Kendini iyi ifade edebilen bir insan olması, benim için tabi ki artıdır. Ben dikkat ederim bu gibi konulara.. Ha, diksiyonunu ve ses tonunu güzel yansıtıp kalbi kötü olan insanlar da mevcut. Kendi için güzel olanı kötüye kullanır, o insan benim için eksidir. İnsanın içi de güzel olacak.
Kesinlikle önemi var. Ses tonu beni etkilemezse ona karşı yakınlık hissedemem. Ayrıca diksiyonu düzgün olmalı ki bu artık günümüz şartlarında olmazsa olmaz. İnsanlarla iletişimde saygınlığın kazanılmasında çok önemli bir etkendir düzgün konuşma. Karşımda düzgün konuşan kişi benim de saygımı hatta sevgimi kazanır.
0|1
0|0
Gizli Üye
11 gü
Diksiyon bence düşündüğümüzden çokça falza etkiliyor bizi. Diksiyonu düzgün kelimeleri naif, düşünülmüş, ses tonu yumuşak, vurguları güzel, anlatmak istediklerini karşı tarafa en doğru üslupla geçirebilen birine beklediğinizden çok değişik bir boyutta kapılabilirsiniz. Tecrübeyle sabit. Bazı "kelebek etkisi" dediğimiz etkilerdendir. Böyle olmayan birine de elbet ilgi duyarız ama odak saptırarak muhtemelen diksiyonu iyi değilse farklı bir etkiye kapılıp diksiyon işi geri planda bırakılmıştır. Rahatsız etmiyordur vesaire.. Şahsım adına sorunun cevabını vermeye gelirsek tek kelime ile Asla! iletişimi en önemli kefeye koyan ben ne özellik olursa olsun bunu geri plana atamam, mükemmel bir diksiyon her daim ilgimi çekmekte en zirvededir. Diksiyonu düzgün olmayan birisi ise üzerimde bir etki bırakamaz. 😅
0|1
0|0
oralardanbiri52 | Aşk İlişkileri konusunda 154 görüş paylaştı.
Xper 5
11 gü
Bak parayı durumu geç ama buna cidden takıntılıyım bunun için üniler bitirmesinide beklemem ama bir insan cidden buna özen göstermeli bilmiyorum ya herhalde ben öyle oldugumdan karşımdakide öyle olsun istiyorum ki sevgilim de öyle
0|2
0|0
xKimMiyimx | Aşk İlişkileri konusunda 953 görüş paylaştı.
Enkika | Aşk İlişkileri konusunda 80 görüş paylaştı.
Xper 4
9 gü
Hayatımda kulağımı tırmalayan tonlara sahip ama güzel kadınlar oldu, bir süre sonra tahammül edemediğimi hissetmeye başlıyorum, güzellik kendini kaybediyor.
0|1
0|0
TanrıçaNemesis | Aşk İlişkileri konusunda 234 görüş paylaştı.
Bilge
9 gü
Ses tonu ve diksiyonu birbirinden bağımsız düşünemiyorum. Diksiyon kötüyse ses tonu güzel gelmez, ses tonu kötüyse sadece diksiyon yeterli olmaz.
Sanırım bu ikiliye zaafım var 🙄
0|1
0|0
butekaldim | Aşk İlişkileri konusunda 339 görüş paylaştı.
Xper 7
11 gü
Benim için çok önemli. Ses tonu, Tonlamaları bile önemlidir. İnsanı 2 ele veren şey bence ses nasıl düşündüğü kadar nasıl ifade edebildiğine bakarım elbette
Bu konu benim için o kadar önemli değil sonuçta bu olay birazcık büyüdüğün çevre ve ailenle alakalı. Bunu daha sonra düzeltemez mi? Elbette düzeltir fakat çok da lazım değil m yani. :))
0|1
0|0
EmirTA | Aşk İlişkileri konusunda 640 görüş paylaştı.
Bilge
11 gü
Önemlidir zaten takıntılıyım harf hatası falan olduğu zaman düzeltme çabasına gidiyorum (istemeden oluyor)
Üstelik o grup o güzelim şarkıyı ne hale düşürdü iğrendim şarkıdan :./
0|1
0|0
Myystic | Aşk İlişkileri konusunda 1,6b görüş paylaştı.
Guru
11 gü
Benim bu sese düşen oldu ya la... Kadınlar için ses önemli de şahsen benim için çok önemli değil. Kendini akıcı ve rahat bir dille ifade edebiliyorsa, dilimizi düzgün kullanıyorsa yeterlidir.
0|1
0|0
SenacCc | Aşk İlişkileri konusunda 1b görüş paylaştı.
Guru
11 gü
Çok kaba olmasın , ama doğal konuşabilir o kadar abartmam yani illa TRT spikeri gibide konuşmasın
1|2
0|0
Saddov | Aşk İlişkileri konusunda 825 görüş paylaştı.
Bilge
11 gü
Çoğu kişi diksiyonlu konuştuğunu zannediyor ama konuşamıyor. Buna dikkat edecek olsam Türkiye'de 200 kişiyle falan sohbet edebilirim.
1|1
0|0
ta00ta | Aşk İlişkileri konusunda 2,3b görüş paylaştı.
Guru
11 gü
Mükemmel bir diksiyon aramam ilgi duymak için ama düzgün diksiyon ve hoş bir ses tonu etkileyici olabiliyor.
0|2
0|0
Need4Read | Aşk İlişkileri konusunda 1,1b görüş paylaştı.
Yoda
11 gü
Ben diksiyonu geçtim mesajlaşırken imla ve noktalama kurallarına riayet edip etmediğine bile bakıyorum. Saf bir sapyoseksüelim..
0|2
0|0
Jokerdekim | Aşk İlişkileri konusunda 114 görüş paylaştı.
Xper 5
4 gü
Ses en önemli kriterdir sesin insan üstünde etkisi vardır ve ses bazen kişiliği yansıtır tiz ve dikkatsiz konuşan birinin bencil fevri olması gibi...
@zeyynee kendini bilmek lazim herseyden once sonra mevlam gorelim neyler neylerse guzel eyler yani
Pollymia | Aşk İlişkileri konusunda 174 görüş paylaştı.
Xper 5
11 gü
Evet çok önemli. İletişim kuracağız belki hayatımızın sonuna kadar :)
1|1
0|0
_ViViR- | Aşk İlişkileri konusunda 2,8b görüş paylaştı.
Guru
11 gü
Sesten önce niceler var ama elimizdeki soru bu olduğuna göre sese alışana kadar evet etkiler..
0|2
0|0
arachne_ | Aşk İlişkileri konusunda 116 görüş paylaştı.
Xper 5
9 gü
Çok dikkat ettiğim bir şeydir diksiyon ve ses tonu.. özellikle diksiyon kötüyse sıkıntı
0|1
0|0
Gizli Üye
9 gü
Ses tonu önemli. Diksiyon o kadar değil ama diksiyonu güzel, konuşması zekice olanları çok daha etkileyici buluyorum. 😃 Ama sesi güzel ise benim için okeydir.
0|1
0|0
HesapsızHayat | Aşk İlişkileri konusunda 540 görüş paylaştı.
Xper 7
9 gü
Tabi konuşmasını bilmeyen insan ağzıyla birşeyler geveleyip durmayacak
0|1
0|0
Ayabasanmaymun | Aşk İlişkileri konusunda 770 görüş paylaştı.
Bilge
10 gü
Büyük konuşmayım ama ses tonu ve diksiyonu kötü birine katlanamam galiba
0|1
0|0
NalinnNurr | Aşk İlişkileri konusunda 938 görüş paylaştı.
Yoda
10 gü
Benim için önemli üzgünüm ama saygı duymam kendisine:(
0|1
0|0
jix67 | Aşk İlişkileri konusunda 878 görüş paylaştı.
Yoda
10 gü
böyle şeylerle insan ayırmam önmli olan karakterdir
diksiyon ve ses tonu benim için oldukça önemlidir. ses tonu zaaflarım arasında yer alıyor diyebilirim hatta. bunlar olmazsa karşı cinsimde, hafif geri adım attırmaz desem yalan olur, önemli çünkü benim için.
1|1
0|0
Gizli Üye
11 gü
Ses tonu etkiler.. Ama ne konuştuğu daha çok önemli.. samimî iken yan yana diksiyon olmasin pek önemli değil ama toplum icinde dikkat etsin
0|1
0|0
Gizli Üye
11 gü
Yok ya diksiyon önemli kaba saba konuşan biri itici gelir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
6027Diksiyon sonradan geliştirilebilen bir şey.
Ama diksiyonu düzgün olan daha çok ilgi çeken taraftır bence.
https://hizliresim.com/XAPeBm
Sanırım bu ikiliye zaafım var 🙄
Ses tonu, Tonlamaları bile önemlidir.
İnsanı 2 ele veren şey bence ses nasıl düşündüğü kadar nasıl ifade edebildiğine bakarım elbette
Üstelik o grup o güzelim şarkıyı ne hale düşürdü iğrendim şarkıdan :./
Orda ki canım yine başka birşey di tabikisi hiç argo konuşamıyorum ben bu uygulamada ya
Once uygun olmak lazim ki sonra beklemek lazim uygun olani
En insani yorumu sen yapmışsın cidden ya bunlar insanin seçebileceği şeylermiş gibi konuşuyorlar kendileri mükemmeller🙂
@zeyynee kendini bilmek lazim herseyden once sonra mevlam gorelim neyler neylerse guzel eyler yani
Ama sesi güzel ise benim için okeydir.
ses tonu zaaflarım arasında yer alıyor diyebilirim hatta.
bunlar olmazsa karşı cinsimde, hafif geri adım attırmaz desem yalan olur, önemli çünkü benim için.
Diksiyonu düzgün değilse tip kurtarmaz!