Depremin ardından kalan bir kitap!
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- u1 yıl
Ben ahirete inan inanmıyorum bu yüzden dünya için yaşıyorum daha doğrusu kendim için yaşıyorum tabi ki saygım var.
Bazıları kendince felsefi argümanlar sunarak Tanrı'yı kanıtladığını bazıları da kendince felsefi argümanlar sunarak Tanrı'nın olamayacağını söyler. Tabii daha birçok farklı görüş vardır. Ama Tanrı'nın var olduğunu veya yok olduğunu bilemiyoruz, bilemediğimiz için Tanrı'ya inanmak da seçimdir, inanmamak da bir seçimdir ve bilmediğimiz bir durumda her iki olasılık da olabilir.
Yani kısaca Tanrı, bilimsel olarak kanıtlanamıyor. "Kanıtın yokluğu, yokluğun kanıtı da varlığın kanıtı da değildir." Yani tabii ki ihtimal vardır. Tarafsız bakarsak olması ihtimali de vardır, olmaması ihtimali de vardır.
Ancak herhangi bir iddianın gerçekliğini, hipotezi öne süren tarafın ispatlaması gerekir. Herhangi bir şeyin yokluğu ispatlanamaz ve zaten ispat da gerektirmez. Bu anlamda eğer bir insan, bir yaratıcının var olduğunu iddia ediyor ise iddiasını kanıtlamakla yükümlüdür. Ve bildiğimiz kadarı ile bir yaratıcının varlığını iddia eden kişi ya da gruplardan hiç biri, tanrının varlığı konusunda herhangi bir bilimsel kanıt sunamamıştır. Hiç bir bilimsel otoritenin, bir yaratıcının varlığını kabul ettiğini, bunun üzerine bilimsel bir yayına imza atıldığını görmedik. O nedenle, yani bir yaratıcının varlığını iddia edenlerin açıklama ve kanıtları ikna edici olmadığı ve bilimsel olarak da dikkate alınıp herhangi bir bilimsel otorite tarafından ispatlanmadığı için bu iddiayı doğru olarak kabul etmek olanaklı değildir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
Tabiki de ahiret ama onu bilmediğimiz için ona göre yaşamıyoruz dünyaya sarılmış gidiyoruz hiç ölmeyecek gibi deprem de ölenler var ve olacakta zaten hep vardı ölümler şu depremde ölenler kaç kişisi bakalım ahireti biliyordu kaç kişisi ben atesitim kafirim diye dolanıyordu kaç kişisi dünyaya sarılmış hiç ölmeyecek gibi yaşıyordu öldüler ahirette artık hesap vakti olacak hesap verecekler biz yaşayanlarda bir gün öleceğiz bizler de kalmayacağız dünya malına sarılmak hiç elden gitmeyecek gibi yaşamak hoşumuza gidiyor nefsimiz ne isterse onu yapıyoruz istekler bitmiyor araba olsun ev olsun şu olsun bu olsun sonra elden gidince de vahh tüh oluyor dünyaya sarılmak yerine ahirete sarılmak daha iyidir
10 Yorumla
Ahiret deris ama dünya için yaşarız maleseff
12 Yorumla- 1 yıl
Rica ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
6Cevap
- s1 yıl
Öldükten sonra nereye kadar sonsuz ne sonsuz olacak onu merak ediyorum, dünya tamamen yalan peki ya ahiret?
11 Yorumla- 1 yıl
Ahiret sonsuz
biz insanlar illa ki bir musibetin bizi akıllandırmasını bekliyoruz ne yazık ki.. oysa herşeyin her an bitip yalan olacağı gerçeği apaçık ortada..
10 Yorumla- 1 yıl
Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya, hemen ölecekmiş gibi ahiret.
10 Yorumla - Gizli Üye(36-45)1 yıl
valla bu bu şekilde görüntü gerçekten varsa bunlar hep işaret
10 Yorumla - Gizli Üye(36-45)1 yıl
Dünyada kesinlikle adalet yok, ölüceğimizde kesin ok ama öldükten sonra ne olucağı muallak, bence yok bişey
00 Yorumla - 1 yıl
Ne olarak
03 Yorumla- 1 yıl
Aslında bi soru değil bu sadece bu görsel hakkında düşüncelerinizi dile getirmeniz için paylaştım
- 1 yıl
Ahirett diyeyim o zaaamnn
- 1 yıl
Peki o zaman
- 1 yıl
Dünya.
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)1 yıl
İkiside
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz