anlık duygu değişimleri yaşıyorum yeterince değer vermiyorum kendime..
Nasıl tam anlamıylan öz güvenli bir birey olurum?

Benden hoşlanan aynı şekilde bnmde hoşlandığım bi erkekten kaçtım çünkü özgüven problemi yaşıyorum ciddi derecede bu özgüvensizlikle yürütemiyceğimi ve buluşmaya bile cesaret edemiyeceğimi düşündüğümden dolayı uzaklaştım hiç ilgilenmiyomuş gibi yaptım ve çok acı bi durum çaresizce hissettim. sizce nedir bu durumun çaresi nasıl iyi olabilirim cesur olabilirim kendime güvenebilirim?
Güncellemeler:
En İyi Erkek Görüşü
En İyi Kız Görüşü
Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
1112Benzer Benceler
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Görüş(eig) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Geçmiş bazen geçmemiş oluyor
Geçmişinizde yaşadığınız bir olay veya çocukluk döneminde yaşadığınız bir olaydan ötürü aslında oluşması gereken özgüveniniz yitirilmiş durumda. Özgüven eksikliği kişinin kendine olan sevgisini kısıtlar. Kendini sevmeyen ve değer vermeyen birey zamanla etrafından da soğumaya başlar.İlk önce özgüveninizin yitirilme sebebini bulmaya çalışmalısınız. Yaşadığınız olayları gözden geçirin lütfen. Daha sonrasında kendinizi hatalarınızla da kabul edin. Kimse mükemmel değildir. Hayatın bize öğrettiği onca şey vardır. Bu öğrettikleri içerisinde bazıları acısız, hatasız değildir elbette ve kesinlikle kendinize değer vermeyi bileceksiniz. Değer verdikçe size de değer verildiğini göreceksiniz.
Negatiflik veren insanlardan uzak durmalısınız
Hayatınız boyunca başarılarınızda olduğunu unutmayın. Tamamen kendinizi olduğu gibi kabul edin ve kimseye karşı kendinizi ispatlama çabasına girmeyin.Hayatta sadece kıyaslamanız gereken bir durum var ise o da sizin sizinle olan geçmişinizdir.
Geçmişe takılmayın, ve her gün sabah kalktığınızda aynaya bakıp kendinize "seni seviyorum" demeyi unutmayın. Huzurla kalın.
Çok güzel yazmışsınız gerçekten çocukluk dönemimde yitirdim bn özgüvenimi yaşıma göre ağır şeyler yaşadım bu durumu nasıl kabullenebilirim? geçmişi düşününce hep neden ben diyorum geçmişim daha farklı olsaydı ben çok daha farklı bir insan olurdum. Peki bu yaştan sonra gerçek anlamda özgüven kazabilirmiyim
Elbette kazanabilirsiniz. Bu konuyla ilgili bana ulaşabilirsiniz veya başka bir uzmandan destek alarak kendinizi gayet güzel toparlayabilirsiniz🙋♀️😊