Trafik kazalarının en büyük sebebi nedir?

- Hız diyorum araba fenomenim1|10|0Görüş hala geçerli mi?
En İyi Kız Görüşü
- "Erkek olmak"1|00|2Görüş hala geçerli mi?
@JAPANMOTORS ciddiyim. Trafik dersi aldim üniversitede ve erkek olmak, kaza nerenleri arasindaydi. 😂 Bunun arastirmasi yapilmiş
- Hepsini Göster Daha Az Göster
Vallahi benim gördüklerim kadınlar çok dikkatsiz korkarak araç kullaniyo bir kaç kez şahit oldum sanki ocume görmüş gibi direksiyon başında fren yerine gaza basiyo 😀😀😀😀😀😀
Erkek sürücü çok bunun onla alakası var dikkat konusunda diyecek olursak kadınlar daha dikkatsiz 😀erkeklere 2 gün araba kullanma yasağı gelsin o araçlara kadınlar geçsin 1 günde 2 katı hatta 3 katı daha fazla erkeklerden kaza yapmış olurlar kanka 😀
@JAPANMOTORS kurallara fazla titizlikle uyuyoruz. Arabayı sizin gibi hizli sürmüyoruz. Fren yerine gaza basmiş ne olur? Zaten yavaş kullaniyor. Frene bastiginda daha kısa sürede durur.
Yanlış 😂 kadınlar aşırı dikkatli oldukları için yavaş kullanırlar ve daha az kaza yaparlar 😂
Vallahi siz öyle şanın ben gördüğüme bakarım 😀😀daha geçen de 3 senelik şoförlüğü olan teyzem bile kendi ailemden birisi köye giderken mahalleyi çıkmadan mahalle manavına girdi 😀😀😀😀😀😀
Ona bakarsan ben Fransa’dan Erzincan’a 3400 km yaptım git gel ama arabada çizik bile yok 😂
Tamam her kadın dikkatsiz değil ama çoğu malesef dikkat konusunda acemi erkeklere oranla 😀😅
Arabaya binince bi korku sarıyo kadınları bir heyecana kapılıyorlar teyzemden örnek verdim ama teyzem dışında birçok yerde gördüklerim de buna benzer manzaralar çıkardı ortaya 😀😀
Kadınlar acemi yeni yeni ehliyet alıyorlar erkeklerin çoğu 16-17 de başlıyor normal
@JAPANMOTORS of ne uzattin be kardesim? Arastirmalar "erkek olmak" bir trafik kazasi nedenidir diyor sen gelmiş kadinlari kotuluyorsun.
Herkes yazar çizer kafasına göre algı yaratır ama durum hiçte öyle değil ben gördüklerime bakıyom canlı canlı 🙂
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
3468- En büyük sebebi hız ve dikkatsizliktir. Diğerleri yan konular..0|10|0
- Gaza gelen ergenler, arabaların otomatik olmasının verdiği rahatlık hissinden telefona bakıp sürmeleri, araba görünce öcü görmüş gibi sağa sola vuran mallar :D
Daha bir sürü sebebi var kadın sürücülerden bahsetmedim bile bence otomatik arabalar azaltılmalı... Gerizekalılar gazla freni karıştırıyolar falan :D0|00|0 - Aslına bakarsak tek bir seçenekle açıklanamaz, modern çağda hızlı otomobil üretiyorsan bunu durdurmayı sağlayacak etkenlerine üst seviyede yapmalısın, yanı sıra ne yaparsan yap alkollü araç kullanımı üç ayna kontrolü trafikteki diğer sürücülere saygı olmadımı sonuçlar ortada0|00|0
- Geçenler de bir arkadaşım, kadınların araba kullanmalarının yolda ciddi sıkıntılar yaşattığını söylemişti sohbet ederken..
" Keşke erkeklerde en az onlar kadar kurallara riayet etselerdi " diye cevapladım.
Şöyle durup bakakaldı.
Haklısın deyip konuyu kapattı.
O kadar ☺0|10|0 - Hepsi de var. Ama kazaları incelersek:
Araca yandan çarpma ya da çarpışma (%29,67)
Yayaya çarpma (%16,64)
Aracın yoldan çıkması (%15,29)
Araca arkadan çarpma (%9,86)
Sabit cisme çarpma (%9,32)
Aracın Devrilmesi (%9,23)
Karşılıklı çarpışma (%6,40)
Duran araca çarpma (%2,49)
Araçtan düşen insan (%0,58)
Aracın hayvana çarpması (%0,47)
Araçtan düşen cisim (%0,05)
Buna bakarak sebebinin hız olduğunu söyleyebiliriz.0|00|0 - market arabasi bile kullanamayacak insanlarin, bos olan her yerde durabilecegini, trafigi istedigi gibi aksatabilecegini sanan insanlarin, kolayca ehliyet almasi asil sebep. iq testi uygulanmali. bir de psikologlar bir aure gozlem yapmali. onune gelene ehliyet verince boyle oluyor.
ikincisi de fazla ozguven ve bana bir sey olmaz kafasi...0|00|0 - Trafik kurallarına uymamak en büyük sebeptir. Hız, alkollü araç kullanımı zaten trafik kuralları ihlali demektir.
Nadiren olsa da hava şartlarından veya farklı sebeplerden kazalar olabiliyor.0|00|0 - Dikkatsizlik, aşırı hız, seyir halinde telefon kullanımı, uykusuzluk, alkollü araç kullanımı, trafik kurallarına uymamak, yol vermemek, sinyalsiz şerit değiştirmek, makas atmak.0|00|0
- 5 xper miiiiğğ d şıkkı dedim çünkü kurallara uyulsa zaten alkol de alınmaz hız da yapılmaz diğerleri de olmaz0|00|0
- Dikkatsizlik gözünü yoldan uzun süre ayirmak cok yorgunken direksiyona gecmek alkollüyken arac kullanmak ya da cok acemiyken sürmek0|00|0
- Arabalar.. eğer arabalarlar olmasylardırlad kazaylar olamzlarmıymıştıbıştımtırrr0|00|0
- 1. Hız.
2. Yorgunluk, uykusuzluk.
3. Alkol.
4. Trafik kurallarına uymama.0|00|0 - Hız ve alkol zaten kural ihlali olduğu için ekstra yazmanıza gerek yoktu diye düşünüyorum.0|00|0
- Bence seçeneklerden hepsi trafik kazalarında aynı derecede önem arz eden büyük etkenler.0|00|0
- dikkatsiz sürüş, telefonunuzu kullanma ve direksiyon başında uykulu olma.0|00|0
- Kazaların en büyük sebebi hızdır. Duracağını ya da kıvrak bir hamleyle kurtarabileceğini zannediyor çoğu kişi. Sanki araba yarışı oynuyorlar.0|10|0
- Kibir. Ben şunu yapsamda birşey olmaz, usta şoförüm. Kemerde takmayım. Rüzgâr gibiyim gibi düşünüp hareket etmek0|10|0
- resmi rakamları var zaten bunların. ben sadece şunu eklemek istiyorum;
"hız varsa sağlam araba yoktur"0|00|0 - 2 sebebi var birincisi kesinlikle hız ikincisi alkol veya uyuşturucu madde etkisindeyken araç sürme.0|10|0
- İlk motorlu tasit kazası hakkındaki soylentiler doğruysa kesinlikle arabaların varlığı 😉🤣😂0|10|0
- Trafik kurallarına uymuyorlar maalesef..
birde dikkatsizlik..
hepsi bu..0|10|0 - Dur yazan yerde durmamak kırmızı ya dönmek üzere olan lambayi daha çok gaz vererek gecmek felan bence. Alkol ve uyuşturucu zaten trafik kuralına uymamak denildiğinde başta geliyor...0|10|0
- Hız alkol telefon acelecilik sanki 5 sn bekleseler ölecek gibi herkes hadi hadi yürü yürü bi bitin artık ya gerçekten bundan dolayı da kazalar oluyo bence0|10|0
- Trafik kurallarına uymamak. Bütün herşey var orda alkol hız vs. Trafik kurallarına uyalım0|10|0
- birçok nedeni var
hızalkoldikkatsizlikuykusuzlukyoldan kaynaklıkurallara uymamakvs0|10|0 - Daha Fazla (42)
Detaylı bilgi
En İyi Erkek Görüşü