yok.
Deprem değil bina öldürür! Katılıyor musunuz?

yok.
İnsana değer verilseydi binalar daha sağlam olsa bu kadar kayıp olmazdı.
Hiç ders almıyoruz.😔
Deprem değil Allahsızlık öldürür.
daha az özenti yaşamanızı buna bağlı zinanın belki ne kadar büyük bir günah olduğunu tekrar idrak etmenizi.
Alkolün yasak olduğunu
kimse size kapanın demiyor ama daha edepli giyinmenizi.
Ben sizde gördüğüm pisliği yurtdışında bir gün görmedim.
Bu şekilde yaşamaya devam ederseniz ne depreminiz eksik olur ne felaketiniz
Sonrasında eski binadır yeni binadır şu bu yapılması lazım diye konuşun.
Ha son olarakta sürekli yurtdışında yaşayan insanlara geldiklerinde iğrenç ötesi davranıyorsunuz ya sözde "daha fazla para" kazandıkları için, Allah'tan korkmayıp kaziklamaya çalıştığınız insanlar
SİZE İLK YARDIM ETMEK İSTEYEN İNSANLAR OLDU ! SANİYESİNDEN BERİ KAMYON KAMYON YARDİM GİDİYOR
ALMANYA SİZİN GİBİ İNSANLAR İÇİN BİR OLDU
Umarım buda sizi biraz düşündürür !
ben olsam yapmazdım gördüğüm davranışlar sonucunda.
Doğrudur her yerinde var ama Türkiyede olduğu gibi hiç bir ülkede yok.
Ha neden Türkiyeyi örnek aldınız derseniz. Beni bir türk olarak sadece Türkiye'nin ayıbı ırgalar.
Ve en büyük müslüman ülkelerden bir tanesi olarak GİDİŞATI BU OLMAMALI !
Boş konuşma lan bıktık sizin gibi yobazlardan bee
- NEİN - çok doğru söylediniz yurtdışından türkler Türkiye'ye gidince adı "Türkiye sizin vatanınız değil" oluyor
Ama onca canım türk milleti yurtdışında istisnasız almanyanın HER YERİNDE yardım toplanıyor
keşke utanma duyguları olsa da davranışlarını göz önünden geçirseler
Abla ne anlatıyorsun? Senin “Ahlaksızlık” tanımın olan Hollandada veya İzlandada neden hiç deprem olmuyor. Ne bu 7.4 yetmedi mi diyen aşırı dindar adıl “ahlaksızlar” gibi konuşmalar. Her şeyi dîne ahlaka bağlamayın, bir siz ahlaklıydınız anasını satıyım.
@TuttuğunuÇek helal
Deprem yardımları
Belediyeler, resmi kurumlar veya bazı sivil toplum kuruluşları yardım düzenlemektedir. Siz de bu güvenli kurumlara yardımlarınızı yapabilirsiniz. En çok yardım istenen ürünler aşağıdaki şekildedir.
Eldiven, bere,
Kışlık Mont,
Battaniye, yorgan,
Çocuklar için giyilmemiş giysiler ve montlar,
Konserve veya kuru gıda ürünleri,
Elektrikli Soba
Bebek bezi,
Bebek maması,
Hijyenik Ped,
Atkı,
Hijyen malzemeleri.
Sosyal hizmetlerden yararlanın
Özellikle deprem bölgesinde bu durumu yaşayan yaşlılar ve çocuklar bu tramvayı atlatabilmeleri için Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından görevlendirilen psikososyal destek personellerinden destek alabilirler.
Artçı sarsıntılar bir süre daha devam edecektir
Kahramanmaraş şehrinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremden sonra artçı sarsıntılar devam etmektedir. Depremden hemen sonra ne yapılması gerektiği konusunda aşağıdaki adımlar tavsiye edilir:
Güvenli bir alana gitmeye çalışın: Evinizdeyken, evinizin dışına çıkmak ve açık alanlarda beklemek en iyisidir.
Acil durum çağrı merkezine başvurun: Acil durum hizmetlerine (112 vb.) başvurun ve durumunuzu bildirin.
Başkalarına yardım etmeye çalışın: Eğer güvendeyseniz başkalarına yardım edebilirsiniz.
Yapıları kontrol edin: Evinizde veya işyerinizde, yapıların hasar görüp görmediğini kontrol edin ve güvenli olup olmadıklarını belirleyin.
İletişim kurun: Aile üyelerinizi ve yakınlarınızı bulmak için çalışın ve onlarla iletişim kurun.
Kaynak:
Evet katılıyorum. Japonya mesela bu konuda daha dikkatli, maalesef en kötü malzemeyi kullanıp en çok karı elde etme peşindeler.
zaten depremden sonra bile ürünlere zam geldi yani yardım için satılan ürünlere bile zam yaptılar. bunun adı fırsatçılıktır sadece. maalesef bu ülkede insan hayatından daha çok paraya değer veriliyor. ve hiç bir şekilde önlem alınmıyor ne yazık ki. ayrıca uyarıları dikkate almayanlar da oluyor veya bu durum ile dalga geçenler bile oluyor ne yazık ki.
Herekse tekrar geçmiş olsun.. acil şifa diliyorum.
insana değer verseler yapı denetim işini yapar. denetimsiz laboratuvar sonucu geçmeyen yapılara izin vermezler. rüşvetle iskanları onaylamazlar. çevre ve şehirciliğin bir planı alt yapısı olur gelişi güzel heryer rant için imara açılmaz. yok fay üstüne imar izni yok dere yatagına imar izni. ülke baştan aşağı rüşvet ve çıkarcılıkla yürütülüyor
Cevap
39Cevap
Şimdi bu olayları kim denetliyor? Önüne gelen bina dikiyor.
Dere yataklarına ev yapılıyor oturma izni veriliyor
Zemin etüdü yapılıp. Sağlam. olmayn yerlere bina yapilmamasi gerekirken devletten hükümetten belediyeden adamını bulan yapıyor. Oturma izni verilmiyor adamını bulup parayı koyan oturma. iznini alıyor. Takip eden denetleyen devlet mercii yok. Hatta göz yuman çok. 1999 da çıkarılan deprem vergisi olarak sonra ÖTV ye dönüştürülen vergiler in nerelere kimlere aktarıldığı belli neler olduğu belli !
Hatay'da hava alanın yapildigi yer için fay hattıdır yapılmasın diye söylendi zamanında ama yapıldı. Yol yapildi yollar yapıldı sonuç olarak baktığında ne oldu yollar hava alanı her şey nasıl yapılmış patlak çatlak kullanılmaz hale geldi!
Açıklama yaptılar dunyad aboyel. sey gorulmememis evet görülmedi bu akdar yıkım bu kadar can kaybı bu kadar sorumsuzluk. Japonya'da deprem ülkesi hatta 8 9 şiddetinde depremle oluyor ama sonuç ortada.
Aynen öyle. Önüne gelen herkese müteahhitlik karnesi verirsen böyle olur. Gerekli denetim yok. İnşaat alanında bir söz vardır.
Görülen değil gömülen onemlidir. Ama ne yazık ki insalar gorulene daha önem verdiği için makyaj ile süslenen evler insanlara mezar oluyor. Ev alan hiç kimse bu evde kaç ton demir kullandınız , kaclik demir kullandınız. Hangi betonu attınız gibi sorular sormuyor. Bilincli tüketici olmadığı sürece de bu sorunlar bitmek tükenmek bilmez.
Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun. Amin 🤲
Bina öldürmez, İşini düzgün yapmayan malzemeden kısan çalan "D A N G A L A K" müteahhit taşeron inşaatta çalışan işçiler ustalar firma sahipleri öldürür. Birde o binayı daireleri denetleyen onay verenler. "Hepsi suçludur". Ortalık durulduktan sonra Yargılanmalı gereken cezaları almalıdırlar.
Çok doğru söylüyorsunuz cezalandırmamak devamını getirecektir tekrarını yaşatacaktır.
@Feyzanurnazz ..👍
İnsanlar her şeyden önce kendine değer vermeli. Satın alacağı veya kiralayacagi evin depreme dayanıklılık raporunu sorgulamalı ve görmeli. Ben bir kere kiralık ev bakıyordum, depreme dayanıklılık raporu var mı diye sordum, evi satın mı alacaksın diyor saf. Satın almayacağız ama içinde yaşayacağız. Cahil cahil lafları bıraksın herkes.
Ulan atmayin, yalan algi yaymayin su zamanda böyle yalan algilarla ne amacliyorsunuz?
Japonyada en son 2011 7,1 siddetinde deprem oldu ve sonuc
https://www.nzz.ch/panorama/fukushima-von-erdbeben-erschuettert-tote-und-verletzte-ld.1674943
Deprem 17. Ocak 1995 Japonya Kōbe mit Tsunami, 7,3 ve 6,9 siddetinde deprem
Ölü sayisi 6.437, nerede swizin 9 siddetinde depreme dayanikli JAPONYA?
Güzel kardeşim. Katılıyorum. Çimentosu az konmuş, 14'lük yerine 10'luk denir kullanılmış bina öldürür. Deprem toplanma alanlarının yerine yapılan avm ve residanslar öldürür. Malzemeden çalan müteahhitler, bunları denetlemeyen kurum kuruluş ve kişiler öldürür. Bu kadar canın kanı kimlerin ellerindeyse adil bir şekilde yargılanmalılar.
Tabi hepimiz düz bi ovada betonsuz yaşasaydık bunu bende söylerdim te allam. Bina değil, ihmalkarlık ve tedbirsizlik olan her şey öldürür.
Böyle akıl noksanı cümleleri nasıl kurabiliyorsunuz şaşıyorum.
Adalet güçlü olanın dediğidir ilkesine inanırsan öldüren tanrıdır dersin.
Ülkede sermaye sahiplerinin arkasında olup halkın üzerinden yönetmeye çalışıp bu milletin bi tarafına koyacağız diyenleri desteklersen vergi borcunu silip öğrencinin borcuna faiz uygularsan depremde öldürür bina da öldürür.
Deprem değil, ecel öldürür. Bir insanın eceli geldiyse, enkaz altında da olsa, normal bir zamanda da olsa ölür.
Burada ihmal de var elbette. Tedbirini almak lazım.
Böyle zamanlarda insanlara destek lazım, destek olamıyorsak dua etmek lazım.
Japonya'daki evler depreme dayanıklı olabilir ama tsunami felaketinde o depreme dayanıklı evler o suya dayanıklı olamıyor.
Evet bina öldürür
Ben bu işin mutfağındayım
Demir Donatı bağlantıları statik hesabına göre projeye göre yapılıyor mu?
Uygun beton sınıfı gerçek değerleriyle kullanılıyor mu
Beton numunelerin Kırım’ları standartları veriyor mu
Zemin etüdü gerçek manada yapılıp uygunsa fora kazık işlemi yapılıyor mu (yüksek katlarda)
Kesinlikle katılıyorum çünkü yapılan binalar doğru düzgün denetlenmiyor denetlenen binalara da oturabilir emri veriliyor malzemeden çalınıyor bunda kesinlikle devletin suçunun olduğunu düşünüyorum aynı zamanda deprem toplanma alanları deprem önlemleri hiçbir şekilde alınmıyor her yere bina dikiliyor her yer bölgeyi bina dikiliyor yani deprem olduğu zaman neler meydana gelir kimse hiçbir şey düşünmüyor ıpkı Kanal İstanbul'da düşünmedikleri gibi
Evet doğru. Deprem dünyanın varoluşundan beri olan bi durum ve olmaya devam edecek. Bundan asla kaçışımız yok yani. Lakin binalar, okullar vb sağlam olduğu sürece deprem kendi başına öldürmez. Para hırsı, daha çok kazanmanın gözü kör etmişliği yüzünden sadece 10 şehirde değil Türkiye'nin tamamında durum böyle
Kullanılması gereken kumun kullanılmadığını, deniz kumu olduğunu yıkıldıktan sonra anlayınca fark ediyorsun aslında depremin değil de binanın öldürdüğünü..
İnsanların hayatları bina yapılırken malzemeden kaçılacak kadar ucuz değil, bunu bir anlasalar keşke..
Bina sağlam olmasıyla alâkalı değil zemin sağlam değilmiş bina sağlam olsa ne yazar deprem bilim uzmanlarını dinlemiyor musunuz
Aynen gelişmiş toplumlarda 9 şiddetinde oluyor binalara bir şey olmuyor ama tsunami vuruyor oraları bizim ülkemizde malzemeden çalan olursa deprem bölgelerinde 20 - 30 katlı binalar dikilirse sıkıntı olur yanlış anlamayın 20 - 30 kat japonyada da var ama teknolojik olarak güçlü sağlam yapılıyor. Misal elazığ deprem geçirdi yine 12 kat ve daha yüksek yapılar yapılıyor. Bir rüşvete işler değişiyor herkes liyakat ile yapılar yaparsa ölümler olmaz herkesin dikkatli olması lazım
Çok doğru beşik gibi sallanıyor binalara bir şey olmuyor test ediyorlar sağlam yapıyorlar insana değer verilen yerde öncelik daima insan olur az maliyet yüksek kâr hesabı yapılmaz olmaz olsun böyle ahlak böyle insanlar cezalarını birgün bulurlarda ne fayda giden gidiyor olan oluyor 😞
Para insan hayatından daha önemli olduğu sürece bu devran değişmez hiç.
Binalarda
Gıdalarda
Sağlık sektöründe bu hep böyleydi ve böyle gitmeye devam edecek.
Örneğin İzmir körfez ve denize yakın bir çok yer bataklığın üzerine kurulmuştur. Sağlam bir depremde oldukça hasar görmesi de doğal olur. Ya gerçekten çok sağlam şekilde yapılmalı ya da hiç.
Kesinlikle evet doğru düzgün inşa etmiyorlar incecik duvarlar vs ne biliyim yazık yani bu kadar paracı olmamak lazım ölüyor millet.
Kesinlikle Malatya da yıkılan bina 6 ay önce yapılmış hâlâ depreme dayanıklı diye 2 milyon 850 Bin TL den ilanı duruyor 😡😡
En İyi Cevap