2 senedir hoşlandığım kıza açıldım, bana "aynı şeyler hissetmiyorum ama zaman ne gösterir bilemeyiz" dedi. Ne yapayım?

- Geçen 2 yılda ne kadar süredir arkadaşsın. Karşılıklı paylaşımlarınız yoksa ve birlikte bir şeyler yapmıyorsanız böyle demesi gayet normal. Ben seni seçtim pikaçhu, sen de beni seç demekle olmuyor. Sen onu tanımak istediğinde, onun da seni tanımak isteyip istememesi önemli. Karşindaki bence mantıklı davranmış. Ne kestirip atıp duygularını incitmiş ne de tanımadığı, hissetmediği birine hemen olur diyip kendini ziyan etmiş. En doğrusu ve uygun olanını söylemiş. Seni tanımaya niyeti var ama sana karşı bir şey hissetmiyor. Sen şimdi sakinleşip kendi durumunu anlaman lâzım. Birilerinin sana karşı birşeyler hissetmesi için mi yoksa onu tanımak için mi vakit geçirirsin? Hoşlanmak, birini tanımak için sadece gerekli motiveni sağlar. Ama daha fazlası değildir. Bir ilişki kurma, geliştirme ve yürütebilme becerilerini, kendini geliştirdikçe sen kendin ve karşılıklı birlikte sağlarsın. Birinden hoşlanmak, sevmek kendinle ilgilidir. ilişki demek değildir. O yüzden birinden hoşlanıyorsan bu motiveni onu tanımak, tanışmak için değerlendirmelisin. Karşında ki sana açıkça şunu söylüyor; " benden hoşlanıyor olabilirsin. Ama ikimizin ortak hiç bir yol almışlığı yok. Zamanla eğer iyi bir ilişki kurabilirsek belki ben de sana karşı bir şeyler hissederim. " Ve şu mesajı da veriyor; "Şu an seninle yeterince anlaşıldığımı hissetmiyorum bu nedenle sana karşı fazla bir şey hissetmemi bekleme." Ve şunu da demiyor; "Seni tanımakla zaman kaybetmek istemiyorum"
Ayrıca karşındaki insanın söylediklerine güvenmeyi öğrenmeden onunla bir ilişki kuruyorum diyemezsin. Karşindaki sana hayatımda başka biri var demiyor. Yorumlarda ki gibi sana yedeğimsin gözüyle, olmaz görüşüyle baktığını da belirtmiyor. Farkedersen toplumda her seyi hazıra getirme çabası ve onayı var. Bu yanlış. İnsanlar, görmedikleri deneyimlemedikleri biriyle bir şeyler yaşamadan karşılarındaki insanı tanıdım yanılgısına düşmeye de çok yatkındır. Ve zaten hep o yüzden geçmişte yaşamaya, bu günü kendi geçmişleriyle değerlendirme hatasına düşerler. Sen öncelikle karşında ki insana kulak ver. Madem onunla bir ilişki düşünüyorsun, beyeniyorsun. O zaman onu tanımaya, anlamaya, karşılıklı bir şeyler paylaşabilmeye odaklan. Eğer umduğun gibi olmazsa o zaman dersin, her hoşlandığım ilişki kurabileceğim biri olmaya bilir diye.
Unutma ki karşındaki seni reddetmemiş, hayır olmaz dememiş. Sadece zaman içinde değerlendirebileğini söylemiş. Gerçekten onun düşüncesine, duygusuna, ilgilerine ve görüşlerine hayat içinde uygunsan belki o da senden hoşlanabilir. Ve bu gayet adil :) Göze alıyorsan denemelisin. Yok ben hazırcıyım önüme altın tepsilerde gelsin, hoşlandığım direkt hoş oluversin diyorsan sen bilirsin :) Biriyle ilişki kurmak kendine güvenmeyi, kendini anlamayı, kendini geliştirme potansiyelini açığa çıkarmak, geliştirmek demektir. Eksiklerini bir başkasında kapamak, duygularını anlamasını beklemek ve ihtiyaçlarını onun gidermesini sağlamam demek değildir. İnsan kendisini anlamadan, kendini geliştirmeden; kendisinde olmayanı bir başkasına veremez ve sağlıklı dengeli ilişkiler kuramaz. Senin eksikliğin, beğendiğin kişi tarafından sadece onaylanma ihtiyacı. Karşında ki seni henuz sadece böyle görüyor. O yüzden zaman vurgusunu yapıyor ve seninle ilgili beklentileri bu nedenle biraz donuk kalıyor. Yinede herkese hitap edemeyeceğini aklında bulundurmalısın.. Benden bu kadar :)0|10|0Görüş hala geçerli mi?@Uga915 ben zaten herhangi bir teklifte bulunmadım sadece olan hislerimin böyle olduğunu anlattım. O da gerek eğitim durumunu gerek biraz nötr ölüsünü gösterip ne olacağını bilemeyiz dedi ben de saygı duydum. Bana sadece zamanı gösterdi ne olur bilemeyiz dedi benim anlamadığım açık kapı bırakması benim onu anlama ve tanıma çabam olursa bu kapıyı sonuna kadar açabileceğim mi yoksa bana bu kapıdan çok ve kapat mi demek istedi kırmamak adına
Dostum. Hoşlandığın birinin senden de hoşlanması güzel bir karşılıktır. Ama böyle olmak zorunda değil. Açık kapı/kapalı kapı diye bir mevzu yok. Bu gün hoşlanır yarın hoşlanmaz. Bu gün evet der, yarın hayır der. Bu gün sever ama yarın terkeder. Yani olmuşa ölmüşe değil, şu an kendine bakmalısın. İçinde ki onaylanma ihtiyacını anladığında ve bunu bir başkasından beklemediğinde, ne yapmak istiyorsan onu yaşarsın. Sen birinden hoşlanıp hoşlanmaman onun adına bir şeyi değiştirmez. Değişimi başlatan şey, senin neler yapmaktan hoşlandığındır. Onunla vakit geçirmekten hoşlanıyorsan onunla vakit geçir. Hoşlanmıyorsan vakit geçirme sadece bekle. Bekle ve sonra gör, ondan hoşlanan bir baskasının zamanla onunla neler paylaşarak yaşadığını. Bu tercih senin. Açık/kapalı kapi diye bir şey yok.
- Hepsini Göster Daha Az Göster
Dostum o zaman bu çok güzel. Ve çok şanslısın. Ve ne mutlu. O halde ne istediğini biliyorsun. Kendine açılacak bir kapı arama. Her kapı seninle de açılır seninle de kapanır. Yakın olmayı, değer vermeyi, onunla vakit geçirmeyi mutlu hissettiğin için dene. Ona sadece kendini anlatmayı değil. Onu anlamayı, dinlemeyi, uyumluluklarını geliştirmeyi de dene. Biriyle bir şeyler paylaşmak, kendi içini özgürce yasamak çok güzel ve değerlidir. Insanı zenginleştirir, derinleştirir ve geliştirir. Bir şeylerin bir şeyler olması için değil. Sen kendini böyle daha iyi hissettiğin için de onunla zaman geçirmeyi dene. Keyifli ve güzel günlerin olsun.
Sağol üstadım gerçekten ufkuna yenilik getirdin ve emin olmama yardımcı oldun her şey için çok sağol
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
98- Ben beklemezdim yerinde olsam yani çok umut verici konuşmamış. Hem aynı hissetmiyorum deyip, hem de açık bir kapı bırakmak hoş olmamış bence. Ben bana biri açıldığında net olmayı seçerim hep. Uygun bir dille neden olmayacağını söylerim. Sen yapabileceğin kadarını yapıp açılmışsın. Sana düşen artık önüne bakmak bence.2|11|0
Ben açıkçası önüme bakmak istemiyorum ama geçmişe de bakmak istemiyorum daha doğrusu ben bakmak istemiyorum artık hicbir şeye yapmak istediğim şu an tek şey en güçlü olmak
- Erkeklerde bu var, açılsın kızı alsın bitti. Kızlar öyle değil zamanla gelişen duyguları var önce gözlem yapılıyor arkadaşlık kuruluyor bağ güçlenirse sana karşı alevlenirse doğal akışında gitmek istiyor.. Erkeklerde sabır mı yok bilmiyorum. Arkadaş olmayı bilmiyor çoğu. Bir kızla arkadaş olmadan sevgili olamazsın bence.1|10|0
2 senedir arkadaşım sabırsızlıkla alakası yok kız çok nötr birisi zaten ben onu anlayışla karşıladım zaten bana şu an sınava hazırlanıyorum kafamı başka şeylere veremem dedi bir de eğer birgün sana hislerin aynı mi diye sorarsam bil ki bende sana karşı bir şeyler hissediyorum dedi saygı duydum ama arkadaşlığını bitirmek istemedi yani benim ondan uzaklasmami
Eh umut verir gibi olmuş ama sen yoluna bak bence. Çünkü bunlar bahane oluyor çoğu zaman. Gerçekten seven biri bahane uydurmaz diye düşünüyorum.
Sana karşı aynı hisleri beslemiyorum dedi ama zaman ne gösterir bilemem ben açıkçası şu satten itibaren bu konuları uzun bir müddet açmamak üzere kaldırdım. şu an tek ihtiyacım yeniden güç toplayıp eski otoritemi kazanmak
- Elimin altında dur da şu an sahip olduğum 7-8 flörtümden sıkılınca bi ara senle de bi eğleneyim demek istemiş. Rekabet istesem esnaf olurdum güzelim teşekkür ederim ilgi alakana der yoluma bakardım.1|10|0
- Şöyleki bu kaçınılmaz, birini bulamazsa istediği gibi illaki R yapar.1|20|0
Bana aynen şunu dedi zaman ne gösterir bilinmez belki senin duyguların değişir belki benim ama şu an için hislerim senin hislerinin aksine
- şu an başka biri var lazım olursun diye açık kapı bırakmış bence önüne bakmalısın genede sen bilirsin0|10|0
Yay burcuyum bekleme sebebim hem kendim hemde onun üniversiteye hazırlanıyor oluşuydu ben bu sene yerleştim o bu sene 3. kez hazırlanıyor ben normalde şehirden ayrılmadan önce yüzyüze söyleyecektim ama pandemi girdi bir türlü fırsat olmadı bende dayanamadım artık en azından uzakta olursam daha kolay unuturum dedim şansıma bende gidemedim
Kotu olmuş belki daha önce söyleseydin başka olurdu sanırım o zaman icinde sen onu dusunurke onumda aklına biri girmiş olabilir
Bilmiyorum sordum eğer böyle bir durum varsa unutamadigin vs. yok dedi bana yalan söylese eline geçecek ki hem
Sen gerçekten çok safsın üzüldüm yalan söylemiş ama umarım gözün açılır yoksa çok üzülürsün bu mantıkla
- Birsey hissetmiyorsa yapacak bisey yok zorla güzellik olmuyo0|10|0
- Gizli Üye1 ayAynısını bende yaptım. Yani kızın yaptığını pişmanım şu an. Özür dileyecek yüzüm yok.0|10|0
- aynı şeyleri hissetmiyormuş muş sonrasında yapışır bu sana1|10|0
- oyle dediyse sen geri vites yap bence, kacan kovalanir taktigi burda ise yarar gibi gorunuyor 😂0|10|0
- En azından rahatladın boşver önüne bak1|10|0
- Seni yedekte tutmuş istemem yan cebime koy misali1|10|0
Ilk bende bunu dusunurdum ama çok nötr biri duygusal biri değil ve üniversiteye 2. kez hazırlanıyor eğitimim önemli dedi bende saygı duyuyorum dedim belkide sen haklisindir yani artık beni baglamaz
Bence bahane hepsi egtim falan senin onu engelleyeceğini düşünmüyorum aksine daha azimli çalışır öyle olsa tabi herkesin düşüncesi farklı
Herkesin kendi hayatı kendi kararları yapacak bir şeyim ne yazık ki ama şu an biraz garip hissediyorum doğrusu
Içimde kırgınlık üzüntü yok aksine harekete geçme isteği doğdu bugüne kadar yapamadığım şeyleri yapmak istiyorum
- yapış1|10|0
- Biraz sallamis0|10|0
Detaylı bilgi
En İyi Erkek Görüşü