Afad bütçesinden onlarca kat yüksek bütçeye sahip Diyanet bölgeye mobil mescid göndermiş. Bunun yerine daha öncelikli ve hayati yardımlarda bulunması gerekmez miydi? Sizce bu ne kadar öncelikli?

Afad bütçesinden onlarca kat yüksek bütçeye sahip Diyanet bölgeye mobil mescid göndermiş. Bunun yerine daha öncelikli ve hayati yardımlarda bulunması gerekmez miydi? Sizce bu ne kadar öncelikli?
Öncelikle şunu söylemeliyim bu sizi hic alakadar etmez. Sonrasinda da birkac sey söylemek istiyorum.
Bu düşmanlığınıza akıl sır erdiremiyorum. öncelikle insanlara beslenme ve barinma imkani saglaniyor. Diyanet, afad, ahbap, kizilay gibi bircok kurum ve kuruluş gerekli yardimlari yapiyor merak etmeyin. Yeterli oluyor mu bilemiyorum çünkü depremden etkilenen gercekten cok fazla vatandaşımız var. Lojistik destek de saglaniyor. Bu tarz ihtiyaclar önemli. İnsanlarin boyle bir durumda psikolojik olarak da ihtiyaclari var.
İnsanlarin yalnizca yeme icme değil manevi ihtiyaçları da bulunuyor. İnsanlar ibadet etmek, yakinlari icin dua etmek istiyor. Ellerinden bu kadari geliyor.
Gunlerdir uyumayan insanlar, depremin etkilerini uzerinden atmaya calisanlar, umut dolu bekleyislerle ailelerinin sag cikmasini bekleyenler, ellerinden geleni içtenlikle yapan yardim gönüllüleri, haber muhabirleri ve daha niceleri...
Bu kadar cok insan gecesini gündüzüne canını dişine katarak calisirken siz sicak koltugunuzda oturup boyle bir seyi sorgulama hakkiniz olmadigini düşünüyorum. Gerceklerle yasamanizi öneririm.
Diyanetin sadece bunu ya da en önce bunu gönderdiğini nereden biliyosunuz? Bana okurken bile saçma geldi sizi bunlara kim ikna ediyor ya? Çocuğa söylesen inanmayacak şeyleri ciddiye alırken akli melekelerinizi kontrol etmiyor musunuz? Sizin bir bilgiyi alırken süzgeçten geçirerek inanmak denen şeyden haberiniz yoksa her delinin ortaya attığı lafa kanarak ömrünüzü geçirirsiniz.
Her depremde gördük eşarbı olmadan çıkmayan enkaz altında nice kadınlar oldu, Kur’ân okuyarak enkazda bekleyen insanlar gördük. Bu insanlar yerin altında kaybetmediği, hafifletmediği imanını gün yüzüne çıkınca aramayacak mı sanıyosunuz? Sizin için öncelik olmayabilir ama inancı o insanlar için öncelik demek ki. Bu ihtiyacı karşılayan kurum nereye ya da kime ait olursa olsun “gerek var mıydı buna yea?” demek herkesin kendi küstahlığı. Bunca acının içinde neleri kurcalıyosunuz ya
Ne demek bu? Gayette doğal ve normal bir şey. Sen dininden geçmiş olabilirsin ama herkes değil?
Bu hayatta 3 tane enerji vardır. Bunlardan en büyüğü insan ve taptığı arasındaki manevi bağdır. Sen inanmıyorsun diye, inançlıları bu şekilde ötekileştiremezsin. Evet çok gerekli. Akıl sağlığını korumak için ordaki insanların yapabileceği tek şey var o da dua etmek. Sen gelip buna gerekli miydi diyorsun. Evet en çok gereken şeylerden biri belki de o.
Umutsuzluk, boşluğa düşmek yani kendinden geçmek emin ol ki depremden daha da tehlikeli bir şey. Bu kadar yazdım ama senin anlamanı beklemiyorum zaten. Anlayacak olsaydın, bu soruyu hiç sormazdın.
Bu durumda bile hala daha insanların dini ve insani durumlarına laf edebiliyorsunuz. Ya siz kimsiniz Allah aşkına. Mescit götürüldü diye bir taraflarınızı yırtana kadar başka konularda hassasiyet gösterseydiniz zaten böyle olmazdı. Kıyamet kopuyor ülke dümdüz oluyor, insanlar seferber oluyor, tüm dünya yardıma geliyor ve böyle bir durumda oraya mescit gönderiliyor diye rahatsız olanlar var. Öncelik mi diyorsunuz ya zaten öncelikli olan şeyleri de gönderiyorlar ve dini inançlarını yaşayan insanlar için de dini vecibeleri önemli evet! Bırakın artık milleti birbirine kırdırma çabalarını ya utanmanız olsun biraz be yuh be kardeşim be!!
Cevap
55Cevap
Dediğiniz gibi devasa bir yapıya, imkanlara ve personele sahip Diyanet'in sadece mobil Mescit göndermiş olması anormal geldi bana da. Web sitelerine girip baktım ve kısaca şu bilgilere eriştim.
Diyanet İşleri Başkanlığı üst düzey yöneticileri, 52 il müftüsü, çok sayıda ilçe müftüsü ve başka illerden görevlendirilen 2 bin 500 Diyanet personeli ile deprem bölgesindeki vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor
Başka illerden görevlendirilen yaklaşık 2 bin 500 Diyanet personeli, TDV ekipleri, arama, kurtarma, insani yardım, manevi destek çalışmalarına devam etmekte; deprem bölgesindeki vatandaşlara yardım etmeye ve idari koordinasyona desteğini sürdürmektedir.
Ayrıca, arama kurtarma çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla TDV Bartın, Ordu, Bursa, Afyonkarahisar ve İstanbul Şubeleri uhdesindeki 150 kişilik arama kurtarma ekipleri deprem bölgelerine intikal etmiştir.
Vakıf tarafından ilk etapta; 1 mobil mutfak tırı, 1 afet aracı, 1 destek hizmetleri aracı ve 1 karavan Kahramanmaraş’ta; 2 mobil ikram aracı, 1 mobil koordinasyon aracı Hatay’da; 1 mobil ikram aracı Gaziantep’te; 1 mobil ikram aracı Malatya’da; 1 arama aracı Osmaniye’de; 1 ilave ulaşım aracı Adıyaman’da görevlendirilmiştir. TDV ekipleri tarafından vatandaşlara yemek dağıtımı yapılmaya devam etmektedir.
Demek ki neymiş? Tüm ülkenin kurumları, vatandaşları, millet ile birlik beraberlik içerisinde tüm iknalarını seferber ettiği bu dönemde zaten böyle bir haberin doğru olmayacağı, en azından eksik olabileceği değerlendirilebilmeli, hiç olmazsa ufak bir araştırma yapılmalı. Böylece insanlarda bıkkınlık, öfke, umutsuzluk duyguları yerine, birlik, beraberlik çağrıları ile, hatalı, yanlış, eksik yapılan işleri düzeltilmesi amacıyla söylemekten kaçınmayıp ancak yapılan olumlu işleri de anlatarak umutlandırmak, daha fazla yardıma teşvik etmek çok daha faydalı olacaktır. Benim bu bilgiye ulaşmam sadece 10 saniye sürdü.
Cehaletin gözünü seveyim... işte insanlari kin ve düşmanlığa sevk etmek için çeşitli yollar deniyorlar. Umarim yorumlari okuduktan sonra birazcik utanmistir bu zihniyetteki insanlar. Umarim yediği linçten biraz olsun ders cikarmistir.
O laf ettikleri diyanet her sehirde müftülükleri görevlendiriyor. Ölenlerin Allah'ın huzuruna tertemiz gitmesi için çalışmalar yürütüyor. Cenaze yıkama hizmeti sunuyor, kefen temin ediyor. İnsanlar son görevlerini yerine getirmek icin ellerinden geleni yapiyor. Bu sadece diyanetin sunmus oldugu imkanlardan 1 tanesi. daha onlarca sey yapıyor. Akliniza gelmeyecek yardimlar yapiyor. Onlardan olmasa belki kendisini yikamadan gömecekler daha haberi yok kara cahillerin.
Ayrıca şunu da söylemek isterim ki ben olayin diyanetle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Direkt İslam'ı hedef aldiklarini düşünüyorum. Din çok hassas bir sey. Bakın insanlari din üzerinden vurmaya çalışmayın. Din insani ayakta tutan seylerin basinda gelir.
VALLAHİ İMAN ÇOK ÖNEMLİ. VİCDAN DA ÖYLE.
MalcolmX'in bir sözünü hatırlatarak sözlerimi sonlandirmak istiyorum:
İslama sövmekten baska fikri olmayanlar, fikrin değil Islam'a sövmenin hürriyetini arıyorlar.
@xKimMiyimx 👏👏👏
Sizin bu İslam düşmanlığınız ne zaman iyileşecek acaba? İslam'a karşı ne büyük kininiz nefretiniz var, Allah ıslah etsin sizi.
Peygamber efendimiz savaşta bile namazını bırakmamış, korku namazı yani nöbetleşe namaz kıldırmış ve bu namazın kılınışı bizzat Cenab-ı Hak tarafından Kur'an'da tarif edilmiştir. Namaz işte bu kadar önemli bu kadar büyük bir şeydir.
Tabi ki siz bu soruları bilgilenmek için değil, kininizi içinizde tutamadığınız, nefretinizin içinizden taşması sebebiyle soruyorsunuz. Yazdığımız izahatların zerre önemi yok sizin için.
O sadece namaz kılmak için değil Konteynır gibi kullanılır. Mk nasıl nerden saldıracağız diye arar olmuşsunuz. Katar prefabrik ev gönderir biriniz çıkar yine nereyi sattılar der lübnan arama kurtarma ekibi gönderir diğeriniz onların hepsi geri gitmez der. Bir diğeriniz çıkar din kardeşleriniz deyip durur. Anca boşa lagaluga yapıyorsunuz
Arkadaşlar üzerinde mescit yazıyor diye neden sadece ibadet edilebilen yer olarak düşünüyorsunuz neticede Konteynır içinde insanlar barınabilir soğuk hava koşullarında çadırdan daha faydalıdır. Ne yani üzerinde mescit yazıyor diye göndermeselermiydi? Saçma sapan triplere giriyorsunuzda neyin ne olduğunu ne olacağını mantık süzgecinden geçirmeden bilip bilmeden konuşarak ne faydanız dokunuyor? Sükut edin bilip bilmeden konuşmayın.
Ne var bunda sonucta konteyner. Mescitlerde uyunada bilirsiniz. Sığınada bilirsiniz. Sırf namaz icin düşünmeyin.
Bu işin icinde olduğum icin sölüyorum. Şu anda istenenler listesinde. Tesettürlü hanimlar icin feraceler. Örtüler. Elbiselerde var. Seccade de girdi listemize. Her şarta ibadetini namazini birakmayan cok insan var.
Sanırım hayatınızda hiç mescite gitmediniz mescitte sadece namaz kılınmaz su var tuvalet var ayrıcalığı diyanetten başka yardımlar da gidiyor sadece mescit gibi lanse edip halkı kin ve düşmanlığa sevketmenin zamanı değil millet enkaz altında yaşamla ölüm davası veriyor oturup mescit lazım mı değil mi onu mu konuşalım?
Çocuklara oyuncak gidiyor müslüman olanlara da mescit gidiyor aynı şey ikisi de birilerinin ihtiyacı.
Bu deprem bazı kendilerini bilmez insanların nasıl ekmeğine sağ sürdü. Bu neyin düşmanlığı Allah aşkına ya. Tüm dünya seferber olmuş, kendilerini parçalayarak çalışıyorlar ama bu sığ görüşte olan insanlar eleştirmek ve kaos çıkarmak adına burada ve her yerde fitnecilik yapıyor. Zaten öncelik dediğiniz şeyler bizler evlerimizde sıcacık otururken yerlerine çoktan ulaştı. Açın tv'leri izleyin birazcık. Böyle fitnecilik yapacağınıza yardıma koşun önceliği siz yapın. Ama sayi oturduğunuz yerden fitnecilik yapmak daha kolay. Çok biliyorsanız gidinde siz sağlayın öncelikleri.
Namaz için değil de insanlar girip ısınsın diye göndermiş olabilirler mi acaba😱😱
Belki de elimizde mobil mescid var, insanlara kalacak yer var az da olsa faydamız olsun demişlerdir. Hiç saniyenin 10'da birinde olsun düşündünüz mü bunu?
Hiç mi aklınıza gelmedi? Siz ciddi misiniz? Ya lütfen şaka yapıyorum deyin ya. Lütfen bu kadar düşünemiyor olamazsınız.
Hadi diyelim namaz icin gitti eee? Oradaki insanların bizim Aklımızın ucundan bile geçmeyen şeylere ihtiyaçları var öyle şeyler istiyorlar. Nedir sizdeki bu düşmanlık? Ülkeye bu durumda bile yük oldunuz siz👏👏 aferinmNe güzel fırsata çevirdiniz. Konuşun durun asla da faydanız dokunmasin Vallahi deli ediyorsunuz insanı.
Öyle uzaktan, tv'den, kulaktan dolma haberlerle; sıcak evinde, sıcak suyla ellerini yıkayan, çerez çikolata yiyerek haberleri izlemekle orada bulunmak, o anları yaşamak aynı değil.. Bunun için ya sağlam bir karakter ya da empati yeteneği gerekiyor güçlü bir halde..
Sana o mescidler gelse alıp namaz mı kılacaksın? Yok ben almam, üzerinde mescid yazıyor mu diyeceksin? Delirtmeyin adamı!!!
2020'de bir çoraba bile muhtaç olan insanlar vardı.. Bir emziğe, bir şişe suya bile hatta..
Bırakın şu eleştirileri, b*k atmayı.. Elinizden bir şey geliyorsa yapın, gelmiyorsa da susup izleyin..
O mescidi konteyner oda olarak kullanır, ısınabilir, kalınabilir, binlerce insanın dışarda donma tehlikesi var.. Ne dediğinizi bilerek konuşun!!!
Ne saçma şeyler söylüyorsunuz yaa islamla hiç alakanız olmadığı nasıl da belli. Elbette diğer yardımları da yapıyordur ama Türkiyrnin dini kuruluşun insanlara ibadet alanı açmasımı zorunuza gidiyor. Sizin mantığınızda bakarsak deprem bölgesindeki çocuklara oyuncak gönderilmesini de saçma bulursunuz. Onun yerine acil yardımları gçnderelim dersiniz dimi? Bir de sizin gibilerle uğraşmak istemiyoruz.
Ölüm eşiğinde bile olsa namaz kılan, namazı hayatındaki herşeyden üstün tutan insanlar var.
Böyle bir zamanda onlara da namaz kılacak bir yer göstermişler ve bunu yapan diyanet.
Yani kendi üstüne düşeni yapmış.
Ayrıca uyumak için de kullanılabilir, ısınmak için de.
Ben bu resimde yadırganacak bir şey göremiyorum.
Konteyner içerisinde erzak gibi şeyler var. Hadi içi boş olsun insanların ibadet edip psikolojik yönden rahatlamaya ihtiyacı olamaz mı? Hadi ibadeti de boş ver dışarıda olmak yerine bu mobil mescit içerisinde bulunmak daha iyi değil mi? Sizin bu İslam düşmanlığınız bu durumda bile devam ediyor ve aklınızı çalıştıramıyorsunuz ya pes doğrusu
Çok öncelikli. Namaz ibadeti sudan öncelikli yemekten öncelikli, senin gibi dine uzak kişiler bunu idrak edemez boşuna kafa yorma sen bunlara işine bak herkes ne yapacağını biliyor. Sanki hiç yardım yapılmıyormuş gibi lanse edip buna takılman ahlaksızlık ve edepsizlikten başka bir şey değil haddini bil provokasyon yapma.
Keşke elektrikli soba ve battaniye , mont gönderselerdi. Ve kesinlikle bebek maması ve o melek gibi çocuklar için bişeyler gönderselerdi. Orada kuracakları bir çadırda mescid olarak kullanılabilirdi. Ekmek dahi - un dahi gönderseler o bile çok çok iyi olurdu..
10-15 milyar lira bütçesi olan kurum için vatandaşın önceliği seyyar mescit midir ya? İnsanları dinle uyutmaya devam. Buna hizmet veya yardım diyenin de aklına edeyim. Ali Erbaş kıymetli paracıklarına kıyıp daha faydalı olacak şeyler gönderebilir. Gerçi herkes ne satıyorsa, neyin ticaretini yapıyorsa onu gönderiyor. Mercedes Ali de din tüccarı, mescit gönderiyor işte.
Ya arkadaşım daha önemli şeyler var, bu sorular ne? Şu zamanda bile milleti provokatör yapmaya itekliyorsunuz soru soruyorsunuz millet kavga ediyor. herkesin yaptığından kime ne? sen inanma inanan var, namaz kılmak isteyen olabilir belki ihtiyacı var nereden biliyorsun?
Saygı duy.
Millet soğuktan donuyor, açlıktan kırılıyor, enkazların altında can çekişiyor, kurtulanlar sokakta kalıyor ama diyanet milletin vergisiyle millete yardım edeceğine mescit yolluyor.
Küçük mescitleri barınma için kullansak bile hem yetersiz hem neden ekstra bir hamle yok?
Nereye gidiyor onca vergi? Millete mont, kaban gerek; enkazları kaldıracak vinç gerek; yiyecek, içecek gerek, onlarsa Allahu akbar allahu akbar.
Ellerinde var olan konteyner göndermiş olabilirler. Ne yapmasını bekliyorsun üzerindeki yazıyı değiştirip öyle mi göndermesini bekliyordun. Her şeyi kötüye çekmeyi bırakın kimsenin niyetini bilemezsin
Ne var bunda ben de yoldayım yardıma gidiyorum ve namaz kılmam gerektiğinde ne yapacağım? İnanmıyorsanız saygılı olun !
@Mavi-kudi Sanki bilimi sadece onlar biliyor biz masal okuyoruz. Ahmak insanlar
Böyle bir zamanda bile provokasyon yapıyorsunuz ya, gerçekten yazıklar olsun! Mescidlerde sadece namaz kılınmaz, barınma ihtiyacı da karşılanır.. Düşmanlığınız batsın.
En İyi Cevap