Bütçe yeterliyse sıfır, yetersiz ise ikinci el araç alırsın. İşitme engelliyim, engel oranım %53; ama nedense engellilere ÖTV indiriminde aşırı ayrımcılık var. %90 ve üzeri engelliler ÖTV indiriminden yararlanıp alabiliyor. Bu yüzden ömür boyu ikinci el ve teknolojiden yoksun eski model araba almaya devam edeceğim. Yenilere sıcak bakamıyorum. Elektronik park frenini kullanmasını bilmiyorum. Örneğin henüz ülkemize yeni gelmiş, trafiğe çıkan ilk arabalardan birini kullanıyorum. Olası bir kaza durumunda parçasını bulamazsam, 5 yıl sokağa kaderine terk ederim. Sıfır araçta aşırı derecede parça bulamama takıntım var. Bu yüzden 2013 ve daha eski modelli araçlar öncelikli. İstesem 2027'de 95 model orta kasa Broadway bile kullanırım.
Piyasada sıfır gibi 2. el araçlar var. Ben onları tercih ediyorum. Mesela 2 sene önce babalarına satın aldıkları bir araç vardı. Babaları kullanamadığı için satılığa koymuşlardı. Daha sadece 27 km deydi. Yani galeriden alıp eve getirmişler. Biz de o zamanın parasına göre sıfırı 130 bin olan aracı 75 bine almıştık.
araçların sıfır veya ikinci el olmasının pek önemli olduğunu düşünmüyorum çünkü sıfır alınan aracın eskiden ticari sarı renktek kaplamalı taksi olarak kullanılmış olduğuna şahit oldum. bundan farklı olarak sıfır araçların hasarlı veya kusurlu olduğuna da şahit oldum. yani demek istediğim benim tercihim sağlam ve temiz araçtır. bu kriteri sağlayan araç hangisinde denk gelire.
En mantıklısı yıllık kiralamak. Hem o kadar parayı bir kerede vermemiş olursun hem de her yıl araç yenilemiş olursun. 0 araç alacak paran varsa da bankadan faiz getirisiyle yıllık araç kiralamanı karşılar ana paran cebine kalır ve aracının da değeri düşme derdin olmaz :) neredeyse çok az miktara araç kiralarsın
Benim terciğim sıfır araba temiz 0 km hiç kullanılmamış sıkıntısı olmayan rahat can güvenliğin oluyor 2 el de ne olacağı bile belli olmuyor ustalar o kadar iyileri varki esper bile anlamaz ne olduğunu sıfır taraftarıyım
Gücün varsa sıfır alabilirsin ya da ticari işletme sahibi isen sıfır alıp vergiden düşersin. temiz bir ikinci el araba almak daha mantıklı. benim görüşüm.
Tercihen sıfır bir araba doğru bir seçimdir. tabiki maddi durumun iyi ise normal şartlarda herkes cebine göre bakar ne almak istediğin ve cebinde nekadar olduğudur önemli olan
En İyi Erkek Görüşleri