Deprem oldu hepimiz az çok yardım yaptık, bende yaptım ama depremin başından beri ölümcül hatalar yüzünden bu depremdede can kaybı yüksek olacak,2 gündür tweetterda enkaz altından gelen mesajlar paylaşılıyor. Depremden sonra 20 saat geçmiş halen daha mesajlar geliyordu. Öncelik arama kurtarmaya verilmeli diyen benim gibi bir iki cılız sesten çok sosyal medya yaptıkları yardımların şovunu yapanlardan ibaretti. Kardesim o yardımlar ilk gün oraya ulaşmaz, ikinci üçüncü günde deprem bölgelerinde gereğinden çok battaniye giyecek ve gıda malzemeleri olur ama o enkazdan ilk 12 saatte çıkarılamayan insanlar kademeli şekilde hızlanarak ölür, hipotermiden ölür, oksijen eksikliğinden ölür, yaralı ise ölür, yine her doğal afette olduğu gibi genel bir arama kurtarma seferberliği yapılmadığı için önce sadece AFAD bu işi yapar deyip kimseyi bölgelere yanastirmadilar şimdi yeni yeni genel arama kurtarma başladı. Ama iş işten geçmek üzere artık, canlı insan çıkma olasılığı yavaş yavaş azalıyor. Bir yolu yapamadılar saatlerce böyle bir şey yok, yazık günah, umarım bu deprem ders olur ve AFAD gibi kurumlar yeniden yapılandırılır ve tekrarı olmaz. Bu konu hakkında sizin düşünceleriniz nedir?
Neden her doğal afette başarısız oluyoruz?

En İyi Cevap