Sevgili demek hayatına sahip olduğun kişi mi demektir?
120
87
Görüşünü yaz
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş
_romeoo_ | Aşk İlişkileri konusunda 189 görüş paylaştı.
Xper 6
1 ay
Sevgili tabiri çok geniş bir tabir biz bunu sevdiğin insan diyerek biraz daha daraltıp daha özel bir alana çekerek cevaplayalım. Sevgi ne demek önce insanların onu kavraması lazım... Sevginin herkese göre farklı bir tanımı olacaktır ama genel olarak içinde mutlaka bağlılık, onun iyiliğini isteme ya da içsel duyguların, ilgi ve yakınlık olarak karşıya geçirilmesi olmayan hiçbir tanım tam olarak doğru sayılamaz... Burada geçen bağlılık ve onun iyiliğini isteme insanın içinden gelen bir duygu değil mi? Peki gerçek bir sevgi ya da seven sevdiği insanın iyiliğini istediği için yaptığı davranışlara yanlış diyebilir miyiz? Hayır diyemeyiz ama bunun belli çizgilere sadık kalması ve kişilerin özel alanlarına müdahale edecek boyutta olmaması lazım. Çünkü eğer iyiliğini istiyorum dediğin insanı belli kısatlamalar ve engellemeler ile bir kafesin içine hapsetmek asla onun iyiliği için yapılmış davranış olduğuna inandırmaz beni kimse... Attığı her adımdan haberdar olmak ayrı insanların birbirine saygısı ve merak etmesini önlemek adına haberdar etmesi ayrı... Kimse kimsenin bekçisi değil kadınlar anne rolüne bürünmemeli, erkeklerde karşısında ki kişinin velisi gibi onun adına kararlar almamalı kimse sınırları aşmamalı ki sevgiye geniş bir alan kalabilsin...
1|2
0|0
Görüş hala geçerli mi?
En İyi Erkek Görüşleri
_Jante_ | Aşk İlişkileri konusunda 1b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Kimse kimsenin hayatına sahip değil, dahil olabilir ancak. Her adıma karışılması da çarpık bir ilişki de olur sadece. Belli başlı konular vardır ve bu aşağı yukarı her kişi için, her ilişki için geçerlidir. Aslında ilişki dediğimiz zaman bu insan senin en yakın arkadaşın da oluyor mesela zamanla. O nedenle istemeden de karışıyorsun, fikir alıyor, istemsiz haber veriyor, yani iyice hayatlar birbirine karışıyor zaten. Bence bu yanlış değil. Yanlış olan hayatımızdaki insanın bir hak idda edercesine tavırları ve bizimde bu tavırlara gösterdiğimiz reaksiyon.
4|1
0|0
Görüş hala geçerli mi?
ReyaL1 | Aşk İlişkileri konusunda 3,1b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Hayır tabiki herkesin kendi hayatı var sonuçta, ciddi kararlar alırken, veya kıyafet alışverişi yaparken sadece ihtiyaç duyduğu zaman da önerisine başvurulabilinir
1|0
0|0
Görüş hala geçerli mi?
En İyi Kız Görüşü
RNAhunter | Aşk İlişkileri konusunda 69 görüş paylaştı.
Xper 4
1 ay
Sevgililer birilerinin hayatını kısıtlamak zehir etmek değildir , sen yokken de o bir bireyde sen varkende öyle ; şahsen kendisine zaman ayırmasına izin veririm veya arkadaşlarıyla buluşmasına falan çünkü ben onun hayatının bir parçasıyım hayranın merkezi olup ona hayatı dar etmeye gerek yok bence 😊😇
Zlatan_red | Aşk İlişkileri konusunda 5,2b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Sevgili demek hayatının yarısına sahip demek bu ilerde evlenme yolunda evlendiğinde bütün olur ama bu sana tamamen her nokta da karışacak anlamına gelmiyor sadece renk katacak kararlı birlikte alacak anlamına geliyor
2|0
0|0
_ΛqresiF_ | Aşk İlişkileri konusunda 14,2b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
her şeyine karışma hakkım yok ama bir sevgilisi olduğunun bilincinde olmalı.. beni hiçe sayacak davranışlarda bulunmamalı..
1|0
0|0
Whisky_Chocolate | Aşk İlişkileri konusunda 1,2b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Hayır yok. İstiyorsam her adımımı bilgilendiririm ama buna karışma hakkı yok. Sevgilim sahibim değil
1|0
1|0
emre00 | Aşk İlişkileri konusunda 39,8b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Sevgili demek hayatına tamamen karışmak ve sahip olmak değildir.
3|0
0|0
ibooo1 | Aşk İlişkileri konusunda 3,3b görüş paylaştı.
necro987654321 | Aşk İlişkileri konusunda 390 görüş paylaştı.
Xper 6
1 ay
Sevgili demek iyi günde ve kötü günde birlikte olmak demektir. Birlikte güzel vakit geçirmek için vardır. Seni özel olduğunu hissettirmek için vardır. Sevmek sevilmek için vardır. Ama sevgili demek senin hayatına karışmak ya da müdahale etmek değildir. Sadece Saygı duyalabilir.. Sen onun annesi ya da babası değilsin, karşındaki kişiyi ya olduğun gibi kabul edersin ya da gidersin. Herkes umduğunu değil bulduğuyla yetinmeli dir. Yani elindekinin değerini ya bilin ya da zamanla öğrenin.
Karışmak değilde mesela benim eski sevgilim kısa kollu body t-shirt giyme kızlar kollarına bakar dedi, biraz naz yaptı bende tamam tamam dedim giymedim, karışmak değil bence bunlar istek, hayır da diyebilirdim ama o üzülecekti buna, yani bu kadar zor değil sevgilinin isteğini yerine getirmek. Seviyorum diyorsun bir isteğini yapamıyorsun tuhaf değil mi. Sevgilime şunu giyme lütfen desem o da inatla giyiyorsa zaten o da beni sevmiyordur. Seven insan yerine getirir isteği ufak şeyler çünkü bunlar, örneğin bir etek giymek senin sevdiğin erkekten önemli mi... Eğer sevgilin senin kişiliğini değiştirmeye çalışıyorsa o zaman anlarım. Nesnel şeyler sevgiden önemli değil.
1|0
0|0
Hanjin | Aşk İlişkileri konusunda 224 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Sevgili demek hayatına sahip olmak değildir. Sevgiyi müdahale ile karıştırmak çok yanlış bir durum ama maalesef hepimiz bu hataya düşüyoruz. Bu neyden kaynaklanıyor , taviz vermekten kaynaklanıyor. Net olamıyoruz aşık olunca gözlerimiz görmüyor ve hayatımızın her anına müdahale etmesine müsaade ediyoruz. Kısıtlayarak bir kutu içerisine hapsetmeye çalışarak bunu yapamayız. Kehribarın içine hapsolmuş bir karınca gibi kıpırdamadan durmasını beklemek mantıksız her adımını bizlerden izin isteyerek yapmasını beklemek mantıksızdır. Sevgili hayatına ortaktır. Sahip olan kişi değildir.
Tabi ki hayır. Hatta ben nefret ederim böyle bir ilişkiden. kıskançlık dozunda olmalı diyen tarafta bile değilim. hiç sevmiyorum olmasını. Mantıklı düşününce olması daha iyi. seni sevip, sahiplendiğini gösteriyor ama kişisel olarak ben sevmiyorum. telefonuma arama gelse kim diye bile sorma hakkının olduğunu düşünmüyorum. Karşındaki istiyorsa söyler, söylemiyorsa soramazsın. Ee söylememesi sana uymuyorsa da ayrılırsın.
Nedense insanlar sevgilisi olduğunda ki özellikle bunu kadınlar yapıyor. Sevgilisinin istek ve arzuları üzerine hayatlarında be alışkanlıklarında bir sürü değişiklik yapıyor. Onların isteklerine göre hem de. Benim fikrim şöyle. Sevgilin vardır eyvallah. Bazı özelliklerini ya da giyimini kuşamını sevmiyordur vs vs onlarda orta yol buluna bilir. Ama sevgili olmak hayatlarınızı birleştirme yoluna girmek, ama kendi hayatınıza devam etmektir. Evet ortak bir hayatınız var. Ama özel hayatınız eskisi gibi kalmalı.
1|1
0|0
Gozuyaşlimercan | Aşk İlişkileri konusunda 58 görüş paylaştı.
Xper 5
1 ay
Tabiki de hayır. Kimse kimsenin malı da değil kölesi de. İki tarafında birbirlerinin özgürlüğünü kısıtlamaya hakkı yok. Ciddi konularda birlikte karar alabilirsiniz birbirinize danışabilirsiniz. Ayrıca da yıl olmuş 2021 hala hayatındaki insana malı gibi davranan insanlar bana hiçte samimi gelmiyor. Bunu yapan insanda zaten özgüven eksikliği vardır, ve eksikliğini böyle kapatmaya çalışıyor kanımca.
Sevgili demek hayatta sonsuza kadar yanında olan en değerli kişi demektir. Aşkta kimse birbirinin hayatına sahip olamaz karışmaya hakkı yoktur zaten gerçek aşktan bahsediyorsak karışmaya gerek kalacağını düşünmüyorum. sevgililer birbirlerinin hayatına sahip olmaz zaten bir bütün olurlar.
1|0
0|0
harunkurt | Aşk İlişkileri konusunda 335 görüş paylaştı.
Xper 6
1 ay
Başkalarını bilmem lakin benim için sevgili demek ömürlük demek ya ömürlügümdür ya da hiç bir halt değildir o yüzden dir sonuna kadar karışırım saçının telinden tut ayak tırnağına kadar karışırım he tabi çok ta gaddar oldugum sanılmasın bunun da bir sınırı var tabikide belli kurallarım dışına çıkılmadıgı sürece özgürdür her insanın olması gerektiği gibi bu dediklerimin hepsi benim için de geçerli seven sevdigine karışır ben bunu bilirim bunu uygularım
1|0
0|0
AdanaLiii_ks | Aşk İlişkileri konusunda 793 görüş paylaştı.
Guru
1 ay
Sevgili demek hayatını tamamen ona adamışlık değildir (bazıları yapsa da) sadece bazı şeyleri beraber yaparsın, birbirlerini tanırlar, vakit geçirir güzel anlar paylaşılır.
Ondan önce de bir hayatları vardı sonra da olacak ve her şeye karışmasına müsade edilmemeli.
Dediğim gibi zaten bir hayatınız var yaşıyorsunuz başkalarından emir almak neyin kafası olabilir ki🤔
Sevgili derken? yani hem aynı evi paylaşıp hemde her şeyi o evde karı/koca gibi yapıyorda birbirinize karışamıyorsanız buda hoş değil, hatta her ikisinin de resmi nikahla evlenip evdeki sorumlulukları eşit bir şekilde bölmeleri gerekiyor. kız/erkek kendi kazandıklarını kendi evlerinde geçinmek için kullanıyor ve sevgiliyle sadece muhabbet ve birşey içiyorsa bu sadece 2 insanın buluşmasıdır. ha biraz kaba olacağım ancak buluşmadan sonrada cinsel ilişkide bulunuyorsa tabi ki her iki insanın birbirine karışma hakkı var! çünkü kimse Jigolo/aşifte değildir. İnsanlara faydalı ve hayırlı örnek olmak için yukardada yazdığım gibi yuva kurup sorumluluklar paylaşılması çok daha faydalıdır aksi halde hedefi olmayan buluşmalar vs olaylar. kimse kimseyle taahüt name imzalayarak sevgili olmuyor olmazda zaten.
1|0
0|0
_ViViR- | Aşk İlişkileri konusunda 3,1b görüş paylaştı.
Guru
1 ay
İlk başlarda ilgi hoş gelirken alışkanlık haline gelen sevgide sahiplenme ve ilgi boğmaları iki tarafı itmeye başlar. Sahiplenmek başka saygı duymak ve rahatsız edici davranışlardan kaçınmak hayatına dahil olup değer verip ve bunu hissettirmek bambaşka. Nasıl insan nefessiz yaşayamıyorsa nefesim dediğin kişiyide boğmamak lazım..
vardir tabi ama karismayacagi yeride bilmeli. sevgili dedigin bir butunlesmedir. yani erkek yapar kadin yapamaz veya kadindir evinde otursun camasir yemek yapsin dusuncelerine sahip olmayan insanlardan olusmalidir. kadin erkek herseyi birlikte yapabilmeli birbirine destek olmali kararlari beraber verebilmelidir. saygi ve sevgi olmalidir.
1|0
0|0
Hayatgercek | Aşk İlişkileri konusunda 5,3b görüş paylaştı.
Guru
1 ay
Soru ve detay iki ayrı soru... karışmak kelimesi hoş değil ama
Yoo ikisde aynı hayatına sahip olmak: senin yapacağın herşeye karışma hakkına sahip olduğunu sanmak (hayatına kendi sahipmiş gibi davranmak)
Hayata_Bak | Aşk İlişkileri konusunda 691 görüş paylaştı.
Bilge
1 ay
hiç kimse bir başkasının hayatına sahip değildir.. anne babası dahil. her insan özgürdür.. adımları kararları tercihlerini kendisi yapar. eşi dostu ailesi onu desteklemelidir.. bir hata veya yanlışı olunca kırmadan güzelce dile getirmelidir.. mutlu bir hayat ancak böyle yaşanırr
2|1
0|0
Gizli Üye
1 ay
Hayır. Ne ben her adımına karışabilirim ne de o. Benim ondan önce bir hayatım, arkadaş çevrem vardı onun da sevgilim olduğu için ondan önce ki hayatımdan kopacak değilim o da öyle. İlla ki sevmediği bir durumu dile getirecek karışacak ama bunu emir vererek değil rica eder gibi söylemeli yani en azından şu an ki ilişkimde böyle. Sevgili olmamız birbirimizin kölesi olduğu anlamına gelmiyor :)
Eşya mi bu sahip olayım. 🙄Herkes kendi kendine sahip olsun. Sevgili dediğin beraber yol yürümek istediğin kişidir. Kimi kısa eşlik eder kimi uzun. Herkes nefesince işte. Ve bu arada her attığım adıma karışan gitsin kreş isletsin.
Köpek bile arada kendi haline bırakılırken, bazıları sevgililerine onu bile çok görüyor. Hepsine karşıyım. Bırak ne yaparsa yapsın. Seni seven zaten dibinden ayrılmaz. Sevmeyen de sektirsin gitsin yahu.
Olduğu yere kadar karışabilir çünkü ilerideki kocam olacak bende onun hayatına karışırım bu aksine kısıtlama değil birbirimize olan bağlılığımız ve sevgimizi güçlendirir benim ondan onun benden başka kimseye ihtiyacı yok nasılsa
1|0
0|0
A-poet | Aşk İlişkileri konusunda 335 görüş paylaştı.
Xper 6
1 ay
Bu iki sevgili arasındaki bağlılığa göre değişir , eğer sevgilim ile ben birbirimizi tamamlıyor isek , başkalarına gerek yoktur , o halde karışabilir her istediğine , zaten o haldeyken karışacak bişey de yoktur bence :)
1|0
0|0
Oğlakburcuyum | Aşk İlişkileri konusunda 270 görüş paylaştı.
Xper 6
1 ay
Zaten bizim ilişkilerimizin en büyük sıkıntısı burda. Hayatımıza aldığımız kişiyi hayatımızın merkezine koyar, her şeye karar vermesine izin veririz. İlişki bittiğinde de neyi nereye koyacağımızı bu yüzden bilemeyiz.
1|0
0|0
_Creeper_07_ | Aşk İlişkileri konusunda 386 görüş paylaştı.
Xper 7
1 ay
Kimse kimsenin hayatına sahip olamaz ama ikili ilişkilerde ben böyleyim beni böyle kabul et demek yerine biraz da bazı beklentileri iki taraf da karşılamalı yoksa çok zor iki insanın zaten yıllarca birbirini sevip sayması.
Sevgili demek ciddi birşeylerin temelini oluşturma nasıl biri olduğunu öğrenme özellikleri ni neler sevdiğini sevmediğini anlama ayni yastığa baş koyabilip bilmeyecigni anlamadır herşeyini karışma yetkisi vermez bu evlilik olsa dahi sadede fikir de bulunabilir
Hayır tabiki. Hayatına sahip olmak değil hayatındakileri paylaşmak ortak olmak demektir. Zaten bunu beceremeyen insanların ilişkisi bir çıkar yoksa devam da etmiyor. Bi şeyler paylaşamadığım insanla aynı masaya oturmaktan bile çekinirim. Sevgili olmak şöyle dursun
Olmamalı. Herkesin evli dahi olsa kendi özel alanı olmalı. İlişki dediğin şey seni etrafına sınırlar çizip hapsetmemeli aksine hayatını paylaşmayı kabul ettiğin kişi ona ayırdığın vakti en eğlenceli hale getirebilen kişi olmalı, zor zamanında destek keyifli anına ortak olmalı ama asla her boka burnunu sokup hayatı dar etmemeli.
1|0
0|0
Frankie34 | Aşk İlişkileri konusunda 552 görüş paylaştı.
Xper 7
1 ay
Sevgili herkes kendi hayatına bakabilir demek... Evlensen bile insanlar özgürdür sadece hareketlerine dikkat etmeli. Yaptığı eylemin sonunu düşünmeli
1|0
0|0
engeler | Aşk İlişkileri konusunda 553 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Buzamanda sevgililikte zor on saniyede bir mesajlaşıyorlar tuvalete olsan haberleri olacak Ne evlilik ne sevgili olunur artık ikiside skıcıdurum kabus
1|0
0|0
Alp8eren | Aşk İlişkileri konusunda 71 görüş paylaştı.
Xper 5
1 ay
Tabi canım hayatıma bedenime her şeye sahip olsun nefes de alamayalım yok öyle kimse kusura bakmasın tamam hayatımın bir parçası olucak tabii ki ama belli bir noktaya kadar.
1|0
0|0
EmreJuan | Aşk İlişkileri konusunda 1,9b görüş paylaştı.
Guru
1 ay
Merhaba,
Benim anam babam karışmıyor, O kim oluyormuş Ben zaten bilgi veririm fikir alırım Karışmak ne demek. Aynı şekilde benim içinde geçerli karışmamda.
_ALCHERA_ | Aşk İlişkileri konusunda 373 görüş paylaştı.
Xper 6
1 ay
Sevgili ya da eş kimsenin hayatına sahip değiliz onunla yaşayıp birlikte olduğumuz "an"'lara sahibiz. Mutlu ilişkinin sırrı da bu "an" ları ne kadar uyumlu ve güzel yaşadığımızdır.
1|0
0|0
karakedücüük | Aşk İlişkileri konusunda 561 görüş paylaştı.
Xper 7
1 ay
Ne ben onun hayatına sahip olurum, ne de sevgilim benim hayatıma sahip olur. Sadece onu sevdiğim için yanında olurum, istemezsem ve saçmalarsa gitmekte özgürüm
1|0
0|0
Sonjin | Aşk İlişkileri konusunda 2,9b görüş paylaştı.
Guru
1 ay
Hayır her adımıma karışmaya hakkı yok ama her adımımda söz sahibi olabilir fikir verebilir tavsiye verebilir önerebilir aksi halde bana ne yapacağımı kesin söyleyemez...
1|0
0|0
Lostraa | Aşk İlişkileri konusunda 60 görüş paylaştı.
Xper 4
1 ay
Sonuçta ortak bir yoldasınız ve beraber gidiyorsunuz. İstesende istemesende karışmak zorunda. Zaten sevgililik döneminde böyle şeyleri kaldıramayan biri evlilikte zor durumlar yaşar.
0|0
0|0
dangerouskadin | Aşk İlişkileri konusunda 900 görüş paylaştı.
Bilge
1 ay
Her şeyime karışma hakkı kimsede yok. Sevgililikte karışmanın bir dozu olmalı yoksa ilişki iki tarafa da yük olur.
1|1
0|0
şükran2323 | Aşk İlişkileri konusunda 970 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Kimisi dışardan her ne kadar deyil desede İçerde bi yerlerde feci baskıcı ve kıskanç kişiliklerini yok sayamadıkları bi gerçektir bu durum
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş