Benim sevgiye inancım kalmadı. Her anımı beraber geçirdiğim, her kötü anında destek olduğum, herkese erkek kesilip sadece benim yanımda içini döken, sadece benle ağlayabilen biri bile aldattıysa nasıl inancım kalabilir ki? Onu aldattı diye terk ettiğimde bile yıkılan, dağılan biri. Annesi bile gelip ben oğlumu böyle gelmeye dayanamıyorum seni zorlayamam ama biraz kafanı dinle düşün sonra yine bi oturup konuşun dedi. Tabi ki kabul etmem bunu ama ya bensizken bu hale gelen biri bana bunu nasıl yapıyor bunu kaldıramıyorum, atlatamıyorum. Böyle sevgi mi olur? Olmasın.
Güncellemeler:
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
411Ben "SEVGİ"ye inanıyorum da, "sevgili"ye inancım yok gibi. Değer gören kibre kapılıyor, sevilen havalara giriyor; aşık kendini parçalarken maşuk uzaktan sırıtıyor. Ne Kerem eski Kerem, ne Aslı o Aslı. Ne Ferhat kalmış dağları delen, ne Leyla var uğruna çöller aşılan. Sevgi var. Hep var olacak. Lakin insanoğlu Sevgiyi daima harcayacak :(
Bilmiyorum benim inancım kalmadı. Evet sevgi var ama sevmeyi bilen yok, sevgi nedir bilen yok. O nedenle sevgi de var ya da yok ne fark eder?
Yolum ötmez bu erkândan içerü
Nere varurısam gönlüm tolusın
Seni kanda koyam bundan içerü
Beni sorman bana bende degülem
Sûretüm boş gezer tondan içerü
Beni benden alana irmez elüm
Kadem kim basa sultândan içerü
Tecellîden nasîb irdi kimine
Kiminün maksûdı bundan içerü
Kime dokundısa ol dost nazarı
Anun şu‘lesi var günden içerü
Senün ‘ışkun beni bende alupdur
Ne şîrîn derd bu dermândan içerü
Şerî‘at-Tarîkat yoldur varana
Hakîkat-Ma‘rifet andan içerü
Süleymân kuş dili bilür didiler
Süleymân var Süleymân'dan içerü
Sülûk seyir iden ‘ışkun erine
Niçe mezheb olur dînden içerü
Dînin terk idenün küfürdür işi
Bu ne küfürdür îmândan içerü
O bir dilber durur hîç yok nişânı
Nişân olur mı nişândan içerü
Meger Yûnus gözi tuş oldı dosta
Ki kaldı kapuda andan içerü
Yunus Emre
Affı olmaz zaten. Böyle bir şey unutulamaz. Artık kimseye bunu yapabileceği güveni vermem.
Bak daha sevgili olmadık doğru beni arkadaş olarak gördüğünü de söyledi ama buna rağmen hala bana sahte umutlar vermeye devam etmiş olan son hoşlandığım kız da umut veriyor diye 2. kez açıldığımda aynı ihaneti bana sergilemişti ve 2 senelik arkadaşlığımızı dahi hiçe saymıştı. Sevdiğin insandan beklemediğin bir anda gelen ihanetin acı hissini bilirim.
En ağırı da beni kaybedince o da dağılıyor beni sevdiğini söylüyor o kız önemsiz biriymiş zaten bitecekmiş ama ben sevmediğim birine dokunamam bile. Nasıl inanılır ki artık sevgiye?
Gerçek anlamda sevgiye seni inandıracak birileri lazım ama günümüzde yok denecek kadar azlar. Allah yardımcın olsun
Bir insan sevmese neden ayrılınca yıkılsın, dağılsın; madem seviyor o zaman niye aldatıyor. Çok soru var. Birinin sevgiye inandırması da çok zor. Ben kendimi bildim bileli inanmazken bu ilişkimde inanmıştım. Hayatıma aldığım ilk erkekti ve bundan sonra başkasını alır mıyım ya da beni inandırmasına izin verir miyim ssanmıyorum.
Seni çok iyi anlıyorum. Ben de kolay kolay inanmıyordum. 2 kere deneyeyim dedim. Bu 2 denemede de inanmak istedim. Çünkü her şey iyi gidiyordu. Ta ki hayatın gerçekleri bana çarpana kadar...
Ben de artık ilk adımı atmak istemeyenlerdenim acını anlıyorum.
Anlayamazsın ki. Sen reddedilmişsin. Acılarımız farklı. Beni sevgiye inandıran biri tarafından aldatıldım ben. Hiçbir şeye inancım kalmadı. Sen artık ilk adımı karşıdan bekliyorsun ama ben artık hayatımda bir ilişki bile istemiyorum.
Her insan aynı değil çünkü. Senin de yapman gereken tempkinli olmak diyorum.
Artık öylesini bile bulsam güvenemem ki. Çok yoruldum sevmeye, mutlu olmaya bile halim yok.
Ben insanın geçmişine bakmam önemli olan şimdidir, bana nasıl olduğudur ama artık sevmeye, mutlu olmaya bile halim kalmadı.
Yahu her şeye o kadar hızlı başlıyor ki insanlar her şey son surat olsun aniden yavaşlayın ca sevgim bitti bilmem ne
.. Ben bir kızın gecmişi ne bakarım en ufak hata af görmez benim için kim olursa olsun işin kısası gercek biriyim gercek insan oyuncak kafa oyuncak hayal peres yaşamı sevmez geniş degil dir
.. Yahu yaşın kac başın kac hayat güllük gülistanlık mı olacak her şey de
Bizim yavaş başladı. İlk 5 ay ben rahatsız olurum istemem diye elimi bile tutmadı hiç ama bak ne hale geldik. Her şey güzel olsun diye beklemiyorum. Bana gelip sıkıldım, sevmiyorum dese bitirse boynum kıldan ince yine üzülürüm ama kabullenirim ama bana seni seviyorum derken aldattı. Ayrılınca da peşimi bırakmadı o da dağıldı. Bu nasıl sevgi? Ya da sevgi ne, neyine inanalım artık?
Yahu kocan mı akıllı
Ya kocam olsa ne fark eder? Benim aklım almıyorum bir insan birine bunu nasıl yapıyor? Hadi diğer kız beni bile bile bunu istiyor ama ben? Hiç mi düşünmedi? Ben o kızın sarıldığı vücuda sarılmak, öptüğü dudağı öpmek, oturduğu koltukta oturmak, belki giydiği hırkayı giymek istedim mi?
Bakıyorum aileme. Annem babam gayet mutlular nasıl oluyor bu? Belki de sevgi değil saygı gerekli sadece.
kesinlikle
Ama ben sevmediğim birine dokunamam bile. Sanırım yalnız yaşlanıcam, belki de sadece arkadaşlarımla ama onlar da bir yere kadar yanımda olabilir.
kafana uyan birini bulduktan sonra mantık çerçevesinde, sevemezsin diye bi kural yok onunla vakit geçirdikçe sevebilirsin ki değer vermek bile sevginin bi türevidir
Şuanda birine değer vermeye mutlu olmaya bile halim yok ama zaman ne gösterir bilemem.
şu an böyle düşünmen normal sonrasında elbette olacak, sıkma tatlı canını
Teşekkür ederim ama artık umarım beni sevgiye inandıracak biri çıkar bile diyemiyorum. Ben artık kimseye bu fırsatı verebilir miyim onu bile bilmiyorum.
dediğim gibi şu an bu şekilde düşünmen çok normal acını yaşa ama kendini de dibe batırma hayatına iyisiyle kötüsüyle çeşit insan girip çıkacak bunlar olağan şeyler, allah gönlüne göre verir umarım
Çok haklısın.
Malesef
Bilmiyorum belki de kimseye olmuyordur sadece bazıları gözlerini kapatmıştır. Dışarıdan imrenilen bir ilişkiyken kimse bizim böyle bitmemizi de beklemezdi. Belki bizim güzel diye gördüklerimiz de yalandır.
Yaşın kaç
20
Daha çok gençsin. Bence takmamaya çalış. Ki evlenmeyi düşünmüyordun di
Hayır hiçbir zaman evlilik hayalim olmadı ama böyle birinden böyle bir darbe de ağır geldi. Şuanda mutlu olmaya bile halim yok ama zamanla ne olur bilemem. Hayatımı düzene oturtsam bile uzun bir süre ilişkilerden uzak duracağımı düşünüyorum.
Peki özel şeyler yaşadın mı
Evet çok şey yaşadık. Ben yaşadıklarımdan pişman da değilim hepsi kendi isteğimle oldu. Bana ağır gelen karşımdaki sevmenin ne olduğunu bile bilmiyorken benim gerçekten sevdiğine inanmış olmam, 3 yıl boyunca bunu anlamamış olmam.
17’de ilk yaşadın?
Anlamadım ne sorduğunu
Neyse boşver
Sorabilirsin istersen. Sıkıntı yok benim için.
Bekaret
Yok hayır 19 yaşında. İlk sevgili olduğumuzda 5 ay boyunca ben rahatsız olurum istemem belki diye elimi bile tutmamıştı.
Nasıl olucak o zaman? Nasıl devam edicez hayata? Yanlız mı yaşlanıcaz yoksa sadece saygı duyabileceğimiz sevmediğimiz biriyle mi devam etmeyi denemeliyiz?
sevmediğin birni hayatına alırsan en az 2 kişi mutsuz olacak sen evlendiğin kişi es kaza bir de çocuk olursa iyice eziyet ben şahsen evlenmeyi düşünmüyorum onun yerine köpek alıcam eve ben hayvanları insanlardan daha çok seviyorum en azından yalan söylemiyor
Ben de senin gibi düşünüyorum. Bir köpek alıp onunla yaşlanmak bir de küçük bir çocuğa koruyucu aile olmak hatta belki evlat edinmek çok daha mantıklı.
evlat edinmek için ona mutlu yuva sunmak gerekiyormuş onun içinde anne baba çocuk üçlüsü gerekirmiş onun yerine sürekli esirgeme kurumuna gidip onlara annelik ablalık yapabilirsin.. ben gidiyorum öyle oyuncak kıyafet vs götürüyorum
Evet öyle de olabilir ama sonuçta bir çocuğun tamamen yurtta büyümesindense benim ona tek başıma mutlu bir yuva ve iyi bir gelecek sunmam daha güzel olur. Kendimi hazır hissedersem çok istiyorum bunu.
belki de
Bunu yapan kızlar da var ki dikkat edersen cevaplayanların çoğu da erkek. Aslında hep erkeklerden beklerken bunu kızlar da az değil. Sevgiyi bilen, yaşayan kalmamış gibi.
Malesef öyle.
Bu kadar emin olduğumuz bu konu ne kadar da üzücü aslında.
Evet çok üzücü bunu yapanlar düşünsün