Yenidoğan bebekleri nasıl giydirmek gerekir?

Yenidoğan Bebek Nasıl Giydirilmelidir? Özellikle, yeni doğan bebeğin kıyafetlerinin teri emen, cildin havalanmasını sağlayan, kumaşlardan oluşmasına dikkat edilmelidir. İlk aylarda iç giyim için tulumlar tercih edilebileceği gibi; çorap, eldiven ve şapka mutlaka giydirilmelidir. :) :)
Dikiş izi tenini rahatsız eder derler o yüzden dikişsiz yenidoğan kıyafetleri alınıyor hatta. Yaşını doldurana kadar da iç giyim kıyafetini ters çevirip giydirmek iyi olur diye biliyorum
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!%100 pamuk olan, polyester içermeyen,
Cildin havalanmasını sağlayan, esnek, sert olmayan, teri emen ve terletmeyen kumaşlar tercih edilmelidir.
Giydirirken ve çıkarırken bebeğe zarar vermemek için mümkün olduğunca önden düğmeli üstler tercih edilmeli önden düğmeli değilse bile yakası mutlaka düğmeli ve esnek olmalı. Yenidoğandan sonraki dönemde patikli altlar çok kullanışlı olmasada ilk dönemde patikli altlıklar daha kullanışlı oluyor.
•Bunun yanı sıra sık sık alt değiştirildiği için yenidoğan döneminde yakadan ayağa çıt pıtlı veya fermuarli tulumlar da bu dönem için daha uygun kıyafetler.
Bebekler ilk 40 gün gibi bir süre dünyada olduklarının farkında bile değildir. Eskiler şöyle derler;
-Bebekler uçan kuşun kanadından bile üşür.
Annesinin karnında sıcakta rahatta olan bebişler bu dünyaya alışma sürecinde üşüyebilirler bu yüzden normal yetişkin kişilerden bir kat fazla veya kalın giydirilebilirler.
Bebekli evlerde oda sıcaklığının 22-24° olaması istenir. Bu derece yenidoğan döneminde 24-26° olarak düşünülebilir veya en azından 24° olmalı diyebiliriz.
Sevgiyle ❤
Doktorumuz bize yenidoğan bebeklerin ilk aylarda sıkı giyinmesi gerektiğini fakat 3. aydan itibaren sadece benim 1 kat fazlam kadarının giymesi yeterli olabileceğini söylemişti. Yani 3. aydan sonra ben 2 kat giyiyorsam ona 3 kat giydirmem yeterliymiş.
Oda bunaltmayacak kadar sıcak üstü de orta kıvamda giydirilmeli yeni dogan bebek üşür diyip ustune yorgan orterseniz vucudu soguga dayaniksiz olduğu için çok sık hastalanır
Çok sıkmayacak şekilde ama soğuktan falan koruyacak şekilde, yumuşak dokulu giysilerle. Kundak olayına karşıyım. Yazık bebeklere 😒
Kesinlikle pamuk giysiler olmalı oldukça oda mesela balık olmalı çok sıkı giydirilmemeli.
Pamuklu cok kalın olmayan bebeği sıkmayacak hareketini kısıtlamayacak kıyafetler olmalı
Bugün ne güzel bebek günü 👍🤗
Şunu biliyorum kırmızıyla çocukluktan giren anzar ölünce çıkıyor ama onlarada çok yakışıyor
Rahat ve sıcak tutacak kıyafetler giydirilmeli
ısırırım onları 🥰
Özellikle teri emen ve hassas cildin hava almasını sağlayan, pamuklu giysiler yeni doğan bebeklerin giymesi tavsiye edilen kıyafetlerdir. Yeni doğan bebekler giydirilirken, tüylü ve üzerinde sert cisim bulunan kıyafetlerden uzak durulmalıdır. Yumuşak, az dikişli ve mümkün olduğu kadar üzerinde metal veya sert parçalar barındırmamasına özen gösterilmeli. İlk aylarda iç giyim için tulumlar tercih edilebilir.
Tulum tarzı şeyler giydirmek mantıklı ve şu aralar soğuk olduğu için güzel kalın şeyler giydirmek şart
Çok sıkı giydirmek bence çocuğu sıkar
En İyi Kız Görüşleri