Şimdiye kadar kullandığım araçlarda büyük çaplı bir sorun yaşamadım. Bakımlarını aksatmam. Eski aracımda bozulan ampülü kendim değiştirmiştim. Ötesini yaşamadım henüz.
Babam arada bir şeylerle uğraşır; ama ben motordan anlamadığım için sık sık tamire götürme isteğim basıyor. (Eski sistemde engellilere motor eğitimi muaf tutulduğu için, yağ su kontrolleri ve dolumu haricinde hiçbir şey bilmiyorum. 2018'de devreye girmiş.) Bir arkadaşımın babası eskiden BMW E36 3,18is almıştı. Arabanın eski sahibi korna çalmıyor diye silecek kolunun ucuna korna yaptırmış. Arkadaşım ve babası 1,5 yıl kullanıp satmışlar, yerine 1,9 dizel Land Rover Freelander 3 kapı almışlardı. En acayip takıntım ise, 28 derece ve üzeri yaz sıcaklarında LPG sistemi benzinle aynı anda devreye giriyor diye, düğün birikimimin tamamını motor rektefiyesine veya sıfır sandık motorla değiştirerek harcamaktı. Sıfır sandık motor, arabamın değerine yaklaşık 10 bin farkla yaklaşmıştı. Diyelim ki, sandık motorla değiştirip arabamı yaptırdım. Maliyet 55 bin TL tuttu. Düğün zamanı arabamı satacak olsaydım, 2022 sonunda 80 bin TL'ye satardım. 33 bin TL araba, geriye kalanı motor masrafı için düğün parası iadesi ekstrası katacaktım.
Büyük araç kullanıyorum küçük araçların tesisatından anlamam. Kamyonlardan anlarım hava sistemlerini biliyorum fren hortumlarının bakımını kendim yapıp değiştiriyorum. Motorda küçük çaplı arızaları giderebiliyorum. Geçen gün akü kutup başı şase yapıp kurşunu eritmiş idare etsin diye metal pulları ovel hale getirip kutup başı ile kurşun arasına sıkıştırdım eskisinden sağlam oldu hahah.
Çok ağır bişey olmadımı geneli ben uğraşıyorum mecburen ama life kaldırılacak veya aşırı detaylı operasyona mecbur sanayi servis vs gidiyorum iyi olacak yere
Ben daha araba kullanmasını bilmiyorum hadi diyelim öğrendik araç bozulsa hiç birşeyden anlamam uğraşmaya kalksam kesin bozarım en iyisi tamirci çağırmak. 😂
En İyi Kız Görüşleri