Yardım için güvenilir mi?
1 ay
Deprem yazıp 1866 ya göndermek, yardım için güvenilir mi?

Yardım için güvenilir mi?
Güvenmiyorsanız yapamazsınız. Akut var Kızılay var ya da birçok kurum kuruluş var kime güveniyorsanız ona yapabilirsiniz. Biz güveniyoruz. İnsanları böyle sorular ile manupule etmeyiniz. Bırakın insanlar yardımlarını yapsınlar yardımları ulaştırmaz iselerde onların suçu yani. Yani kötüye kullanmak isteyene yöntem çok sahte siteler bile yapmaya başladılar bile bunu. İçin dikkat edelim sadece yeterli. Koordinasyon için AFAD yetkili olduğu için de yardımlar diğer kuruluşlar ile bile olsa AFAD bilgisinde
Tamam tessekurler
Sagol
Resmi kanaldır, son derece güvenilirdir. Ayrıca tereddütün varsa farklı kanallardan da yardım yapabilirsin yeter ki yapmak iste.
Mesela;
- direkt online olarak AFAD'ın web sitesinden: https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2
- veya e-Devlet üzerinden de: https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-deprem-bagis-kampanyasi
kredi kartınız ile nakit yardımlarda bulunabilirsiniz.
Veya havale/eft olarak yine aşağıdaki linkteki hesaplara gönderebilirsiniz: https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2
- Veya Kızılay'a, Ahbap derneğine, Belediye ve Valiliklere de yapabilirsiniz.
- Trendyol, Hespsiburada, N11... vb alışveriş sitelerinden alışveriş ile aldığınız ürünlerin deprem bölgesine ulaşmasını sağlayabilir veya dijital yardım kartları satın alabilirsiniz.
Cevap
26Cevap
Afad evet güvenilir, bakın çadırlar sünger yatakların büyük çoğunluğu afad tarafından götürülüyor.
Tm sağol tşkler
Bence belediyeler vasıtasıyla yolla. Ben İzmir Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla yolladım. Ankara ve İstanbul belediyelerinin de var.
Gönderdim gitti
İnşallah ulaşır.
İnsAllah
Ben 15₺ attım, sigaramın parası koymaz bana. Yardım paketi de gönderdik. Yapabildiğimiz yardımı yaptık bizim elimizden çıktı kalanı onlarda bizim vicdanımız rahat.
Bende 4 kere SMS attım diğer yardım olarakda paylaşımlarda bulunuyorum
Sağ elimizin yaptığını sol el görmemeli ama
Aynen paylaşımları da eleyerek yayıyorum. Bilgi kirliliği olmasın maksat.
Sürekli gönderiyorum güvenilir yollayın lütfen en azından böyle destek olalım
Öyle yapmaya çalışıyorum sağol
Ben ahbap derneğine yaptım yardımımı daha güvenli geliyor, eminim germek ihtiyaç sahiplerine ulaşacaktır.
ziraat bankası hesabın varsa girince direkt afada yönlendiriyor kolayca para atılıyor bilginizeee
Yok maalesef
Güvenilir kardeşim afad ın kendi sitesinde ayriyeten televizyon kanallarının altında teyit ettim ben bende bütçemin el verdiği kadar destek yaptım kan bağışı yapmayı düşünüyorum yarın gidip
Sagol
Devlet kurumları yapıyor açıklamayı güvensiz olma ihtimali mi var?
Bilmiyorum ondan sordum
Ben hükümetin hic bir kurumuna guvenmiyorum kimse ksr bakmasin Haluk Levent AHBAP buraya güveniyorum Oğuzhan Uğur Babala ekibine guveniyorum
Ahbap'a gönderin lütfen. Kızılay'ın kurban etlerini parayla sattığını unutmayın. Çoğu kişi Ahbap'a gönderiyor milyon dolarla söz konusu.
Tamam sağol
Güvenilir hemen sonrasında AFAD dan teşekkür mesajı geliyor zaten
brn hiçbirine güvenmiyorum... haluk leventin yardım dernegi ahbab daha güvenilir geliyor bana...
AHBAP a bağışta bulunabilirsin ya trendyoldan ya da IBAN a atabilirsin paranı
Ahbap'a gönderin. Ben şahsen güvenmiyorum ve yardımlarımı Ahbap a yapıyorum.
Ben tam emin olmadan yapmıcam yardım şu an her kafadan ses çıkıyor para yollamaktansa koli göndermek daha iyi sanki dolandırıcılar fink atıyor maalesef
Yorumun için sağol
ben gönderiyorum sürekli nolur gönderin yardımda bılunun
Elimden gelen maddi manevi yardım yapicam
Afad veya başka bir devlet kuruluşuna güvenmiyorum ahbap en iyisi
Sağol
Ahbap a yapın yardımlarınızı lütfen daha güvenilir 🙏🏼
Ne alaka?
Sağol
Sizin için güvenli olmayabilir ama Ahbap AFAD'la çalışıyor. Ahbap'a da göndermeyin madem
Tartışmayın lütfen
@OlamazMıKardeşim evet benim için güvenli değil afadla çalışıyor olabilir ama ben ahbapa gondermek istiyorum ve daha güvenli buluyorum. Pardon ama bundan size ne ney sizi bu kadar gerdi? Gündemi sosyal medyadan takip ederseniz eger ünlülerin ve çoğu insanın AHBAP dernegine yardimda bulundugunu goreceksiniz.
Ben ahbap'a güveniyorum diyebilirsin DAHA GÜVENİLİR yazıyorsanız açıklamasını yapın!
Neden DAHA GÜVENİLİR?
"Sosyal medyada herkes onlara gönderiyor"
Açıklamaya bak abi, zeka geriliği var bunda.
@OlamazMıKardeşim HAHAHAHAHAHHAHhHHHH sen kendi zekana bak önce. Senin bu zekanla benim görüşümün altına savunma yapman aşırı komik
@OlamazMıKardeşim saygılı olmayı öğrendiğinde gel de öyle tartışalım konusalim cahil ve saygısız insanlar muhatabım olamaz.
Arkadaşlar tartısiyorsunuzda deprem diğer illerde de olmuş ve hissedilmis doğru mu
Klasik kadın, tartışmaya beyni yetmeyince saygılı olmayı öğren. Yav he.
Zaman kaybı m'k
@OlamazMıKardeşim defol hadi sığ düşünceli aptalll seni
"Hiçbir mal sizin değil, neyi bölüşemiyorsunuz? Hiçbir can sizin değil, niye dövüşüyorsunuz?" Hz. Mevlana.
Ben senin soruna cevap vermiştim ama bir şeyler battı arkadaşlara allah akıl fikir versin sığ düşüncelerinde bogulsunlar
@Ferdiciks10 kimse bunu bilmiyor, söylentilere bakma..
Bekleniyor büyük İstanbul depremi. Önlem almak lazım
Tamam sağol
Bence en iyisi Afad veya İHH’ya göndermek. Bazıları İstanbul veya İzmir belediyesi demiş ama asıl liyakatli olmayan belediyeler. İzmirin yolları halâ berbat, milletin parasının nereye gittiği belli değil
Yardım tırlarının başka bir araca yükledildiği bir olay bile çıkmışsa neye güvencez ki
Haklısın
En İyi Cevap