Merhaba eşim bana araba almak istiyor iyi bir şoför degilim zaten 120 bin civarında bir araba buldum eşim de almışken iyisini alalım dedi ama ben kendime de trafiğe de çok güvenmiyorum o da elimizde patlar eski model diyor sizce eski model mi 2008 model
Güncellemeler:
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
313Arabanın motor ve hareket aktarma organlarında sorun yoksa, şasileri, podyeleri, direkleri ve tavanında işlem yoksa alınabilir.
Anladım e tabi satılması da kolay olmalı bizim için
İmkan ve şaetlar ne el verirse insan ona binmeli
Bizim amacimiz onu çocuğumuza ev için peşinat olarak almak ondan biraz daha bütçemize göre iyi alalım dedik bı de elimizde patlamasin istiyoruz
Hiç bir araba elinizde patlamaz, rahat olun..
Bugün satılmayan araba yok..
Eski olmasına değil bakımsız araba almamaya gayret edin.
Bakımsız araba sanayi de masraf demektir.
Ben ilk Kia Sorento düşündüm bizim için 120 bin TL iyi para çünkü biz ancak bu şekilde birikim yapabiliyoruz yani araba alıyoruz sonra Allah izin verirse çocuklarımız için ev alicaz o yüzden araba elimde patlarsa çok üzülürüm
Anladım. İstediğiniz araba büyük bir araba şoförlüğünüzü bilmiyorum ama inşallah zorlanmazsınız. Haklısınız yatırım aramacıyla alınıyor ama trafik bu herşeyle karşılaşma ihtimaliniz var bu sebeple bir yandan risk olduğunu da belirtmeliyim
Çok haklısınız ben de markete bile yeri geliyor küçük cocuklarla araba şart oluyor kursları derken çok teşekkürler güzel yorumunuz için 🌸💜
Kia Sorento nasıl
208 Kia Sorento düşündüm ilk başta ama biraz büyük gibi sanırım satarken kolay satılsın istiyoruz
2011 2012 cee'd falan bakın o paraya bulursunuz eldende kolay çıkar
Tamamdır aklımda 🌸
O hiç hayatında 1968 model Ford Mustang ya da 1970 model Chevrolet Corvette görmüş mü? Yılın hiç bir önemi yoktur yeter ki araba iyi olsun
Biz şimdi arabayı birikim olarak görüyoruz Allah nasip ederse iki çocuğumuz var onlara amacımız ev alabilmek okul masrafları başlamadan bı nevi yatırım peşinat olarsk düşün
kusura bakma ama para yönetimini hiç bilmiyorsunuz. Birikim olsun diye araba alınır mı. Model düştükçe fiyatı azalacak her sene. Eğer amacınız birikimse gidin hisse senetleri alın. Borsada o para 1 sene içinde en az 2 ye katlanır
Benim araba almam gerekiyordu bizde bunu daha sonra satar üstüne koyar ev alırız diye düşündük borsa falan da hiç oyanamsdik parayı kaybetmek korkutuyor beni
Borsa oynamak diye bir şey yoktur. Türkiye’de bu işe kumar gibi bakılıyor. Nasıl altın, döviz yatırımı yapıyorsan borsa da aynen öyle bir yatırım aracıdır ve en karlı yatırım alanıdır. Kaybetme riskin neredeyse yok. Kaliteli bir kaç şirketten hisse senedi alın 6 ay - 1 sene bekleyin bakın ne oluyor. Ben çok geç keşfettim maalesef. Çok farklı bir yerde olabilirdim şu ana kadar
Tam olarak bu dediğini internetten ne diye araştırmak gerekiyor ilk başta çok düşük bir parayla girilir mi belki gerici der misin bilmem ama haram olup olmaması da beni etkiler çocuklarımıza ev almak istiyoruz birikim yapıp çok dindar değiliz ama bu konularda hassasiz diyelim
Ananın ak sütü gibi helal paradır bu. Sen şirkete yatırım yapıyorsun. Şirket senin paranı kullanarak üretim yapıp büyüyor sen de kazanıyorsun ortak olduğun için. Ticaretten ne farkı var bunun. Sen bilirsin yine de
Tamam bunu arastiricam yalnız benim eşimin dur noktası çok hassas ondan korkum var bı anda kendini kaptırıp bulasirsa çok fazla zarara sokabilir
akıllı olduktan sonra hiç bir sıkıntı yaşamazsınız
Tamam dusunucem bu konuyu
Tabi satılması da kolay olmalı bİzim için ☺️
Desteğin için teşekkür ederim peki bu arada daha sonra satmak istesem elimde patlar mı eşim bU sefer ben demiştim diye sürekli söylenir daha önce de mundar ettiğim yatirimimiz oldu da 😢
Arabanın modeline göre değişir bu. Hiç duyulmamış bir markaysa millet parçası pahalıdır veya bulunmaz diye almaz. Ama sen temiz kullanırsan sıkıntı olmaz araba yatırımdır.
Çok da bilgili değilim otomotik vites alicak zaten bana pratik olacak bı şey lazım
Mesela Fiat Palio al otomatik olandan hem küçük güzel araba ve sanayiye göndermez şehiriçi çok kullanışlı ve fiyatları 50 bin civarında 70 bin lira cebinizde kalır. İyi düşün geri kalan parayı da yatırım yap derim
Doğru diyorsun daha fazla miktarda olmasının bir sebebi iki çocuğumuz var bir ev aldık Allah nasip ederse çocuklarımız için ev alıp birikimi ancak bu şekilde yapabiliyoruz o yüzden 100 bin TL üzerinde bakıyoruz bı nevi peşinat mantığı bı yerde benim için
Doğrudur. Hangisi kafanıza yatarsa onu yapın herkesin yoğurt yiyişi farklı tabii. Eşinizle de istişare edin ortasını bulursunuz hayırlı günler.
Çok sağolun
Rica ederim ☺️
Km değil fiyatı 120 bin civarinda
yatırım amaclıysa 2013 altı araba almayın
2 sene once 50 bıne aldım ford fıesta arabamı 120 bıne sattım bu sene %120 kar
Tamamdır çok sağol
Kia sorento ya ihtiyactan dolayı çocuklar için almam gerekiyor ben de iyi şoför degilim
Iyi şoför değilseb arabaya niye biniyorsun öncelikle kurs alsan daha mantikli degilmi senin ne hakkin var başkalari tehlikeye sokmaği trafikte?
Yakın yerlere giderim çocuklar için market vs ya da onların kursu ama onun öteye kendimi geliştirmeden gitmem zaten kendini bilen biriyim ki iyi olmadigimi söyledim kalkıp haritaya bakıp bir yere gitmem mesela ezbere bildiğim yere giderim
Bu mantikli ama 2008 araba tavisye etmem büsürü sorun yaşarsin bence ben hic kia binmedim ben sen olsaydim kücük bi clio alirdim ikinci el 2018 model falan daha mantikli bence
Tamam çok sağol bakicam tekrar büyük araba hoş durdu gözüme ama kullanımı da kolay olmalı elbette benim için ☺️
Neden alınmasın ben yıllarca istemedim çocuklar için şimdi mantıklı geliyor ben onun esiyim o beni ben onu düşünürüz
Saçma almaması gerekir.
Seninde hizmet etmen gerekmez yaparsan ikramındır.
Biz severek yapıyoruz eşim için her şey feda olsun çünkü biz bir aileyiz
Adamsın. :D
Ne sacmaliyosun ya sen
Bizim amacimiz gücümüzün biraz üstüne çıkıp çocuklarımız in okul masrafı olmadan onlar için ev almak onun için yüksek model alıp elimizde patlamasin dedik ☺️
Kıa Sorento
Bir ara bizde de vardı ondan güzel araba ama yakıtı falan çok yakıyor. Birde başlangıç için jeep tarzı araba önermiyorum. Mesela i20 i30 clio gibi arabalar daha uygun olur
Yakıtı da önemli tabi ama çok fazla uzak yer için kullanmicam işimi gorsun yeter teşekkür ederim yorumun için🌸
Araba büyük olduğu için parkta olsun dönüşlerde falan zorlanırsın ondan dolayı daha küçük araba daha iyi olur ama yine de siz bilirsiniz. İnşallah gönlünce olur❤️
İnşallah çok sağol 💜