Doktorların önerdiği en iyi güneş kremi hangisidir?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneş ışınlarının etkisi artmaktadır.
Bu yüzden güneş kremlerinin önemi de arttı :)
Güneş yeryüzüne UVA ve UVB ışınlarını yayar. Bu ışınlar cildimizin erken yaşlanmasına, kırışıklara, yanmaya ve lekelere sebep olur.
UVA, cildimizin en alt katmanına ulaşabilen cildimizin dna’sını bile etkileyen ışındır. Cilt kanserine ve hızlı yaşlanmaya neden olur.
UVB, cildin üst katmanını etkileyen yanmamıza sebep olan ışındır.
UV ışınları yaz kış dünyaya ulaştığı için güneş kremleri sürekli olarak kullanılmalıdır. Ancak kış aylarında daha düşük SPF kullanılabilirken yaz aylarında daha yüksek SPF kullanılmalıdır.
Güneş kremlerinin üzerinde SPF 30 SPF 50 gibi yazılar bulunmaktadır. Güneş kremi alırken çoğu kişi SPF ye bakar. SPF, güneş ışınlarının zararlı etkisinin ne kadar bloke edildiğidir. Güneşten bizleri koruma gücüdür. SPF hafif, orta ve güçlü olarak üçe ayrılır. SPF 30 a kadar orta koruma, 30 ve üstü yüksek korumadır. SPF 15 yaklaşık olarak yüzde 94 koruma sağlarken, SPF 30 ve üstü yüzde 97 koruma sağlar. Yani aslında günlük kullanım için 15-30 SPF yeterlidir. Ancak SPF UVB ışınlarına karşı korur. Güneş kremi alırken SPF ve UVA koruyuculuk aranmalıdır.
Güneş kremi cildimizi yüzde yüz korumuz bu yüzden güneşin yoğun olduğu saatlerde ( 11-16) güneşe fazla maruz kalmamaya çalışalım ve mutlaka güneş kremimizi sürelim.
Bu kısa bir bilginin ardından doktorların da tavsiye ettiği güneş kremi önerilerine geçebiliriz :)
Solante güneş kreminde geniş bir ürün yelpazesine sahip. Hamilelerde, çocuklarda, bebeklerde, akneli ciltlerde kullanılabilecek bir çok formu bulunmaktadır. SPF ve UVA koruyucusu bulunur. Bu ürünler arasında en çok solante pigmenta tercih ediliyor. Bu ürün mevcut lekelerin giderilmesine ve cilt rengini eşitlemeye yardımcı oluyor. Bu ürünün aynı zamanda solante pigmenta tınted formu da mevcut. Bu korucu ise fondöten özelliği gösterir, renklidir.
Güneşe çıkmadan 15 dk önce ve 4 saat ara ile kullanılmalıdır.
Bioderma güneş kremlerinin hassas, kuru, karma ve yağlı ciltler için farklı formları bulunmaktadır. Fondöten özelliğinde renkli formları da mevcuttur.
Tüm cilt tipleri için Photoderm Max ya önerilir
Hassas ciltler dahil tüm cilt tiplerinde kullanılabiliyor. Su bazlıdır. Renksiz ve açık renk çeşitleri bulunmaktadır. Yaşlanma karşıtıdır.
Güneşe çıkmadan önce sürülmelidir.
Bu ürün özellikle açık tenli bireyler için uygundur. Günlük kullanıma uygun bir kremdir. İçeriğinde e vitamini bulundurur. Cildin esnekliğini kaybetmesini önler yaşlanma karşıtıdır. Deniz ve duş sonrasında mutlaka tekrarlanmalıdır. Güneşe çıkmadan yarım saat öncesinden sürülmelidir.
Avustralya markasıdır. Benim kullandığım çok memnun kaldığım bir güneş kremi markasıdır. Akne tedavisi gördüğüm yıllarda doktorum, hamilton everyday face spf 50 kremini önerdi. Bu krem mat bir bitiş sağlıyor akneye meyilli ciltler için özellikle tercih ediliyor, suya dayanıklıdır. Tüm cilt tipine uygundur. Makyaj için de cilde iyi bir zemin oluşturuyor.
Yine aynı markanın yetişkinler için, çocuklar için tüm aile bireylerinin kullanabileceği losyon şeklinde ürünleri de mevcuttur..
Özellikle leke problemi olan ve çok yüksek koruyucuya ihtiyacı olan kişilerin tercih edebileceği bir ürün. Cilt tonunu eşitler cilt lekelerinin görünümünü azaltır.
Doktorlarında önerdiği güneş kremi önerilerim bu şekildeydi yazımı buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederimm :) <3
Aşırı şahane olduğunu söylememişim <3
@KürkMantoluHayri tesekkur ederimmm🤗🌸
Merhabalar ^^Yaz sıcaklarının en kavurucu zamanlarında en büyük dostumuz olan güneş kremlerine dair sorunuz görünce çok sevindim. Bu dönemde çok alışkanlık edinmesek de güneş kremlerinin gerçekten büyük önemi vardır.
Öncelikle, neden güneş kremi kullanmalıyız?Sanılanın aksine cilt sağlığımız için aslında her mevsim güneş kremi kullanabiliriz. Ozon tabakasının da incelmiş olduğu, Küresel ısınmanın her yerde hissedilir olduğu şu zamanlarda dünyaya gelen Ultra Viole (UV) ışınları geçen zamanla birlikte maalesef yıldan yıla, hatta mevsimden mevsime artmaktadır. Bu bahsettiğimiz durum elbette yeryüzündeki tüm canlı hayatını tehdit ettiği gibi cildi de tehdit etmektedir. Hatta o kadar enteresandır ki, havanın kapalı olduğu bir kış gününde dahi, güneşin zararlı etkileri devam etmektedir. Bunu hassas cilde sahip olanlar çok iyi bilenlerdir. Bu zararlar ise yazın açık havada %20-30 oranında artacaktır. Bulutların arasından süzülerek dünyaya inan bu ışınlar kapalı ortamlarda dahi, pencerelerden girerek cilde etki edebilir. Düzenli bir şekilde cildine bakım yapan birinin yüzünde bile oluşabilen istenmeyen durumların kökeninde maalesef maruz kalınan güneş ışınları yatmaktadır. Bu güçlü ışınlardan korunmak ve başta cilt kanseri olmak üzere güneş ışınlarının zararlı etkilerinden, erken yaşlanmadan korunmak adına güneş kremi kullanırız.
Piyasadaki en iyi güneş kremleri nelerdir ve doktorlar hangilerini öneriyorlar?
Güneş kremi seçerken elbette belli başlı kriterler mevcuttur aslında.
Doktorların önerdiği en iyi güneş kremleri ise :
Solante İmmuna SPF 50 Güneş Losyonu : Adından da anlaşılacağı üzere SPF 50 değerine sahiptir bu krem, tüm ciltlere de uygun olarak geliştirmiştir. Çok yüksek düzeyde koruyuculuğu vardır ve cildi korurken aynı zamanda cildi son derecede nemli tutar ve minerallerle de besler. İçerisinde parfüm, paraben yoktur ve antioksidan da etki gösterecektir. Kullanımında da temiz cilde güneşe çıkmadan yaklaşık yarım saat önce sürülmesi yeterlidir.
Bioderma SPF 50 Photoderm Max Güneş Koruyucu Krem : Yine SPF değeri en yüksek değer olan %50’ye sahip bu kremimiz neredeyse tüm ciltler için özel olarak üretilmiştir. Cildi güneşten korurken hem yaşlanmayı engeller, hem de ciltte oluşmuş soyulma ve kızarıklıklara da bilhassa iyi gelmektedir. Diğer kremlerden biraz farklı olarak formülündeki UVA-UVB tipi güneş ışınlarına etkili olduğu filtreleme sayesinde meydana gelebilecek leke ve yanık gibi durumların da evvelinde bir önlem niteliğindedir. Ayrıca bu kremimiz bronzlaşma amacına da gayet uygundur. Bunu da kısmi yağlı yapısı sayesinde sağlamaktadır.
La Roche Posay Anthelios Pigmentation Renkli Güneş Koruyucu Krem : 50 SPF değerine sahip bu popüler krem, bilhassa hassas ciltler için çok uygundur ve zengin içerik formülü sayesinde de cilde aydınlık katar. Yüksek oranda da güneş koruyuculuğu vardır. Suya da dayanıklıdır.
Avene Fluide SPF 50 Faktör Güneş Kremi : Avene’in doktorların sıkça önerdiği bu krem, benim de gündelik yaşamda kullandığım kremdir ^^ Hassas ciltler için birebir olan bu krem, suya karşı da en dayanıklı ürünlerdendir. Bilhassa benim gibi açık tenliyseniz, doktorun size ilk önereceği kremlerdendir. Krem paraben kesinlikle içermez, öncelik olarak hassas ciltlere uygun olsa da yine yağlı-normal ve karma ciltlere de son derecede uygundur. Uygulaması diğer kremler gibidir ve güneşe çıkmadan yarım saat evvelinden kremi uygulayabiliriz.
Sebamed SPF50+ Çok Yönlü Koruyucu Güneş Kremi : Yine son derecede popüler bir firma olan Sebamed’in kremidir ve SPF 50 değerine sahiptir. Güneş ışınlarına bağlı cilt hasarı, yanıklar ve tahrişi içeriğindeki mikro pigmentlerle kesinlikle önleyen krem, 5.5 ph değeriyle de aynı zamanda yaşlanmayı da önler. Cildi yumuşatan, nemlendiren ve pürüzsüzleştiren bu krem, suya dayanıklılığının yanı sıra kuma da dayanıklı olması sebebiyle tatile gidenlerin ve doktorların da öneri listesinde bulunan popüler bir üründür. Diğer ürünlerden farklı olarak çocuklara da uygundur.
Vichy Ideal Soleil SPF50+ Anti Sand MIlk : Bu krem hem 50SPF değeriyle yüksek koruma sağlar, hem de diğerlerinden farklı olarak ‘’ vücut sütü ‘’ olarak da geçmektedir. Suya da kuma da dayanıklıdır. İçerisindeki özel formülle hassas ciltler için özellikle uygundur.
Dermaderm SPF 50 Faktör Güneş Kremi : Neredeyse tamamen organik bir içeriğe sahip bu Dermaderm marka kremimiz düzenli kullanımda yaşlanmayı da önlemektedir. Yağlı olmadığı için sivilce oluşumunu da engelleyen bu krem, her mevsim tüm ciltlere kullanımı uygundur.
Garnier Ambre Solaire Advanced SPF 50 : Garnier’in en popüler güneş kremlerinden olan bu ürün, hem doğal hem de kimyasal koruma sağlamaktadır. Yağsız ve iz bırakmayan bir yapısı vardır ve genelde hassas, alerjik ciltler için öncelikle tercih edilir.
Bilhassa doktorların önerdiği ve genelde de doğal mineralli içerikleri barındıran bu krem listem sizlere faydalı olacaktır umarım, içerisinde kendimin de kullandığı kremi anlatmak çok büyük keyifti benim için.
Sağlıklı kalalım ^^
Süper süper süper <3
Merhabalar. Özellikle bu yaz sıcağında güneş kremi kullanmaya dikkat etmemiz gerekiyor. Uzman kişilerin önerdiği en kaliteli, cilde zarar vermeyen kremler nelerdir bilgilendirelim.
Güneş kremi cildi zararlı güneş ışınlardan koruma sağlamaktadır. Yalnızca güneşli havalarda değil bulutlu hava ve deniz harici dışarıya çıkımda da kullanmaya dikkat edilmelidir. Kulak uçları, ayaklar ve bacak arkaları gibi vücudunuzun gözden kaçırılması muhtemel bölgelerini unutmayın. Dudaklarınızda da güneş yanığı oluşabileceğinden UVA korumalı dudak kremi kullanın.
Özellikle akne eğilimli ciltler için önerilen EltaMD UV Clear Güneş Koruyucu, koku ve paraben içermemekte. Ve losyonlu bir güneş kremidir. Ciltteki gözenekleri tıkamaz.
Güneşe karşı hassas ciltler için geliştirilmiştir. Cilde aydınlık bir görünüm kazandırır, uva-uvb ışınlarından cildi korumaya yardımcı olur. Gözenekleri tıkamamakta, yağlı akneli ciltler için de kullanımı uygundur.
Aveeno Protect + Hydrate Güneş Koruyucu bir losyon kremdir. Kuru cilde sahip olanlat ve egzaması olanların güvenle kullanacağı bir güneş kremidir. Cildi pürüzsüz ve parlak gösterir.
Nemlendirici görevide gören Neutrogena güneş koruyucu, cildi kurutmaz kış ayları kış güneşlerinde de etkilidir. Normal, karma ve yağlı ciltler içindir. Akneli ve sivilceli ciltler için kullanımı uygundur.
💕💕
eline sağlık kuşum <3
💕💕
Cevap
14Cevap
Merhaba
Ben la roche posay kullanıyorum ve çok memnunum. Kullanım sırasında cildimi yağlandırmıyor. Bu benim için artı. Genellikle önceden kullandığım güneş kremleri yüzümü yağlandırabiliyordu. Hangi markayı alırsanız alın Spf 50 olanı olmasına özen gösterin.
Sana 3 tane doktorların da önerdiği ve cilde de iyi gelen krem önerebilirim.
İlk olarak Clarıns Paris var
Güneş koruyucu ve aynı zamanda da bir cilt bakım ürünü olan bu krem, antioksidanlar ve nemlendirici bitki özleriyle zenginleştirilmiş. Jelden yağa dönüşen formülüyle cilde kalkan ürün aynı zamanda da nemlendirip yaşlanma belirtilerinden koruyor.
ikinci ise Dr. Jart +
Dr. Jart’ın cilt tarafından anında emilen bu hafif yapılı güneş koruyucusu, pembe alt tonuyla solgun ciltleri ve koyu lekeleri aydınlatıp enerjik bir görünüm kazandırıyor.
üçüncü ise chanel
Cildinizi hem güneşin zararlı ışınlarına hem de çevresel etkenlere karşı koruyan, aynı zamanda da kırışıklıklara ve koyu lekelere savaş açar.
Benden bu kadardı. İyi tatiller.
Çok doyurucu bir görüş olmuş <3
Merhaba,
İçerik olarak temiz ve çokça tercih edilen Dermoskin Face Protection Cream güneş kremini sonuna kadar tavsiye ederim.
50 spf güneş korumasıyla UV ışınlarına karşı etkili koruma sağlar. Bunun yanında nemlendirici özelliğiyle sayesinde cildin gün boyu kuru kalmasını da engeller. Su bazlı bir krem olmasi nedeniyle çok kolay bir şekilde ciltten çıkarılabilir.
Ürünü aşağıya bırakıyorum:
Dermoskin Face Protection Cream
ne güzel bir görüş bu böyle :)
Cilt uzmanından aldığım tavsiyeyle birlikte güneş kremi olarak cilt tipine göre seçenekleri olan ve cilt sağlığını da düşünen Solante markasını tercih etmeye başladım. Öncelikle cildim Güneş'ten dolayı tahriş olduğu için Solante Irrita kullandım, sonra alerjik reaksiyonları önlemesi için Solante Tele-rubor ve şimdilerde Solante Gold serisini kullanıyorum. Tavsiye ederim.
Detaylı bilgi Bence'de mevcut, Biri Mutlaka Tam Size Göre! Solante Güneş Kremleri Hakkında Bilgiler
Doktorlar en çok la roche posay öneriyor avene de güzel ben daylong kullanıyorum. Yeni nesil filtreler olması çok önemli bence. Kimyasal ya da mineral olmasnı cildine göre seçebilirsin. En önemlisi iki parmak kuralına uymak ve 2 3 saatte bir yenilemek tüm yüze kulaklara ve boyuna 2 parmak güneş kremi sürmen lazım. Eczane ürünleri biraz daha pahalı olabiliyor ama güneşten korunmak çok önemli cilt tipine ve cildinin durumuna göre seçebilirsin hassas bir cildiniz varsa parfümsüz esansiyel yağsız bir ürün kullanmak daha iyi olur tabi güneş kremini ciltten temizlemek için yağ bazlı temizleyici kullanmak da önemli.
yüzümdeki lekeler için lazer tedavisi gördüğüm zaman doktorumun kullanmam için zorunlu olarak tavsiye ettiği HAMİLTON marka güneş kremini şiddetle tavsiye ediyorum. biraz pahalıdır ama piyasada bilinen ne kadar güneş kremi varsa hepsinin ağababası olarak sayılabilecek bir kalitede. kesinlikle pişman olmayacaksın ve kullandıktan sonrada emin ol başka krem kullanamazsın zaten.
çok güzel bir görüş olmuş :)
Solante Immuna en iyi markalarından biridir. Tüm ciltlerin kullanabilmesi için geliştirilmiş bir formüle sahiptir. Cildinizi olumsuz etkileyecek tüm güneş ışınlarına karşı maksimum koruma sağlar parfüm içermez
La Roche Posay Anthelios Renkli Güneş Koruyucu Krem doktorların önerdiği en iyi güneş kremleri modellerindendir. İçerdiği özel formül ile cildinizi UAV ve UVB ışınlarına karşı renkli bir koruma sağlar. Doktorların önerdiği en iyi güneş kremi 2018 listesinde yer alan bu krem, oldukça sevilen bir güneş kremidir
Doktorları bilmem ama bn trendyoldan alıyorum tüm cilt tipine uygun La Roche Posay markasininkini kullanıyorum şahane bsi duan fiyatı da düşmüş 109 tl ye düşmüş
Bu konuda doktorlara hiç güvenmem firmalarla anlaşıp onların ilaçlarını öneriyorlar önerdikleri çoğu güneş kremi sağlıksız
Ben Avene Cleanence kullanıyorum diğerleri gibi yağlı bir yapısı yok çok kullanışlı o yüzden.
Benim kullandığım PAEDIPROTECT, en sağlıklı maddeleri içerdiği için.
sebamed ve la roche posay seviliyor
spf50 olsun mutlaka
Cildiyeye gittiğimde la roche önerdiler ve çok övgü alan bir markaydı bildigim kadarıyla fakat beni asla tatmin etmedi benim gibi leke oluşma meyilli ciltler için bioderma photoderm öneriyorum ya da sebamed kesinlikle ikisi de tam f/p ürünü.
Tam olarak güneş kremi olarak öneri veremem ama Amway markasının Artıstry serisi cc krem olarak ideal radiance yi öneririm. Yhe Rocher in ürünleri de genel olarak güzeldir.
Eczaneden almanı tavsiye ederim farklı markalar oluyor.
Yves Rocher güneş kremi önerilir turuncu silindir şişe hem yüz hem vucüt indirmde 80 tl güneş sonrası sütü de bulunıyor fiyata dahil değil tabiki
Yüz için Solente pigmentli olan harika bir güneş kremi. Vücut için Sebamed 30+ çok başarılı.
Detmatoloji doktorumun tavsiyesiyle MaxDerma en iyi güneş kremidir
En İyi Cevap