Cinsel birliktelik sonrası aşk ve bağlılık mümkün müdür? Cinsel birliktelikle başlayan bir ilişkide aşk ve bağlılık mümkün müdür? Böyle bir şey olabilir mi?
Cinsel birliktelik sonrası aşk ve bağlılık mümkün müdür?
41
9
Görüşünü yaz
En İyi Erkek Görüşü
Maidetta | Cinsel Yaşam konusunda 563 görüş paylaştı.
Fenomen
8 gü
Aslında makul olan budur. Bir ilişki sadece iyi anlamak, anlaşabilmek vede el ele, diz dize olmakla bitmiyor. Bir ilişkiyi tamamlayıcı unsurlardır ve seks bunların başındadır. Misal bir çok kişiyle flörtleşsede insan eminim ki yatakta keyif aldığı kadın/erkek çok azdır. Sana dokunuşu, sana yatakta saygısı, öpmesi, ten uyumu bütünsel nitelikler bakımından bir ilişkinin seyrini olumlu yahut olumsuz etkiliyebiliyor. Bunların dışında bir iiişki safça ve ergence olurdu. Şöyle düşünüyorum acaba platonik kavuşamayan aşıklar bir birleriyle sevişme şansları olsaydı kaç tanesi o platonik sevdalarını söküp atarlardı. Seks bana göre ilişkinin imzasıdır. Bireyin kadının/erkeğinin tenine bıraktığı mahlasıdır...
Cailleach | Cinsel Yaşam konusunda 3,3b görüş paylaştı.
Fenomen
8 gü
Elbette. Nedense önce sev sonra seviş mantığı var ama cinsel birliktelik sonrası da insanlar birbirlerini tanıma yolunu seçerse, arada konuşulanlar hoşuna giderse bir düşünürsün neden olmasın diye. Bence olması gereken budur ancak biizm yaşlarımızda. Gençlere pek tavsiye etmem :) ne de olsa biz sonuçların sorumluluğunu alabiliriz...
Cinsel arzu ve istek, aşk ve sevgi duygularıyla sürekli iç içedir ama aynı paydada değildir.. Çoğu zaman düştüğümüz hatalar bundan sebep oluyor.. Ten uyumu, cinsel çekim, alınan aşırı haz aslında ona bağlılığımızın sadece bu duygular özelinde olduğunu gösteriyor.. Yine bir çoğumuz, bu duyguyu ayırt edemeyip kalpten kalbe uzanan bir yol olduğunu sanıyor ki bu da ilişkilerin sağlıklı yürümediğini, yürümeyeceğini kanıtlıyor zaman içinde..
Kısacası bağlılığın oluşacağı kesin ama aşk doğar mı bundan, bunu cinsellikten bağımsız düşünüp ele alarak düşünmek gerekir..
Cinsel ilişki her ne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nde rahat bir şekilde konuşulması da bir ilişkide çok bu çok önemli. Yatakta ne kadar çok ilgi ve alaka görürseniz Ve yaşadığınız cinsel ilişki de alınan sonuç yüksekse bağımlılık yapabilir. Şunu da belirtmek gerekir ki çoğu erkek kadınlarda olmadığı gibi daha öncesi başka kadınlarla cinsel tecrübeler geçirdikleri için kadınların yatakta cinsel olarak farklılıklarını görmektedir. Asıl olan erkeğim hayat tecrübesi ne kadar olduğu ve ilişki yaşadığı kadına ne kadar değer verdiği ve karşısındaki kadından ona ilişki içersinde hem cinsel hem normal hayatta yaşattığı hisler çok önemli. farklı his duygu gibi şeyleri tetiklemek de insanın yapısıyla da alakalı. Eğer ki erkek olgun tecrübeli ise kadınla cinsel ilişkide doğru iletişimi kurup kadının güvenini kazanırsa tabii ki de cinsellik farklı bir boyuta geçer o, o kadınlar o açık bir şekilde cinsel ilişki yaşadıkları kişiye tecrübeler olup olmadığını dürüstçe söylemediler. Bunu gerçekleştirdiklerinde erkekler ona göre daha hassas davranabilirler ama davrancaklar diye hiçbir garanti yok.
Aşk çok güzel kelimelerle anlatılacak gibi değil, kimileri var aşkları yemek tarifleri gibi heceler kimileri var aşkı gözleriyle heceler. Demem Oki aşk insandan insana Farklı his duygu gibi şeyleri tetiklemek de insanın yapısıyla alakalı.
1|0
0|0
Gizli Üye
8 gü
Aşk tabiki mümkün ama bağlılık tam olamıyor bence. Yani ruhsal açıdan insan bağlanmak istiyor ama o adamla evli olmamak insana biraz iyi gelmiyor, yani karşındakini seviyorsun ve kavuşamıyorsun gibi. Bir kadın olarak ortalıkta kalıyorsun gibi. Olaya duygusal mi yaklaşıyorum bilmiyorum. Ayrıca böyle hissetmem biraz da Türk kültürüyle ilgili olabilir. Bir kadın olarak erkek arkadaşımla belli zamanlarda sadece cinsel ilişkiye girmek değil de biraz da onunla aile olmak isterdim, biraz korunmak isterdim.
Cinsellik şüphesiz bir ilişkinin en önemli parçalarından. Şehvet, sahiplenme, aitlik gibi yoğun hisler barındırıyor çünkü. Birbirine aşkla bağlı iki insanın ilişkisindeki cinsellik ilişkiyi daha da güçlendirir ve bağları daha da sağlamlaştırır bana göre. Birbirlerini ruhen ve bedenen tamamlayıp tatmin eden iki insanın ilişkisi kolay kolay bitmez. Ancak duygusuz ilişkiden haz duyabilen insan özgür ruhlu insandır ve uzun ilişkilere, yoğun hislere uygun olma ihtimali düşüktür. Bir ilişkinin cinsellikle başlayıp zamanla aşkın oluşması imkansız diyemeyiz, hisli varlıklarız sonuçta fakat düşük de bir ihtimaldir.
Sanırım birbirini mutlu etme ile ilgili ilişki esnasında birbirlerini her yönden tatmin edebiliyorlarsa arayış içinde olmazlar ve o seks ilişkisi ileriye de gidebilir Tr'de şöyle bir sıkıntı var erkek seks yaparken ok kadın o kişiden daha önce beraber olduğu kişilerle seks yapmışsa çoğunlukla gözden düşebiliyor (zihniyet belli🙄) ve erkek o kişiye sadece seks gözüyle bakabiliyor sonucunda da sadece seks birlikteliği oluyor tabii kadın halinden memnunsa değilse bitirir
1|0
0|0
InsatiableMan | Cinsel Yaşam konusunda 290 görüş paylaştı.
Xper 6
8 gü
Kadınları duygusal varlıklar olduğundan en ufak bir hoşlantı, beğeni etkilenme duygusu cinsel ilişkiden sonra alevlenip daha güçlü hale gelebilir. Erkekler ise içgüdüsel olarak fiziksel, ruhsal ve karakter olarak beğenip, etkilendiği kadınlarla birlikte olsalar da duygularında yüksek çoğunlukla değişiklik olmayabilir.
1|0
0|0
Sakaryalim | Cinsel Yaşam konusunda 94 görüş paylaştı.
Master
8 gü
Eğer arada duygusal bir bağ varsa bağlılık güçlenir. Tabii ki iki tarafta birliktelikten memmun kalmışsa.
Eğer ki tamamen ihtiyaç için biraraya geçinmişse böyle bir ilişkiden duygu beklenemez zaten.
1|4
0|0
venividi_ | Cinsel Yaşam konusunda 2,5b görüş paylaştı.
Guru
8 gü
Ten uyumu oluşmuşsa , çiftler yatakta birbirini mest etmiş ise , hayallerinde , arzuların da istedikleri yatak performansına ulaşmışlar ise , aldıkları zevkin, hazzın tadı damakların da kalırsa bence aşk ve bağlılık mümkün.
3|0
0|0
Mandarinia | Cinsel Yaşam konusunda 285 görüş paylaştı.
Master
7 gü
Aynı yatağı, aynı teni, aynı tutkuyu paylaşıp da daha yoğun hissetmeyen azdır. Gerçi, bazıları sadece bedeni doyurmak için bunu yaptığından aşk ve bağlılığa fırsat kalmıyor.
1|0
0|0
superpsikolog | Cinsel Yaşam konusunda 2,5b görüş paylaştı.
Master
7 gü
Aşk ve bağlılığın ardından cinsellik gelebilir. Ama cinselliğin ardından aşk ve bağlılık mümkün değil.
Seks kişileri birleştirir hem duygusal hem de tensel yönden. Vücut hormanlar salgılar ve cinsel birliktelik yaşadığın kişi devamlı yaşadığın biri haline gelirse ona karşı bağlılık sevgi ve aşk oluşur.
1|0
0|0
MoRTeamRFB | Cinsel Yaşam konusunda 552 görüş paylaştı.
Yoda
7 gü
Mümkündür tabi. Zaten tamamen boş olduğun biriyle yatamazsin bir parıltı vardır ve buda aşka dönüşebilir
1|0
0|0
athena_anthea | Cinsel Yaşam konusunda 147 görüş paylaştı.
Xper 6
8 gü
Öncesinde hoşlandı biraz duygu bağı ve arzular üstte çıkınce yapılan bir sekste eğer çok iyi bir birleşme olmuş ise gayet mümkün.
1|0
0|0
EmirAdakul | Cinsel Yaşam konusunda 376 görüş paylaştı.
Yoda
8 gü
cinsel ilişkiye girdiğim insanla aramda zaten bir bağlılık olmak zorunda
Ben sevmeden sevişemem. O yatağa girmişsem duygularım olduğu için girmişimdir. Kadınlar sevdikten sonra sevişir, erkekler için ise sevişmek önceliklidir
1|0
0|0
jeronim4 | Cinsel Yaşam konusunda 5,3b görüş paylaştı.
Guru
8 gü
Hiç ilişkiye girdiğim için baglandigim olmadı. Zaten sevgilim olmayan biriyle cinsel. olarak gorusuyorsam en başından söylüyorum arada duygusallık olmayacak diye
1|0
0|0
MarcosLine | Cinsel Yaşam konusunda 93 görüş paylaştı.
Xper 4
7 gü
Tabi kanka yaşım 26. 39 yaşında evli bir kadınla birlikte oldum muhteşemdi. Tecrübesi efsane zaten. Genç kızlar gibi olmaması muhteşemdi. Aşık olmuştum sexsinden sonra
0|0
0|0
halil08 | Cinsel Yaşam konusunda 65 görüş paylaştı.
Xper 7
8 gü
Fatma gülün suçu ne dizisi gibi Tecavuz cusune aşık bile olur insan
0|0
0|0
Darbelıask | Cinsel Yaşam konusunda 120 görüş paylaştı.
Xper 5
8 gü
Yaşanan şeyin duygusal olması lazım yoksa iz bırakmaz sıradan olur..
En İyi Erkek Görüşü