Bazı sosyal medya hesaplarında depremde ölenlerin sayılarının gizlendiği söyleniyor. Sizce böyle bir şey varmıdır? AFAD başkanı tarafından açıklanan sayı;44 bin 374.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Zaten mantiken düşünüldüğünde bile rakamlar tutmuyor depremde yikilan bina sayısı aciklanan 22bin775 adet her binada 10 kisi vefat ettiğini düşünsen en iyi ihtimalle bu sayi 57bin 60 bin arasi aciklanan rakam 44 bin birde şu var 44bin kişi kimliği tespit edilen tespit edilmeyenlerin ve kaybolan cesetlerin sayımı yapılmadı maalesef ki yani 44 bin tespit edilen edilmeyen binlerce insan var toplu gömülen
😔😔
Öyle zaten. Depremde ölen kimliği belirsiz cesetleri saymıyorlar ve iş makineleriyle parçaladıkları cesetleri de saymadan direkt ya gömüyorlar ya da bir yere atıyorlar. Ve daha kaldırılmayan onlarca enkaz var. Kim bilir daha kaç ceset enkaz altındadır
herkes telefonu almamıs olabir bazı kişilerin birden fazla hatı oluyor hata bazıları bunumra olayını yatırım olarak kulana biliyor hayla bölge bölge baz istasyonu cekmediği bölgeler var ondan dolayıdır hertürlü seyi engelleyen yönetim bunu engellemeyecek gösterilenin üzerinde dir o bir gerçek
Depremde liyakatsizliği kanıtlanan bir çok kurum ortaya çıktı artık hiç birine inanmıyorum. Bütün ülkeyi moloz yığınına getirip insanları selde kaybettik ve hala kimse SORUMLULUK ALMADI.
Sorumlular yaşarken masumlar moloz yığınları altında can veriyor.
Muhafazakarlık ile övünen iktidar vefat eden insanları kefensiz gömdürdü ve kayıp olan cenazeleri saymıyorum bile.
Orada görev almış biri olarak çok daha fazlası olduğunu çok net söyleyebilirim
Bencede
Bence de gizlenmiş olabilir daha çok olmasını bekliyorum yani bence söylenenden çoktur
Bana öyle geliyor. Daha çok ölen vardır.
Yalan tabi ki ben Gaziantep'te oturuyorum. Nurdağı, İslahiye ilçeleri ve bazı bi kaç semtte ciddi anlamda can kaybı var. Ölü sayısı sözde 1900 'lerde diye haber yapıldı. Burada herkes uzaktan yakından illa birilerini kaybetti.
Kesinlikle katılıyorum. Adıyaman geneli için 4 bin 600 kişi deniyor. Ama ben daha fazla olduğunu düşünüyorum.
Adıyaman'da bizzat içinde yaşayan biri yakınımız binaların %60 ilk depremde %30 ikinci depremde yıkıldı diyor.
Adıyaman dümdüz resmen.
Maalesef
Gerçek rakamların söylendiğini hiç bir zaman düşünmedim.. Korona zamanında da aynı sistemle hareket ettiler.. Hasta sayısı ve vefat edenlerin sayılarını düşük göstermişlerdi.. Şimdi de aynı şeyi yapıyorlar..
Kimlik tespiti yapılamayan ve bu sebeple sayıya dahil edilmeyen birçok insan var. Rakam aslında sembolik.
Tabiki gizleniyor. her şey çok başka televizyonlarda görüldüğü gibi değil
Elbette gizleniyor. Böylesi afet, savaş durumlarında bunları artık çok olağan görüyorum
Zaten 200.000 kişi enkaz altında kaldı bunu abd de yaşıyan gazeteciler söyledi
Daha net rakam yok enkaz altında daha insanların olduğu söyleniyor
Yalancılık ve hırsızlık bağımlılıktır.
O yüzden bunların hiç bir dediklerine inanmam.
Siz sayıya inanıyor muydunuz ki? O da ilginç
Hayır inanmıyordum.
Maalesef ki gizleniyor..🥺
Ama nasıl bir çıkar veya nedenden gizlenir.
Giden gitmiş istatistiğe dökülse ne dökülmese ne
her şey gizleniyor zaten
Bunun böyle olduğunu bilmeyen kaldı mı?
Öyle zaten
Gizleniyor diye düşünüyorum bende
Neden gizlensin dogru tabiki