Privet 🎈 Gönül evlendirmek anlamına gelmez mi? Bunu sorularda pek çok kez görüyoruz, öyle sorulmuş bir soruda bir üye şöyle demiş; "Bence başlı başına "idare etmek" kelimesi çok yanlış. İdare etmek sevgi değildir, gönül eğlendirmektir." @Cherry-BlossomSiz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Anlatsanıza biraz...🎈
Aynen sana katılıyorum. İdare etmek nedir? İnsan sevdiğini olduğu gibi sever, onun her hali onu mutlu eder. Bir seyler idare ediliyorsa zaten ortada ilişki sevgi ask yoktur.
0|1
0|0
Cherry-Blossom | Aşk İlişkileri konusunda 751 görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Teşekkürler Tedd alıntı için. Görüşte de açıklamıştım zaten, bana yanlış geliyor. Gönül eğlendirmekten başka bir şey değil.
0|1
0|0
PolyannaElisa | Aşk İlişkileri konusunda 2,8b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
İdare etmek mi? Ne kadar itici bir kelime. İnsan sevdiğini idare etmez, olduğu gibi kusurlarıyla kabul eder.
Acid_Queen | Aşk İlişkileri konusunda 5,4b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Çok saçma bence.
0|1
0|0
CatKong | Aşk İlişkileri konusunda 5,8b görüş paylaştı.
Master
1 ay
Türkçe paşam. Nereye çekersen oraya gider. Bir insan sorunlu olabilir. Onu idare edersin çabalarsın ben uğraşamam diyip kestirip atmazsın. Seviyordur ama sorunludur bu yüzden idare edebildiğin kadar idare edersin. Bir insan saftır, seviyordur ama senin gözünde başkalarını da elde etmek istersin ve planlarla elinde ilk olanı idare edersin.
0|1
0|0
Blodeuwedd | Aşk İlişkileri konusunda 228 görüş paylaştı.
Xper 6
1 ay
İdare etmek kavramı zaten gönül eğlendirmek anlamında kullanılıyor bir nevi mecaz gibi. Boku yedik derken de başımız belaya girdi demek anlamına geliyor mesela. Yanlış bir kavram değil yani.
0|1
0|0
ta00ta | Aşk İlişkileri konusunda 2,2b görüş paylaştı.
Guru
1 ay
Yanlış üslup, doğru sözün celladıdır. Kötü bir niyetle denmemiş olsa bile kötü bir anlam çıkıyor. Doğru bulmuyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
1511Görüşte de açıklamıştım zaten, bana yanlış geliyor.
Gönül eğlendirmekten başka bir şey değil.
Bir insan saftır, seviyordur ama senin gözünde başkalarını da elde etmek istersin ve planlarla elinde ilk olanı idare edersin.
bir çıkarı olmasa idare etmez demek ki..