1955 yılında Citroen fabrikalarında çalışan Louis Grataloup adlı bir mühendis fabrikanın hurdalıklarından topladığı parçalarla kendisi için tek kişilik bir araba yapmış. 247 cc hacmindeki 7,5 beygirlik tek silindirli motosiklet motorunu ve 3 vitesli şansımanını otomobil tekerleklerine adapte etmiş, yandan motorlu, arkadan itişli bu arabayı yapmış.Grataloup diye kendi adını verdiği bu aracı 10 yıldan fazla evden işe gidip gelmek için kullanmış. Saatte 45 km de hıza çıkabiliyormuş bu araba. Boyutlarla tekerlekler orantısız görünse de adamın işini görmüş.Siz kendi arabanızı tasarlayıp yapar mıydınız diyeceğim ama Nuri Demirağ ve Vecihi Hürkuş gibi uçak yapan adamları harcamış bir ülkede bunu yapmak pek de akıllıca olmazdı herhalde.
Yeterince imkan ve malzemem olsaydı yapar ve binerdim. Bir çizimim var.4-5 sene önce, yeğenlerim benden Toros drag arabası yapmamı istemişlerdi. Ön tekerlekleri standart otomobil, arka tekerlekleri devasa drag lastikleri, motoru 600 HP ve arkadan itişli olmasını istedik. Egzozunu aşırı büyük ve arabayı tek kapılı yapalım istedik. Çizim biraz çirkin gibi görünüyor olabilir; ama arabaya hayran kalmıştık. Bunu gerçekleştirmem gerekecek olsaydı, cidden sıfır km Lamborghini Urus kadar servet harcardım.
Araba değilde motor tasarlamıştım W motor wolksvagen e gönderdim. Pheton da kullandı bu motoru tabiki biraz değişiklik yaparak , bizede seyretmek kaldı ispatlayamadık.
En İyi Erkek Görüşü