Kıskançlıktan nasıl kurtulabilirim?

Demet Kolkılıç Ne Diyor?
En İyi Kız Görüşleri
- Psikologum bana bu konuda olay+düşünceler+duygular analizi yapmamı önerdi. Aslında düşüncelerumuz var ve bunlar bizde bazı duygular oluşturuyor ama alternatif düşünceler oluşturmaliyiz ve gelen o kalıp düşünceleri (psikolog başka bir şey diyordu da aklıma gelmedi kalıp dicem) alternatifleri ile değiştirmeluyiz dedi. Mesela bana yazma ödevi verdi. Bunları yazacağım bir hafta boyunca. Olay+düşünce+duygu diye sonra okuyacsgim. Ve o an gelen o düşünce yığınından sonraki zamanda neler hissettiğime bakacağım hala aynı mi düşünüyorhm yoksa ya ne saçma düşünmüşjm gibi mi?
Ve kendi fikrimde insan insanın ruhunu sever eğer ergenlik çağında değilse. Ruhun fiziğini güzelleştirir. Güzellik kalıpları her bölgede farklıdır. Mesela bazı kabileler dev kupeler boynuna halkalar takar ve bunu güzel bulur. Oysa bize göre güzel değil bunlar. Yani böyle düşün. Onun güzellik standartları ve öncelikleri neler? Ruhunu seviyor mu?1|00|0Görüş hala geçerli mi? - Sevgiline karşı güven problemi yaşıyor olabilirsin illa ki aldatılmanın etkisiyle güven problemleri ortaya çıkabilir çok sevdiğinden de kaybetmek istememenden de bu tarz hisler ortaya çıkabilir1|00|0Görüş hala geçerli mi?
Ayrıca içinde yaşamaktansa sevgilinle paylaşmanı ve bu olayı beraber bir sonuca ulaştırmanızı öneririm. Karşı tarafın sana güven vermesi önemli
İsterse bütün kızlar kafasını taksın iş senin sevgilinde bitiyor seni seviyorsa başka kızda gözü olmaz rica ederim💚
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
1418- Valla buna benzer özgüvenim yok gibi bi konuda içimdekileri yazdım buraya aynısın yazmıcam. Öyle kurtulabileceğim bişiy değil bu kişisel gelişim laflarıyla. Acı çekmeni istemiyor beynin. Seni sürekli uyarıyor. Bu ihtimali düşünerek hafifletmeye çalışıyor ama olmama ihtimalinin önemi onun için önemi yok. Ama kendine güvenmeyen kızlar daha iyi. Boş özgüvenli olmaktansa. Herhangi bi kıza bu saatten sonra yaklaşmam ben. Daha doğrusu sevgilim olmadığı için neden olmadı sorularına maruz kalmak istemem. Başka şeyler de var da neyse. Hayatın boyunca sevgilin olmamasını mı dilerdin? Aşk için falan da değil sadece sana bakan biri var yani sen bu dünyada var olduğunu kanıtlayan birine sahipsin. Bunu hak ediyo musun? Neye göre hak ediyorsun? Bir önemi yok. Ama buna sahipsin bu gerçek. Şimdi bunun gerçek olmadığı ihtimali ile mi kendini üzüyorsun bir de? Umarım en yakın kız arkadaşınla aldatılırsın.0|00|0
Sondaki temennim. Çok kafana takma. Başkalarının ne dediği hayatına etki etmeyecek. İster iyi dilek ister kötü dilek. Sen neye inanmayı seçersen ona inanacaksın. Ama acı hep acıtacak. Orda olmadığını söylesende orada olacak. O yüzden bu kişisel gelişim lafları icat oldu. Onları kullan psikolog önermiş.
- Soran1 ay
Çok kafana takma mı? Siz beni tanımıyosunuz ki yani nasıl rahat uyudunuz nasıl rahat yazabiliyosunuz ben daha önce yaşadığım kötü olaylar yüzünden bu şekilde hissediyorum her insan aynı değil burada yazılanlar sizin söylediğinizin aksine bana iyi geldi bu yüzden soruyu sordum kötü dilek almak için değil bu aklımın ucundan bile geçmedi ben kötü birsey yazmadım söylediğinizi hak etmedim. Sizin gibi yapmıycam umarım aşık olursun kaybetmekten de çok korkarsın sonrası mutlu son olsun
- Hepsini Göster Daha Az Göster
ben zaten hiç bi zaman rahat uyuyamam yaptıklarımdan değil yapamadıklarımdan. Mutlu son yok öyle bişey. Ben değil kızlar aşık olsun. Geçmişime gitsinler aşık olsunlar. Bugünki beni daha iyi bulabilirsin o zaman. Aşk kurtarmaz şimdi somut şeyler lazım. Geçmişimi hiç bişey dolduramaz ve iyi edemez.
- Gizli Üye1 ayBen de senin gibiyim...🙄 cok guzel olmama ragmen bir de dusun...
Hep benden daha guzellerini dusunuyorum salakca😂 yolda yururken guzel kiz gorsem bunlari dusunuyorum.
Kendimize guvenmemiz lazim. Dis guzellik onemli ama bununla beraber karakter huy, butunluk de onemli. Bir kiz sirf cok guzel diye sevilmez. Seni sectiyse, seni digerlerinden ayiran bir ozelligin vardir. Ayrica hep ondan da daha yakisıklıları var. O daha iyisini istiyorsa biz de daha yakısıklısını isteriz amaaan bize erkek mi yok baciiiimmm cok guzeliz cookkk1|00|0- Hepsini Göster Daha Az Göster
- Görüş sahibi1 ay
Üf mesela benim burdan tanisip konustugum birisi vardi. Biraz duygusallik yasandi aramizda. Benden once yari ciplak fotolu sorulara attigi gorusleri bile gorsem sinirim bozuluyor. Mesela dun tesaduf gordum, stalklamadim. Kizin biri boyle popoya nasi sahip olurum diye gorselli soru sormus. O da squat yazmis sadece. Yurumemis ama kim bilir bakarken ne dusundu. Yani oyle sorulara cevap vermesi bile sinir kiskanclik krizi sebebi. Tabi arada iliski yok olsa oyle bise yazamaz zaten amaaaa benden oncesi veya flort doneminde bile boyle bisey yasanmasi krize sokuyor beni. Mesela afedersin benim popom guzel oldugu halde kendimi kizla kiyasladim acaba onu daha mi cok begenirdi gibisine😰
- sen kendini sevmiyorsun
özgüvenin yok
kendini tanı
sor herşeyi
bu neden böyle , şu neden şöyle
kafaya taktığın meselelerin
büyük dünyada küçücük kaldığını
anlayacaksın
sana cevap veriyim derken şiir yazdım
vay mk1|00|0- Hepsini Göster Daha Az Göster
- Aşk sadece güzellikte olsaydı çoğu insan tek kalırdı🤷🏻♀️ Seninle geçirdiği zamanın tadını senin kokunu senin gülüşünü senin verdiğin huzuru seviyordur. Seni güzel buluyordur zaten güzellik denen şey herkesin beyninde farklı bir algı. Birlikte yaşadığınız güzel anları bu negatif düşüncelerle bozma bence ona sıkıca sarıl ✌🏻1|10|0
- O ben de de vardı ama sonradan diyorsun ki kendini yemekten tğkeymekten başka bişi degıl ha hala kıskanclık yok mu var o bir huy artık ama sen kendi degerin in farkına varınca azalıyor mesela en basit makyaj yap mis gibi sacını farklı renk yap oje sür farklı şeyler yap bakıma alakalı huzurlu hissedıyorsun1|00|0
- Bunun temelinde kendine güven eksikliği yatıyor. Hayatta bir sürü kız var bir sürü de erkek ama sen bir tanesin. Kendi değerini fark etmen ve kendi iç gelişimin için çabalaman çok önemli. Kendini seven kabullenen ve kendine sahip çıkan biri daima çekicidir.1|00|0
- Bu çok kötü his ve geçmişe takılmanı istemem fakat neden seni aldatan bir insanla birliktesin, şüphe insanı öldürür bunu kendine yapma, evli misin bilmiyorum ama eğer değilsen o kişiden uzaklaş çünkü aldatmak hiçbir zaman bir kere oldu diye olan bir şey değildir aldatmak devamı gelen karşındaki insanı sürekli şüphede bırakan ve onu ruhsal çöküntüye uğratan lanet bir şey imkanın vardır daha fazla orada durma1|00|0
- Sana yeterince değer ve ilgi vermeyen veya aşırı ilgi veren insanlar olmuşsa bu durum mümkün. anne baba problemi olan çoğu insan yaşar samimiyet uğruna uğraştım didindim gene fayda etmedi, göz ardı edip kendime hayat kurdum kabul etmedikçe sallantılı bir hayat yaşadım. aşıcaksın bunu. ihtyaç duyduğun insan sayısını az tutma yani hepsine düşen yükleri azalt kalabalık bir çevre edin işte o zaman birisinden beklentin de olmuyor. kafan rahat oluyor. o yoksa o var diyorsun.1|00|0
- Senin sorunun kıskançlık değil, Özgüven eksikliği kaybetme korkusu ve karşındakini ödülün gibi görmek.
Bunun için kendine yatırım yapman lazım.1|00|0 - Sizin ilişki uzun sürmez çünkü sende aşırı derecede kaybetme korkusu var.1|00|0
- Anı yaşa mutlu ol her şey olacağına varır
Bacak aranıda sıkı tutarsan sittin sene bırakmaz seni0|00|0 - "Onca güzel kızlar varken" dediğiniz kızlar gibi olursan, onca güzel kızlardan biri olan senden vazgeçeceğini düşünmezsin.1|00|0
- Herkes kendi özeliyle güzelligiyle bir baska
Kimseyle kiyaslama kendini kendin ol kendini sev sevdir bitchess🥀1|00|0 - Bu kıskançlık değil şüphe ve her kadında kıskançlık vardır1|00|0
- Buna aşk de bence kıskanmayan insan domuz olur gerçekten kıskanan kişiler daha çok sever sahip çıkar1|00|0
- Hepsini Göster Daha Az Göster
- Gizli Üye1 ayKafayı sıyırmışsın dostum, Şaka bir yana kız arkadaşımdan daha güzel kızlar var fizik olarak ama yinede onu seviyorum ben niye bilmiyorum.
Kız arkadaşı dediysemde platonik :D1|00|0- Hepsini Göster Daha Az Göster
- Gizli Üye1 ayişte canlı bir önreği hep söylerim. kıskanclık özgüven eksikliğindendir1|00|0
- Kiskancliktan kurtulmak biras zor ama zamanla sevmedigin biri ile cikarsan kiskanma kirizin düşer0|00|0
- en güzelini sevmelisin diye bişey yok hiçbirimiz mükemmel değiliz aşk kendine yakışanı seçer1|00|0
- Merhaba kıskandığın kişinin yerine kendini koyarak kurtula bilirsin o zaten senden bir sıfır önde1|00|0
- Bu kıskaçlık değil kendine güvenmemek kendine güven ve hayatını yaşa1|00|0
- Kendine güvenmeyi öğrenmelisin.1|00|0
- seni sevdiğinden şüphen varsa ayrıl bence1|00|0
- Gizli Üye1 ayÖzgüven eksikliği yaşıyorsun1|00|0
- Gizli Üye1 ayKurtulamazsın.1|00|0
Detaylı bilgi
İnsan an'ı yapabilseydi eğer yaşamın nefis akışını da görebilirdi
Ah geçmiş an'ı yaşamaktan mahrum eden, geleceği de kaygılandıran, insanın kendi benliğini üzen, ah geçmiş. Hayatta her şeyin üstesinden gelebiliyor insan da, kendinin üstesinden gelmekte zorlanıyor. İşte bu durumu aşabilirse değmeyin keyfine.Öncelikle insanın lafta, sözde değil, hakikaten kendine değer vermesi gerekir
Gerçeğinden kendine "seni seviyorum" demesi gerekir. İnançla hem de. İnanın bana çok faydasını görürsünüz. Aksi halde zihninizde oluşturduğunuz bu olumsuz düşünceleri yaşamaya istekli bir bilinçaltı ile karşı karşıya kalırsınız ki eminim bunu hiç istemezsiniz.O yüzden öncelikle siz kendinize değer verin ki, karşınızdaki insanda size değer versin. Sonrası mı iyilik güzellik olsun. Eğer bir problem olursa dahi bunun sizinle ilgili değil karşı taraftaki insanla ilgili olduğunu bilirsiniz.
Her acı hayatımıza yeni bir güzellik getirir
Olgunluk güzelliği... Bizi biz yapan ruhumuz, bizi biz yapan insanlığımız... Bizi bizden alan hiçbir şey için arkaya dönüp bakmamalıyız. Her ne kötü an yaşadıysanız hepsini gözlerinizi kapatarak bir kutuya hapsedin ve sonra o kutuyu kör bir kuyuya atın. Gitsinler ve bir daha yaşamanıza gelmesinler. Güzellikte kalın.Yazdıklarınız bana o kadar iyi geldi ki çook teşekkür ederim 💐♥️
@soran Ne demek ben teşekkür ederim. 🙋♀️☺
Keşke herşey dediğiniz gibi olsaydı geçmiş bırakmıyor ki geleceğe adım atalım hayatimizda doğru düzgün bişi yaşamıyoruz ki guzel düşünelim her hayatımıza giren bişi alıp götürüyor. Bağlandıktan sonra bu dediğiniz pekte mumkun olmuyo o kutuyu değil kuyuya atmak başka bişi de yapsam kurtulamıyor insan