Kuru meyve kuru yemiş ve normal meyve veriyorum. onlardanda sıkıldılar. Yoğurt yemiyor ikiside hiç bir türlü yoğırdu hem de. Yani meyveli filan da. Sağlıklı olmak şartı ile neler verebilirim sizce?
canselcanım | Çocuk & Ebeveyn konusunda 292 görüş paylaştı.
Master
1 ay
Kızımın gün içerisinde neler tükettiği, her anne gibi benim için de çok önemli. Ana öğünlerinden atıştırmalıklarına kadar sağlıklı seçimler yapmaya çalışırım, çünkü bedensel ve zihinsel gelişiminin buna bağlı olduğunu bilirim. Meyveler, kuru yemişler gibi doğal ürünlerin yanı sıra kızım, atıştırmalık olarak farklılıklar da isteyebiliyordu, ben de onun için en iyisi hangisi ise onu bulmak için çabalıyordum ve nihayet "kızım bugün neler atıştırsa keyif alır?" sorusundan kurtaran şahane bir atıştırmalık buldum: Eti Petito Kahvaltılık Gevrek!
Eti Petito Kahvaltılık Gevrek ile Keyifli Öğünlerin Tadını Çıkarıyoruz!
Eti Petito Kahvaltılık GevrekKızım inanılmaz hareketli, yerinde durmayan bir çocuk fakat konu Eti Petito Kahvaltılık Gevrek hazırlığına gelince tüm dikkatini ona veriyor; tabağını seçiyor, "yemeğimi ben koyacağım anne" deyip tabağına Eti Petito ve sütü güzelce ekliyor, artık o kadar aşina oldu ki ne kadar eklemesi gerektiğini de öğrendi. Böylece oyuncaklarını toplamak ve kıyafetlerini katlamak gibi kendi yemeğini hazırlamayı da alışkanlık haline getirip el becerilerini geliştiriyor, şahsi sorumluluk bilinci gelişiyor. Bunlar beni bir anne olarak çok gururlandıran haller ve onun da hoşuna gidiyor olması, gelişimi için ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor.
Eti Petito Kahvaltılık Gevrek seçmemdeki en önemli etken, şekerini doğal bal ve hurmadan alıyor oluşu tabii ki. Çünkü yıllardır doğal besinleri tüketmesi konusunda teşvik etmeye, o yönde beslenmesi için elimden geleni yapmaya çalışıyorum, böylesine güzel ve doğal bir atıştırmalıkla keyifli ara öğünler geçirmesi büyük şans. Ayrıca Eti Petito Kahvaltılık Gevrek; kalsiyum, demir, 12 farklı vitamin ve lif gibi kızımın bir öğünden alması gereken besin maddelerini içeriyor. Dolayısıyla Eti Petito Kahvaltılık Gevrek, sağlıklı ve besleyici içeriği ile çocuklar için son derece sağlıklı bir atıştırmalık olduğunu bizlere sunuyor.
Çocuklar için sağlıklı atıştırmalıklar neler olabilir?
Çocuklar için sağlıklı atıştırmalıklar seçebilmek biz ebeveynler için oldukça mühim bir konu. Özellikle hem besleyici hem de lezzetli atıştırmalıklar, çocukların öğünlerden keyif almasını sağlıyor ve sağlıklı gelişimlerini destekliyor. Ben de çocuklar için sağlıklı atıştırmalıklar nasıl olmalı, çocuklarımız ara öğünlerde neleri tüketebilir konusunda birkaç detay vermek istiyorum.
Kas ve kemiklerin gelişimi için protein içeriği önemli. Çocukların hayatı keşfetmesi, hareket halinde olması, her gün yeni bilgiler öğrenmesi, onların hem zihinsel hem de fiziksel gelişimini desteklediğimiz müddetçe sağlıklı bir hal alacaktır. Bunun için de proteinden zengin beslenmeleri için elimizden geleni yapmalıyız. Eti Petito Kahvaltılık Gevrek tüketen çocukların protein ihtiyacını eklenen sütten aldığını da unutmamak lazım.
Tam tahıllı ürünler, zengin lif kaynaklarıdır. Bizlerde olduğu gibi çocukların da lif ihtiyacını tabii ki tam tahıllı ürünlerden gidereceğiz, çünkü sindirim sisteminin sağlıklı olabilmesi için lif tüketmelerini sağlamalıyız.
Doğal şekerler her zaman en iyi seçenektir. Şekeri kuru veya taze meyveden, baldan, hurmadan alan çocukların şeker toleransı daha kolay oluyor yani normal seviyede şeker tüketme ihtiyacı hissediyorlar. Ayrıca enerjilerinin bir kısmını da şekerden aldıkları için, Eti Petito Kahvaltılık Gevrek'in bal ve hurma içermesi, biz anneler için güzel bir seçenek oluyor.
Atıştırmalık olarak çocukların diğer paketli ürünlere yöneldiğini bilsek de, onlar için en iyisini yine biz anne-babalar araştırıp öğreneceğiz ki sağlıklı öğünler yapabilsin çocuklarımız. Ben de kızım için tercih ettiğim Eti Petito Kahvaltılık Gevrek ile ara öğünleri nasıl keyifli kıldığımızdan bahsederek market alışkanlığımızın ne yönde olduğunu bir nebze aktarmaya çalıştım. Siz de artık markete gittiğinizde hem lezzetiyle hem de besleyiciliği ile çocuğunuzun lezzetli öğünler yapmasını sağlayabilirsiniz.
Yahu yerim senin tatlı yanaklarını... Bunlar Eti Petito bebeleri oldular yahu maşallah <3 <3 <3 Benimki de sabah kalkıp kendi kendine hazırlıyor kahvaltısını, çok hoşuma gidiyor. Bahaneyle bol vitamin, bol süt, mis gibi kalsiyum vitamin mineral, oh bana bayram <3 <3 <3
@ponçikmom Ay teşekkür ederiz <3 <3 Kendi hazırlayınca nasıl mutlu oluyor bir görsen, fotoğrafını çekiyorum diye belli etmemiş :D @biradetmehmet Evet ya, çerez gibi Eti Petito atıştırmaya bayılıyor :) @FireandFire Sadece çocuklar için değil tabii ki, bizler de güvenle tüketebiliriz ;)
En İyi Kız Görüşü
Gizli Üye
+1 yıl
Diyetiko sayfası var instagramda çok ii tarifler yayınlıyorlar
1Dehliz1Zirve | Çocuk & Ebeveyn konusunda 127 görüş paylaştı.
Bilge
2 ay
Hazır yoğurtları meyveli veya normal zaten vermemeliyiz. Bunun yanında hazır gıda dışında doğal ürünler vermeniz daha iyi olur. Aklıma henüz birşeyler gelmiyor.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş