ve şimdi ne yapmalıyım ben:S
1 yıllık bir ilişkim var ancak beni mahalleden birisi istemeye gelecekmiş. Ne yapacağım, ne yapmalıyım ben?
ve şimdi ne yapmalıyım ben:S
ailende uygun görmüş ama sevgilinin ailesi seni kabul edicekmi bakalım sevgilin evlenmeyi düşünyomu erkeklerin çoğu diyim genelleme yapmıyim senden küçük olduğuna göre o daha hayatını yaşamak isticek başka tatlar almak isticek ondan sonra evlenmek ister onun niyetini bilemeyiz. sende beklediğinle kalırsın yazık olur bence görücü usulü evlilikler aşk evliliklerinden daha uzun sürüyo. aşk bitince elinde ne kalıcak hem 3 sene beklicekmişin hem bunun askerliğide var çok zor bu iş. sevgiline söyle istiyolar diye tepkisini ölç bakalım ne der seninle evlenicem dermi sen yinede söyle ona ama kalbinle değil mantığınla hareket et yoksa kaybedersin
ya sevgilime söyledim bu akşam bu konuyu, bayılcak gibi oldu, kalbine ağrılar girmiş filan çok kötü oldu ağlamaya başladı kötü birşey olmucak di mi filan dedi bnde seni seviyorum dedim ama geleceğe yönelik birşey demedi bana, çok kararsızım, ne yapıcam ben:S
geleceğe yönelik bişeyler nasıl demedi bu işten sen hayır bekleme belki zor olucak ama mantığını düşün kabul et o çocuğu bakalım sana ne dicek gerçek yüzünü anlamış olursun bu sayede
ama kabul edersem sevgime yazık etmiş olucam ve o çocukla hiç mutlu olamıcam.. sence neden geleceğe yönelik birşeyler demedi, ben onun ilk ilişkisiyim, onunla bi alakası var mı ki? bir de bayılcak gibi çok kötü oldu, olayın şokundan mı acaba
kabul edersen biraz zaman geçtikten sonra anlarsın şuan yaptığının hata olduğunu ama ben hep kötü yanından yaklaştım knuya umarım herşey gönlünce olur. sevgilin belki şimdi düşünüyodur neler yapıbileceğini yada belki seni kendi elleriyle teslim edicek o erkeğe. çevremde birbirlerini çok sevdiği halde sevdiğini başka bi adamın kollarına bırakan var şahit oldum ama eğer oda bunun için mücadele etmiycekse uğraşma sanada yazık olur istemem böyle olmasını al karşına konuş ne olucak de sor ona bence
onun verebildiği tek tepki, kötü birşey olmucak di mi oldu, ama yıkıldı çocuk kelimenin tam anlamıyla. ben reddettiğimi söyledim ona, o da takdir etti benim davranışlarımı. hem neden beni elleriyle ona versin ki, onu tam anlayamadım :S
ha bir de o kadar kötü olduktan snra sevgilim bunun konusunu birdaha hiç açmayalım çnkü bn bayılcak gibi oluorum dedi.
bizim aramızda ilişkinin en başlarında evliliğe dair sadece ben okulumu bitireyim bi iş bulayım evleniriz, senin yokluk çekmeni istemem demişti
herkez öyle der yani normalide bu ama ne bilim sevgilinle olan işin biraz zor gibi geliyo bana bilmiyorum ben böyle sezdim aynı durum banada oldu sevgilim beni kaçırmaya kalktı başkasına vermemek için tepkisni hemen koydu ama bilemiyorum
peki sizin durumlarınız müsait miydi evliliğe yani iş,okul, asker durumları? sence neden garip geldi peki bizim ilişkimiz?
şuanda askerde gelmesine çok az bi süre kaldı gelip hayatını kurmaya çalışıyo oda aileler sıkıntı ama bilmiyorum beni bırakmıycanı hayatında benim olcağmı söylüyo bende inanıyorum. nedenini bilmiyorum yaş farkı olablir belkide
2 yaş farkı snce çok mudur? benim derdim onunla illa evleneyim değil çnkü o karakter olarak bana uymuyor, mesela çk pısırık ve ana kuzusu bi çocuk o yüzden bn ondan sninki gibi kaçırmasını filan bekleyemezdim ve onunla alakalı tek emin olduğum şey sevgisi, hal böyleyken ben zaten onunla ciddi düşünmüyorum ama bir yandan da seviyorum ve onu bi başkası için kaybetmek istemiyorum. zaman insanlara neler getirir bilinmez tabi ama ben sadece onu sevdiğim için bi başkasıyla evlenmek istemiyorum.
kafan çok karışıksa otur düşün... Kör göze aşklara zaten karşıyım.. Zaten bu sevgılını sevsen kafanda karışmazdı...
Acele karar verme ölç tart biç... ama sevgılınıde kendını oyalama ıstersen...
Ya ne desın şimdi sana.. Zaten dıyorsun daha 3 sene okul 1 sene askerlık 2 sene de ıs hayatı şimdiden nasıl neyın sözunu versın de konuşsun...
kararını sevgılıne degıl bızlere degıl kendıne sorman gerek.. Otur ve sakınce düşün... Bunca sene sonra neler olacagının garantısnı sana bır sözle kımse veremez kı... Sevgılın versın..
haklsn
Umarım hakkında en hayırlısı neyse o olsun... İnşallah...
amin.. çok teşekkür ederim
bence babana madem istemeye geliyolar öyle pat diye olmaz, bi oğlanla konuşayım görüşeyim uyuşuyo muyuz öğrenelim falan de, hakkaten ne bu acele? Beğenmezsen de babana benim zaten bir ilişkim vardı dersin. Öte yandan sevgiline de durumu anlat. Eğer talibini reddedip onu bekleyeceksen unutma 3 senede çok şey değişir, özellikle de ayrı şehirlerdeyseniz. Üstelik bir de askerlik var ikisi için de geçerli.
1 yıllık ilişkin olan erkekle oturup açıkça konuşmalısın. Onun ilerisi için düşünceleri net olarak neler? Bu önemli. Okul bitecek, askerlik bitecek, iş durumu,..vs. en az kabaca bir 5 yıl beklemen demek. Bırak ilişkiyi, yeri geliyor nişan bile atılıyor. Tıp'taki çocuğun karakteri nasıl, mutlu olacağın biri mi?
tıp okuyan çocuğun karakterini tam olarak bilmiorum, merhaba merhaba şeklindeydik ama cemaatci sanırım ailesi.
öte yandan benim erkek arkadaşım daha 20 yaşında, dediğin gbi önümüzde onu beklemem gereken o kadar zaman varken ben onun düşüncelerini ona nasıl sorarım?
Cevap
8Cevap
o zaman sonuca yaklaştın.ona kesin bir dille sor. o zaman seni kalbi sıkışacak kadar çok seviyorsa evlilikten bahsetsin gelsin istesin. sonu ne olduğu belli olmayan bi ilişkiye devam etme.bu sevgisini anlaman için bir sınavdı belkide. kimin kısmeti neyse onu yaşar kaderden kaçamazsın.sonun sevdiğin kişi olacaksa gelir ister.hiç yanaşmıyorsa sende ona aynen 'ben elimden geleni yaptım tercih senindi'dersin.veinan bana o yine yanaşmazsa suçlu sen değilsin o.
kesin bi dille nasıl sormalıyım peki? bana yardımcı olur musun, sn benim yerimde olsan nsl konuşurdun :(
ben açık açık söylerim. seni sevdiğimden şüpelenme ama ailem senin hakkında hala hiç birşey bilmiyor ve doğal olarak dünya gözüyle beni iyi bir aile kurduğumu görmek için hayatımda birinin olmadığı düşüncesiyle doğal olarak bana yakıştırmalaryapıyorlar.bu konuda onları kesinlikle suçlayamam. ben isterimki ömrüm boyunca yanımda sen ol.eğer sende bu kanıdaysan neden sen olmuyorsun.madem anlaşıyoruz seviyoruz birbirimizi neden hiç yanaşmıyorsun bu konu hakkında bana. de.
haklısın ama bu konuyu biz ilişkinin başlarında konuşmuştuk ve o zamanlar o bana okulu bitiririm bi iş bulurum evleniriz, ben senin zorluk, sıkıntı çekmeni istemem demişti. değişmediyse düşüncesi bu şekildeydi, şimdi yine aynı şeyleri söylerse benim tepkim ne olmalı?
üstelik ben onun ilk ilişkisiyim, nasıl davranması ve nasıl konuşması gerektiğini bilmiyor ayrıca çok çekingen, ana kuzusu ve pısırık bir çocuk, bunları da dikkate alırsak nasıl davranmalı mıyım sence ona karşı?
oooooo ana kuzusuyla hiç uğraşma. onunla sonun olsa bile cicim ayları geçtikten sonra işin yaş.kesinlikle hala annesinin sözündeolur. bence tabiki.aslında seni burda kötü etkilemek istemem ama.sen seni mahallede isteyen kişiyi unut çıkar kafandan. sevdiğin kişiyle mutlu olur musun olmaz mısın objektif olarak düşün ve kararını ver. eğer olamayacağını düşünüosan kısmetlerini geri tepme.
benim derdim onunla illa evleneyim değil çnkü o karakter olarak bana uymuyor, mesela çk pısırık ve ana kuzusu bi çocuk o yüzden bn ondan sninki gibi kaçırmasını filan bekleyemezdim ve onunla alakalı tek emin olduğum şey sevgisi, hal böyleyken ben zaten onunla ciddi düşünmüyorum ama bir yandan da seviyorum ve onu bi başkası için kaybetmek istemiyorum. zaman insanlara neler getirir bilinmez tabi ama ben sadece onu sevdiğim için bi başkasıyla evlenmek istemiyorum sadece..
bencede o kişiyi karşına alıp konuşmalısın bakalım o gelecek hakkında senle ne düşünüyor. şahsen ben olsam bende herkes gibi sevdiğim kişiyi seçerim mahallemdeki kişiyi değil ama birde sevdiğin kişi ömür boyu yanında olacak mı ondan emin olman lazım. çünkü aşklaryaşanıyor ve bitiyor. bazıları çok acı veriyor.umarım sonu acı veren bir birliktelik olmaz.çünkü bittiği zaman bu sefer onun için feda ettiklerini düşünüp üzülmeye başlayacaksın
Canım sen sevgiden çok mantığını çalıştıran birisi olmalısınki şuanki erkek arkadaşınla ilgili mantıklı bir şey düşünemiyorsun karşına seni istemeye gelecek kişiyle ilgili düşüncelere kapılmışsın tanımadan bir anda sonucu düşünmüşsün.Şimdiki erkek arkadaşını çok seviyorsan o zaman onunla ciddi bir şekilde konuş ve nişan yapın aranızda beklemekse yine beklersiniz en azından aranızdaki ilişkinin bir adı konmuş olur.
Tanimadan evlenme isteme pisman olursun, kalbine güven. Suan ciktigin kisiyle evlenmesen bile böyle görücü usulü evlenmek bence dogru degil.
Okul bitirmis felan filan bunlar bos seyler bu devirde, kim artik okula gitmiyor allah askina.. illaki baska birini bulursun.. Sevmedigin tanimadigin bi erkegin koynuna girceksin yani sonra ne olcak aradan belki 2 3 yil gecicek ve anlasamicaksiniz belkide cok farkli oldugunuz icin,
baban madem kız ısterse demıs ıstemeyeceksın gerekırse annene soyleyeceksın tıpta okumus hukukta okumus baskanmıs basbakanmıs olay bu degıl senın kalbın kımı ıstıyor olay bu
'Bir kızı 1000 kişi ister, 999'u ağlar, dizini döver.' :P
Daha istemeye bile gelmemişken nedir bu sevgilindeki ağlamalar, bayılmalar?
Bence acele etme..
hangi konuda acele etmeyeyim?
Sevgilinin tavrını gör, sana birşeyler söylemesi gerek, susmakla olmaz. Diğer taraftan istemeye gelsinler bakalım, doktor çıkacak çocuğu da bir gör, (istemek demek varmak demek değildir), kafanda birşeyler şekillenmeye başlar. Yani bu iki durumda da karar için acele etme, biraz zaman tanı kendine karar için.
nasıl birşeyler demesi lazım mesela sevgilimin? sence bu davranışları onun benimle ciddi düşünmediğini mi gösterir ?
Ağlayıp bayılarak sana duygusal baskı mı yapmaya çalışıyor anlayamadım. Erkek dediğin biraz metin olmalı. Herneyse, sana ileriye yönelik planlarından bahsetmeli bence. Hiç bir planı yoksa en azından 'Beni bekler misin?' demeliydi. Bunu bile diyemiyorsa seninle ciddi düşünmüyor bence. :(
tek dediği kötü birşey olmucak di mi oldu
evet işte onu kastederek ağlamaya başladı..
bu arada güncellemede belirttiğim gibi erkek arkadaşımın ailesini annesini filan tanıyorum onun ilk ilişkisiyim ve çocuk çok çekingen ayrıca çok ana kuzusu birisi:S
sorgulaman gereken durum değil kendi duyguların. eğer sandığın kadar sağlam olsaydı sevgin, değil doktor cumhurbaşkanı adayı olsa o çocuğu gene umursamazdın.
haklısın belki de.. peki erkek arkadaşımla bu durumu nasıl paylaşmalıyım, incinir mi yoksa ciddi düşünmesi konusunda harekete geçer mi?
benim tek istediğim sevdiğimle evlenmek ama...
ömrü boyunca neden güvenemesin ki? sonuçta benim yapmış olduğum ya da demiş olduğum hiçbir şey yok ki :(
:( hiç mi paylaşmasam acaba yksa ima etmeden mi paylaşsam :(
böyle de içim hiç rahat değil ki..
sen olan biteni bir tek başına otur düşün tart iyice. eğer gerçekten o tıpçı çocuğa bir şans vermek istediğine karar verirsen git sevgiline durumu anlat ve ilişkini bitir. yok istemiyorum diyorsan ailenle görüşüp çocuğu istemediğini söyle, bu hikaye de başlamadan bitsin. ama ne şiş yansın ne kebap hesabı olmaz bu iş, eğer o çocuk size görücü gelecekse, o gün senin sevgilisinden ayrılmış olman lazım. yoksa hem sevdiceğine hem o müstakbel doktora çok ayıp olur.
aile konusu da ayrı bir dert, bn kesinlikle istemiyorum bu görücü usulü işi ancak babama bi ilişkim var ondan istemiyorum da diyemem çnkü tepki gösterir ve dediğim gibi erkek arkadaşım da bana bu konuda geleceğe yönelik bi güvence vermiyor, başka bir bahane bulmam lazım babam için, ama ne :(
teşekkür ederim, dediğin gibi yapıcam arkadaşım çok sağol.
Dört dörtlük olsa da sevmediğin biriyle evlenmek kadar kötü bir şey yok bence, evlendikten sonra çok pişman olabilirsin, zenginde olsanız mutlu olamazsın diye düşünüyorum. Sevgiline bir an önce anlat bence, ailene de anlatmalısın.
sevgilime nasıl anlatmalıyım, gururunu incitmek istemiyorum :(
madem onu severken başkasıyla olmak istemiyorsun bekle o zaman. ama onunlada vakit kaybetme derim.madem uyuşamayacağınızı biliyorsun bile bile lades deme canım
normalde erkekler kadınlara görücü olur ama bu sefer ters oldu bana görücü geldi eskiden zengin olsun yaşlı olsun derdim kendi düşüncem 2 ay önce birisi benimde babama demiş kız çok iyi geliri var muhasebeci ayda 5 veya 6 milyar kazanıyor ama hata kız benden gençti ama sonuçta anladımki gönül istemeden olmuyo her iki taraf sevecek mutlu olmak için isterse tirilyoner olsa neye yazar mutlu olmayınca
o değil de hiç tanımadığın bir insanı sırf tıp okuyor diye kabul etmeyi aklından geçirmen bile enterasan. kabul etmeyi hiç düşünmemen gerekirdi bana göre. güzel bi bölümde okuyomuşum ben :)
ilişkim olmasaydı kesin kabul ederdim, bölümünün kıymetini bil :D
ailelerin bayıla bayıla kızlarını vermek isteyeceğini tahmin ediyordum ama kızların koşa koşa gitmesi olmaz bence. bi tanışmak etmek lazım yani öyle babasının babanla konuşmasıyla olcak bişe değil bence
nasil yani istemediyin birile olmaaz boyle bir sey evdekilere anlatmalisin durumunu sevdiyinede tabiki hem seni ne derecede sevdiyinide anlarsin bu arada
nasıl paylaşmalıyım peki?
Buraya bunu yazman bile aklindan baskasiyla evlenebilirim dusuncen var, demekki sevgilini fazla sevmiyorsun. Onu gercekten sevmiyorsan birak, ikinizede yazik olmasin
Kısmetını tepme... Bu gelen çocuga şans ver.. Aşkla sadce hayat devam etmez.. Otur mantıklıkla dusun..
Kendimi senin yerine koyamiyorum beni istemeye gelen hic olmadi
ben sana bızım buralardan bakıyımda çıkolatamızı çiçeğimizi alıp oralara gelelım senı ıstemeye:)
Mahrum kalma :)
Kahveleri hazirliyim :)
dunden meraklısın evlenmeye :P
Sorma annem kafama silah dayayacak ya evlen ya sıkarım diyor
ileride yarıda yolda bırakacaksan erkek arkadaşını şimdi bırakmanı tavsiye ederim. birinin okulu son bulurken diğerinin okulu başlıyor. karar senin.
tabiki hayır de sevmeden nasıl yapmayı pilanlıyosun ?
ben de aynısını yapardım seviyorsan sevgine sahip çıkmalısın
mantiginla hareket etmelisin kalbin ile degil
erkek arkadasınla bı gelecegın yoksa bı düşün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar