiler gelip geçicidir. malları da sürekli sallantıdadır. çünkü yolsuzluk gibi durumlarla sürekli karşı karşıyadırlar. ama bugün bill gates , jeff bezos , ya da apple ın ölen sahibi steve jobs , tüm dünyaya hizmet ediyorlar. dubai kralıysa yeri geldiğinde 0 liraya petrol satmak zorunda kalan ve parasını da gene ülkesine yatırım olarak kullanmak zorunda olan birisi. arada çok fark var
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
06Ama bence Dubai krali hepsinden daha zengin kanka
konu ülkeyse , birde devasa borç vardır. çok farklı alanlarda odağı iyi bir şekilde dağıtma esası vardır. siyaset vardır , insanların mutluluğu vardır. fakat bir ülkenin başkanı , kralı , şeyhülislamı ya da artık her neyse , bu kişilerin kişisel malları ile ülkenin malları arasında hiçbir alaka yoktur. sadece idare etmekle yükümlüdür.
ama mesela elon musk ' a bak. adamın odağını verdiği tek konu bilim ve teknoloji. kimseyle siyasi bir derdi yok , insanları mutlu etmek gibi de bir derdi yok. bilim ve teknoloji de ne kadar ilerlerse zaten eline geçen üründe o kadar ileri oluyor. fiyatı da o kadar ileri oluyor. düşünsene mars a gittiğinde bu adam , ordaki taşları buraya getirdiğinde , o taşlar mı daha değerli olacak yoksa burdaki petrol mü? üstelik dünyadaki petrol rezervleri de her geçen sene daha da azalıyor. insanlık yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek istiyor. yani petrol dediğin yeniden üretilebilen bir şey değil , aradan milyonlarca yıl geçmesi gerekir. ve kalan ömrü de 50 yıldan daha az. buda şuanki insan sayısına göre. yani insan nüfusu artarsa , doğal olarak araç kullanımı da artar. ve bu süreçte petrolün bitme noktasına gelmesi , 30 sene gibi bir rakamı bulabilir.
elon musk , çok uzun sürelerce konuşulacak bir isim. ve her zaman da tarihte hatırlanacak bir isim.
dubai kralı dediğin , ismini bile bilmiyoruz. aynı 1000 yıl önceki kralları vs. bilmediğimiz gibi.
krallar yöneticiler gelip geçicidir. malları da sürekli sallantıdadır. çünkü yolsuzluk gibi durumlarla sürekli karşı karşıyadırlar. ama bugün bill gates , jeff bezos , ya da apple ın ölen sahibi steve jobs , tüm dünyaya hizmet ediyorlar. dubai kralıysa yeri geldiğinde 0 liraya petrol satmak zorunda kalan ve parasını da gene ülkesine yatırım olarak kullanmak zorunda olan birisi. arada çok fark var