Son teknoloji elektrikli araba. Otopilot sistemi var, şarj süresi çok hızlı ve aşırı performanslı araç. Fosil yakıtlı ve elektrikli araçlardan aşırı hızlı kalkışı var. Normal bir araba 0'dan 100'e 8-10 saniyede çıkarken, Tesla 0'dan 100'e 3 saniye veya 3 saniyenin çok altında çıkıyor.
1 senedir kullanıyorum, tesla model x. daha öncesinde porsche kullanıyordum. karşılaştırma yapmak gerekirse tesla daha rahat. telefon uygulaması ile arabayı uzaktan ısıtabilirim. arabanın kilidini açıp kapatabilirim. araç güvenlik sistemi iyi, yakınlaşınca otomatik kayıt sistemine geçiyor. önde araç ani durduğunda uyarı veriyor ve inanılmaz ani bi fren yapıyor. dans ediyor. autopilot baya güzel. uzun yollarda çok rahat. şehiriçi kullanmak konforlu değil, ani frenler yapabiliyor. güzel yani
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Gizli Üye
4 ay
Herkeste biliyormus gibi biseyler zirvalamis ama aslinda basit net bir sebebi var. tesla amerikada uretiliyor. Amerikadan turkiyeye yollanan araclara ek gümruk vergisi vardir yuzde 60. Yan kaba bi hesaplai bu tesla fabrikasi almanyada olsa 100 liraya gelecekse abd den geldigi icin direk hic sebepsiz 160 liraya cikiyor. En onemli fark bundan kaynaklidir yoksa tesla elektrikli araclar arasinda ucuz olmasiyla unludur. Bunun disinda elektrikli arabalarin pahali olmasinin sebebi cok yuksek pil maliyetidir. Ve yeni yeni uretime baslandigi icin yuksek ar-ge masraflari vardir. Zamanla yayginlastikca duzene girer.
Toyotanın hibritlerini buna bin basar. Zaten geçen sene ABD'de en çok sevilen araç Lexus ve Toyota olmuş. Şaşırtıcı değil
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Gizli Üye
4 ay
Güncellenebilir özellikleri var. Mesela navigasyonu, her teslanın geçtiği yollar hafızaya kaydediliyor. Bir sonraki Tesla eğer o yoldan geçerse, direksiyon hakimiyeti şoförde olmadan araç kendi halinde kendi seyrinde gidiyor.
Otopilotu var. Ama ara-sira yol kazalari yasiyor, dogru bir haber ise. Tabi Teslaya ideal ve işaretli yol gerekiyor. İlk önceden güzel yollar yapılmalı 😌
Öncelikle tesla pahalı değil, ucuz fiyat performans bir marka. 0 emisyon ve tamamen elektrikle çalışan araçlar bunlar. Çok atikler, hızlı şarj oluyorlar ve otomatik pilot özellikleri var.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş